به گزارش قدس آنلاین، حجتالاسلام والمسلمین علی اصغر آیتی، مدیر جدید مرکز تخصصی نماز به بیان شرایط و وضعیت نماز در کشور پرداخت و گفت: وضعیت نماز در کشور مطلوب نیست البته ناامید کننده هم نیست.
وی ابراز امیدوای کرد که پیام رهبر معظم انقلاب به اجلاس اخیر نماز مبنی بر اینکه «یکی از مؤثرترین راهها برای کاهش آسیبهای اجتماعی بحث اقامه نماز است و یکی از بهترین راهها برای روحیه فردی و جمعی اقامه نماز است»، مورد توجه و عمل نهادهای مختلف مسئول اقامه نماز کشور قرار بگیرد.
وی گفت:اگر ارگانهایی که وظیفه اقامه نماز بر عهده آنها است (همه ارگانها، بخش اقامه نماز را درون خود دارند) به اقامه نماز توجه کنند و چشم اندازی که برای اقامه نماز ترسیم شده عملیاتی شود، جای امیدواری است.
آیتی ادامه داد: مقام معظم رهبری در پیام امسال خود به اجلاس نماز فرمودند: «اقداماتی صورت بگیرد که حتی یک نفر بینماز و سست نماز در کشور نباشد»، با تحقق این فرمایشات آینده درخشانی در حوزه نماز داریم.
وی به آیه 41 سوره حج که میفرماید: «الَّذِينَ إِن مَّكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ؛ همان كسانى كه چون در زمين به آنان توانايى دهيم نماز برپا مىدارند» اشاره و تصریح کرد: این آیه درست در جامعه تبیین نشده است؛ همه افرادی که مکنت دارند، مسئول اقامه نماز هستند اما یک مدیر مدرسه یک رئیس بانک یا یک پدر و ... خود را توانا یا مکنتمند نمیداند که به اقامه نماز اقدام کند.
مدیر مرکز تخصصی نماز تصریح کرد: هر مدیری مکنت دارد، هر مدیر مدرسهای در همه مقاطع تحصیلی و حتی دانشگاه باید خود را موظف و اولین وظیفه خود را اقامه نماز بداند و آگاه باشد که خداوند به دلیل مکنتی که به آنها داده مسئله اقامه نماز را از آنها مطالبه و حسابرسی خواهد کرد. اما متأسفانه بعضاً کوتاهی میشود.
راهکارهای ترویج نماز برای اقشار گوناگون درست تبیین نشده است
وی در ادامه یکی از کوتاهیهایی که در حوزه آموزش و ترویج معارف دین صورت گرفته است را کم توجهی به آموزشهای تخصصی دانست و گفت: راهکارهای ترویج نماز برای اقشار گوناگون هنوز درست تبیین نشده است البته کارهایی صورت گرفته اما هنوز نواقصی وجود دارد و ما درصدد هستیم که برای اصناف، اقشار و گروههای مختلف راهکارهای پیشنهادی آماده کرده و در اختیار آنها قرار دهیم.
مدیر مرکز تخصصی نماز از دیگر اولویتهای کاری خود را توجه به کودکان و نوجوانان اعلام و اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که نهادهای فرهنگی دارند این است که بیشتر برنامههای آنها برای عموم مردمی است که بالای 30سال سن دارند و کمتر بر روی کودکان، نوجوانان و جوانان برنامه ریزی صورت میگیرد، اما یکی از اولویتهای کاری ما بحث کودکان و نوجوانان است که اگر از ابتدا به نماز پای بند شوند در مقابل آسیبهای اجتماعی مصون خواهند بود.
وی در پایان گفت: بر اساس این اولویت درصدد تهیه محتوا و تربیت اساتید و موارد مورد نیاز این اقشار هستیم.
ایکنا
انتهای خبر/
نظر شما