به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم، محمد دریایی درباره نمکهای تصفیه شده و تصفیه نشده اظهار داشت: مصرف نمک تصفیه نشده (UNREFINED) به خاطر دارا بودن ناخالصیهای؛ خطرناک توصیه نمیشود.
به گفته وی ناخالصیهای نمک تصفیه نشده میتواند شامل جیوه، آرسنیک، سیلیس، کادمیوم، سولفات کلسیم، سرب، سنگ گچ و سایر فلزات سنگین باشد. متاسفانه برخی به نام طب سنتی، نمک تصفیه نشده را برای مصرف به مردم معرفی میکنند که خطرناک، سمی و اشتباه محض است.
این متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی عنوان کرد: نمک تصفیه شده (REFINED) ناخالصیهای نمک جدا میشود. این نمک حداقل از 95 درصد سدیم کلراید تشکیل یافته است.
دریایی افزود: نمک تصفیه شده و ید دار که مصرف این نوع نمک توصیه میشود دارای 95 درصد کلراید سدیم, عامل ضد کلوخه شدن( ANTICAKING AGENTS) که مواد نمگیری است که با جذب رطوبت مانع به هم چسبیدن کریستالهای نمک میشوند مانند کربنات کلسیم، کربنات منیزیم و سدیم سیلیکا آلومینات البته با اضافه کردن چند دانه برنج نپخته نیز میتوانید از به هم چسبیدن کریستالهای نمک به یکدیگر جلوگیری کرد.
وی افزود: قند معکوس(INVERT SUGAR) که ( ترکیبات مساوی گلوکز و فروکتوز که از هیدرولیز سوکروز تهیه میشود) از تبخیر ید و همچنین زرد شدن رنگ نمک هنگام مواجهه با نور خورشید جلوگیری میکند.
این متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی اضافه کرد: یُد (IODINE) که به شکل یدید پتاسیم(POTASSIUM IODIDE) و یدات پتاسیم(POTASSIUM IODATE) به نمک افزوده میشود که ید برای جلوگیری از تولید ناکافی هورمونهای تیروئید حائز اهمیت است. عدم مصرف ید ایجاد هیپوتیروئیدیسم ( کم کاری غده تیروئید) میکند، که باعث ایجاد گواتر( GOITRE)، کرتینیسم (CERTINISM)( عقب ماندگی توام با کوتولوگی) و در بزرگسالان ایجاد میکزدم (MYXEDEMA) می کند.
دریایی خاطرنشان کرد: در برخی از کشورها غیر از یُد، سدیم فلوراید و یا پتاسیم فلوراید و همچنین فولیک اسید نیز به نمکهای خوراکی اضافه میکنند ناگفته نماند که فلوراید اضافی در خمیر دندانها موجب پوسیدگی و فرسایش دندانها میشود.
نظر شما