رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی قوچان ظهر روز گذشته در سالن اجتماعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، در نشست مطبوعاتی جشنواره موسیقی مقامی و محلی پیران چنگی گفت: ششمین جشنواره موسیقی مقامی پیران چنگی در قوچان برگزار میشود.
مسعود صادق تیتکانلو درباره زمان برگزاری جشنواره موسیقی مقامی و محلی پیران چنگی توضیح داد: پس از گذشت 13 سال از برگزاری آخرین دوره برگزاری این جشنواره با توجه به سیاستهای دولت تدبیر و امید این جشنواره دوباره آغاز به کار کرد .
وی در ادامه اظهار داشت: این جشنواره 29 تا 31 اردیبهشت سال جاری در سالن معلم قوچان با حضور 30 گروه از استانهای آذربایجان، لرستان، بوشهر، گلستان و استانهای خراسان شمالی، جنوبی و رضوی در قوچان برگزار میشود.
وی تعداد هنرمندان شرکت کننده در این جشنواره را حدود 170 نفر اعلام کرد و افزود: این جشنواره به صورت رقابتی نیست، ولی هزینه اسکان و رفت و آمد این هنرمندان بر عهده اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قوچان است و هزینه ای نیز به عنوان ورودی به تمامی گروهها پرداخت میشود و همچنین در پایان این جشنواره تقدیر نامه ای به تمامی گروهها اهدا خواهد شد.
دبیر برگزاری ششمین جشنواره موسیقی مقامی و محل پیران چنگی، یکی از ارزندهترین خدمات فرهنگی هنری مسؤولان و خادمان در زمینه ایجاد شور و نشاط در منطقه را برگزاری این جشنواره بیان داشت و گفت: هنوز در قوچان ساز منتخب در نسل جوان دوتار است و در آموزشگاههای ما این ساز به صورت جدی تعلیم داده میشود .
وی درباره اجراهای این جشنواره نیز اعلام کرد: طی سه شب برگزاری جشنواره 30 گروه به اجرای برنامه خواهند پرداخت و با برنامه ریزی انجام شده هر شب 14 و در مجموع 42 اجرا را طی این جشنواره خواهیم داشت.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی قوچان در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره ذایقه نسل کنونی و همچنین برای مانا ماندن موسیقی مقامی در کشور در میان نسل جوان گفت: ما به این مهم مطلع هستیم و معتقدیم، نسل جوان ما ذایقه موسیقیایی جدیدی دارد، از این رو با حفظ موسیقی مقامی سعی کردهایم در کنار آن از تلفیق این موسیقی با موسیقی مدرن نیز بهره ببریم و گروههای جوان را نیز حمایت کنیم حتی در همین جهت سعی میکنیم، مجری این جشنواره را از مجریان جوان و مطرح صدا و سیما مانند برنامه کوک استفاده کنیم تا جذابیت لازم را داشته باشد.
وی از برگزاری نمایشگاه سازهای محلی و روایتگری بخشیها در حاشیه این جشنواره خبر داد و افزود: دبیرخانه این جشنواره به دلیل پیش بینی استقبال از این حرکت هنری، مقدمات برگزاری جشنواره را در سالن ورزشی معلم با ظرفیت 2 هزار نفر در حال آماده سازی دارد که این آماده سازی شامل افزایش صندلی در کنار سکوها، امکانات نور، صوت و... است.
وی درباره هزینه بلیت این جشنواره نیز خاطرنشان کرد: امکان خرید به صورت اینترنتی مهیاست و سعی کرده ایم قیمت بلیت به گونهای باشد که اقشار گوناگون علاقهمند امکان حضور و استفاده از این جشنواره را داشته باشند و قیمت بلیت ها به ترتیب 20، 15 ، 12 و 8 هزار تومان است.
سرپرست اداره کل موسیقی اداره کل و فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز گفت: این جشنواره که در مهرماه گذشته در روز برگزاری به دلیل حادثه منا برگزار نشد، اردیبهشت امسال برگزار میشود.
محسن سمیع اعلام کرد : هماهنگیهای لازم برای حضور مسؤولان کشوری در مراسم افتتاحیه و اختتامیه انجام شده است و در این مراسم میهمانانی چون معاون وزیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مردادخانی و همچنین مدیرکل دفتر موسیقی حضور خواهند داشت.
وی یادآوری کرد: در این جشنواره یادبود دو هنرمند بنام حاج قربان و حاج حسین یگانه نیز برگزار میشود که امیدواریم بتوانیم بزودی دبیرخانه دایمی این جشنواره را نیز داشته باشیم. وی در ادامه از پیگیری و تأسیس مکتبخانه موسیقی مقامی در شهرهایی چون تربت جام و قوچان و درگز خبر داد و گفت: ضمن این حرکت تجربیات استاد به شاگرد منتقل خواهد شد.
سمیع افزود: یکی از برنامههای مورد نظر برای موسیقی، بحث پژوهش است که چندی پیش عملیات احداث پژوهشگاه موسیقی در تربت جام انجام شد که به دلیل نداشتن بودجه ادامه پروژه متوقف شد.
۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۹
کد خبر: 378061
قدس آنلاین/ سرور هادیان: بهار امسال با رویش نوای تار پیران چنگی در قوچان همراه میشود.
نظر شما