به گزارش قدس آنلاین از شهرکرد، مدیرکل دامپزشکی استان گفت: استرپتوکوکوزیس بیماری باکتریایی است که توسط باکتری های گرم مثبت استرپتو کوکوس اینایی و لاکتوکوکوس گارویه در ماهی ایجاد بیماری می کند.
دکتر عبدالمحمد نجاتی گفت: بی اشتهایی، سستی و بی حال، بیرون زدگی چشم تیرگی رنگ بدن، کدورت یا خونریزی در چشم ها، خونریزی در قسمت های آبشش، شنای نامتعادل را از علایم بیماری عنوان کرد.
وی افزود: با اجرای طرح خشکاندن مزارع پرورش ماهی جهت کنترل بیماری VHS بیماری استرپتوکوکوزیس نیز کنترل شد.
وی اشاره کرد در سال 1392 تمامی مزارع رودخانه ای که دمای آب آن ها به بالای 12 درجه سانتی گراد رسیده بود را درگیر نموده که در مقایسه با سال های 93 و 94 این میزان حدود 60 درصد کاهش یافته است و این موضوع باعث شده تا میزان مصرف آنتی بیوتیک را به شدت پایین بیاورد.
دکتر نجانی اظهار داشت: به نظر می رسد آنتی بیوتیک شیوع بیماری را مهار می کند اما باکتری را کاملا" حذف نمی کند.
نجاتی در پایان واکسیناسیون را نقش بسیار مهمی در افزایش مقاومت ماهی، بهبود ضریب تبدیل غذایی و بهترین دما را برای واکسیناسیون 8 الی 10 درجه سانتی گراد برشمرد و گفت: ضدعفونی استخر 48 ساعت قبل از خرید بچه ماهی از موارد کاهش آلودگی است.
نظر شما