تحولات منطقه

دست برتر ارتش سوریه بر شهر دیرالزور، مرکز استان دیرالزور، برگ برنده‌ای برای پسگیری مناطق شرق سوریه است ولی محاصره فعلی این شهر، اهالی آن را با درد و رنج‌های گوناکونی روبه‌رو کرده است.

آخرین وضعیت نبرد در «دیرالزور» در شرق سوریه
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از فارس، در روزهای اخیر تمرکز اخبار جبهه مقاومت به پیروزی‌های پی در پی و خیره کننده ارتش سوریه در شمال و جنوب سوریه دوخته شده است. این در حالی است که یک تراژدی غمناک برای مهمترین پایگاه دولت سوریه در شرق سوریه، یعنی دیرالزور درحال اتفاق افتادن است.

گروه تروریستی داعش که از شکست‌های خود در استان الانبار عراق در همسایگی استان دیرالزور سوریه و سقوط شهر رمادی و محاصره الکرمه و فلوجه و بیجی و  همچنین از ناکامی دیگرش در شمال استان دیرالزور و شهر حسکه سرخورده سوریه شده است، با بسیج کردن نیروهای خود، عملیاتی همه جانبه و بی سابقه برای تصرف نیمه شهر دیرالزور و فرودگاه نظامی استراتژیک آن که آغاز کردند.


استان دیرالزور با توجه به بافت سنتی عشایری آن و همجواری با استان الانبار عراق که مهد تفکرات افراطی وهابی‌گری است، گرایش زیادی به گروه‌های سلفی از جمله جبهه النصره که شاخه گروه تروریستی القاعده در سوریه می‌باشد پیدا کرد. این امر باعث سقوط بخش بزرگی از این استان به دست تروریست‌ها شد و تنها نیمه دیگر شهر که در شرق رود فرات قرار گرفته با مقاومت مردم بومی و گارد ریاست جمهوری سوریه به فرماندهی ژنرال «عصام زهرالدین» طی چهار سال گذشته مقاومت کرده‌اند، حملات متعدد و پرتعداد تروریست‌ها را که با انتحاری‌های متعدد با شکست مواجه کرده‌اند و شهیدان زیادی داده‌اند.

پس از سقوط گذرگاه ربیعه و شرق و جنوب حسکه و خطوط تدارکاتی آن، اخیرا راه تدارکاتی شهر الشدادی در جنوب حسکه نیز توسط نیروهای ائتلاف تهدید به سقوط شده است و سقوط اقلیم‌های کُرد در شمال سوریه به دست کردها و پشتیبانی جهت دار آمریکا از این عملیات و تجمیع نیروهای مخالف داعش در نقاط مختلف، سیطره این گروه در سوریه و عراق فشارها را چندین برابر کرده است.
از جمله اهداف این گروه برای این حمله وسیع می‌توان به مواردی از جمله جبران شکست‌های گذشته و سقوط فرودگاه نظامی دیرالزور، تامین امنیت معدود خطوط امدادی منتهی به پایگاه اصلی این گروه یعنی شهر الرقه و احیای دوباره چهره قدرتمندانه و بی‌قیب این گروه پس از شکست‌ها می‌توان اشاره نمود.
با آغاز حمله داعش به شهر دیرالزور شاهد سقوط بی‌سابقه بعضی مناطق از جمله پایگاه موشکی ارتش، مزارع الولید و مریعیه و ایستگاه پمپاژ «تیّم» و بخشی از روستای الجفره در جنوب شرق که در نزدیکی فرودگاه نظامی قرار دارد و در غرب روستای «عیش» انبارهای اسلحه و مواد غذایی، برج مخابراتی تلویزیونی و در نهایت محله البغیلیه و هتل بزرگ الفرات و تپه الباروق گردید.
در این حملات در جنایتی بزرگ توسط گروه تروریستی داعش ، تعداد 250-300نفر از اهالی محله بغیلیه و روستای عیش شهید و حدود 400 نفر ربوده شدند. طبق منابع وابسته به ارتش سوریه نیز، حدود 50 نفر از اعضای ارتش در این حمله به شهادت رسیدند .


پس از این تحولات نیروهای ارتش سوریه ضد حمله‌ای با پشتبانی نیروی هوایی روسیه، با اولویت بازپس گیری محله البغیلیه و روستای عیش انجام دادند و به گفته منابع ارتش توانستند محله البغیلیه، هتل الفرات،پادگان 137 ارتش ،پایگاه صاعقه و انبار های عیش  را باز پس گیرند.

این پسگیری با مقاومت داعش روبه‌رو شد و نتیجه آن کشته شدن حدود 75تا 87 نفر از نیروهای ارتش سوریه و 12 نفر از عشایر داوطلب حامی ارتش سوریه بود و نیروهای داعش با مزیت عددی نیروهای خود، متحمل صدها کشته و زخمی شدند.

هم اکنون نیز درگیری‌های پراکنده‌ای در حومه محله بغیلیه در جریان است و نیروهای داعش از محله های تحت اشغال خود از جمله الراشدین که این محله‌ها مملو از سنگرها و تونل‌هاست، به نیروهای ارتش فشار می‌آورند.

روستای الجفره و مزارع مریعیه و الولید همواره به عنوان مناطقی جهت دفاع از فرودگاه و گرفتن تلفات از نیروهای داعش استفاده می‌گردید و تسلط بر آنها حلقه امنیتی فرودگاه را گسترش می‌داد و مملو از مین‌ها و سنگرها و خندق‌ها ‌است و در طول نبرد به طور مداوم دست به دست می‌گردید.

متاسفانه با وجود ارسال هوایی کمک‌های غذایی و دارویی از طرف دولت سوریه، محاصره شهر دیرالزور ساکنان با مشکلات زیادی از جمله کمبود سوخت و غذا دست و پنجه نرم می‌کنند و بازرگانانی که از محاصره این شهر سوء استفاده می‌کنند و بر قیمت کالاهایشان افزوده‌اند نیز بر درد و رنج این مردم می‌افزایند.

تسلط دولت سوریه بر شهر دیرالزور یک کارت برنده برای بازپسگیری مناطق شرق سوریه است و در صورت سقوط این شهر علاوه بر به خطر افتادن جان هزاران شهروند حاضر در این شهر، آزاد سازی نقاط شرقی سوریه به مراتبی بالاتر با سختی رو به رو خواهد شد و معادلات شرق و شمال شرق را از حیث توازن نیروها تغییر اساسی خواهد داد.

با این وجود بایستی شاهد عملیات‌های بازپس گیری این مناطق و گسترش حلقه امنیتی توسط نیروهای سرسخت مقاومت و ارتش سوریه در آینده نزدیک باشیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha