وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار با اتحادیه‌های بزرگ دانشجویی با اشاره به کاهش شتاب پیشرفت علمی، بر ساماندهی پردیس‌های دانشگاهی تأکید کرد و گفت: پردیس‌های دانشگاهی باید ساماندهی شده و اکثرا به واحدهای بین الملل تبدیل شوند.

پردیس‌های دانشگاهی باید به واحدهای بین‌الملل تبدیل شوند

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در جمع اتحادیه‌های بزرگ دانشجویی گفت : اعضای تشکل های دانشجویی خانواده آموزش عالی محسوب می شوند و در انجام امور باید دیدگاه ها و نظرات شان مورد بررسی قرار گیرد.

در این نشست فرهادی با تشکر از حضور دانشجویان عضو تشکل‌های دانشجویی، با ارائه گزارشی از سلامت روانی ، آسیب‌های اجتماعی و همچنین اقدامات پیشگیرانه وزارت علوم در خصوص ارتقای سلامت روانی و شادابی دانشجویان در دانشگاه ها اظهار داشت: با بررسی دانشجویان بیش از 80 دانشگاه کشور مشخص شد که بیش از 70 درصد این دانشجویان نمازهای واجب را به موقع به جا می‌آورند و بیش از 90 درصد هم به رستاخیز و روز قیامت معتقد هستند و همچنین 85 در صد نیز معتقدند که ایمان به خدا و مذهب در زندگی شان نقش موثر و تعیین کننده ای دارد.

وزیر علوم با بیان اینکه این نظرسنجی امسال در تمامی دانشگاه های کشور اعمال می شود ، گفت : علاوه بر این مواردی از قبیل تاسیس 100 مرکز سلامت در خوابگاه های دانشجویی، تقویت و گسترش مراکز مشاوره دانشجویی و همچنین گنجاندن درس مهارت های زندگی برای تمام دانشجویان و حمایت از دانشجویان بی بضاعت نیز از جمله برنامه هایی است که در جهت کاهش آسیب های اجتماعی در دانشگاه ها اعمال می‌شود.

فرهادی در ادامه در خصوص رشد علمی کشور گفت : هم اکنون رتبه چهارم جهان در رشد علمی را دارا هستیم که در سال 2015، 12 کشور از جمله آمریکا و سوئد رشد منفی علمی داشتند که این مطلب دیروز هم در ملاقات دانشگاهیان با مقام معظم رهبری با صراحت اعلام شد، البته شتاب علمی قدری کاهش یافته که آن هم مستلزم تقویت بودجه های دانشگاهی است که انشاالله با نظر مساعد نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی این مهم نیز محقق می‌شود.

فرهادی در بخش دیگری از سخنان خود ، با اشاره به تصویب طرح آمایش آموزش عالی در شورای عالی انقلاب فرهنگی ، در خصوص آئین نامه ارتقای استادان دانشگاه گفت: در این آئین نامه ملاک ارتقا فقط ارائه مقالات ISI نیست بلکه مواردی از قبیل نوآوری، فناوری، شرکت در بخش صنعت و هنر و بالاخره ارائه طرح هایی که بتوانند به عنوان راه حل مشکلات و معضلات کشور مطرح شوند نیز در این ارتقا موثر هستند.

وزیر علوم در خصوص پردیس های دانشگاهی و دانشجویان به اصطلاح پولی گفت: پردیس‌های دانشگاهی باید ساماندهی شده و اکثرا به واحدهای بین الملل تبدیل شوند و در خصوص اصل قانون اساسی که آموزش را رایگان اعلام کرده، باید گفت این مختص آموزش و پرورش است و در مورد آموزش عالی گفته شده که تحصیل تا حد خودکفایی رایگان است.

وی در خصوص بحث پژوهش در دانشگاه‌ها گفت : در دو سال اخیر مقررات و مصوبات خوب و راه گشایی در بحث پژوهش و فناوری در دولت و مجلس به تصویب رسیده که از آن جمله می توان به افزایش بودجه پژوهشی دانشگاه ها ، اعمال معافیت های مالیاتی و تاسیس صندوق های پژوهش و فناوری در 14دانشگاه  اشاره کرد که این صندوق ها به ارتقای فناوری و راه اندازی تولید محصول در دانشگاه ها کمک می کنند و همچنین در بودجه امسال 7 هزار میلیارد هم برای پژوهش و فناوری کشور در نظر گرفته شده که بخش عمده ای از آن متعلق به دانشگاه ها است که می تواند با تجهیز دانشگاه ها سرعت رشد علمی کشور را ارتقا بخشد.

همچنین در این نشست نمایندگان تشکل های دانشجویی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل ، بسیج دانشجویی ، جنبش عدالتخواه دانشجویی ، دفتر تحکیم وحدت و اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان ، دیدگاه ها و نظرات خود را با وزیر علوم در میان گذاشتند.

گفتنی است در این دیدار دکتر سید ضیا هاشمی ، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ، مهندس ذوالفقار یزدان پناه رئیس صندوق رفاه دانشجویان و فضل الله ایرجی مدیر کل امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم نیز حضور داشتند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.