تحولات لبنان و فلسطین

قدس آنلاین- بیرجند: مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه طرح تشدید نظارت بهداشتی در تاسوعا و عاشورای حسینی انجام می‌شود گفت: این طرح از ساعت ۸ روز عاشورا تا بعد از ظهر همان روز با ۲۲ اکیپ ثابت، ۲۳ اکیپ سیار و ۷۵ ناظر بهداشتی و شرعی انجام می‌شود.

45اکیپ ثابت وسیاربرکشتاردام درتاسوعا وعاشورا درخراسان جنوبی نظارت دارند

به گزارش خبرنگارقدس آنلاین از بیرجند، علیرضا رفیعی‌پور درجمع خبرنگاران ضمن تسلیت فرارسیدن ایام محرم اظهار داشت: شعار هفته دامپزشکی «سلامت و توسعه پایدار» است و سلامتی و امنیت دو فعالیت مهم دامپزشکی هستند.

وی با اظهار تأسف از اینکه انسانها به سلامت و امنیت توجه ندارند و قدر آن را نمی‌دانند افزود: به دلیل گستردگی و طیف وسیع دامپزشکی حوزه دامپزشکی به یک حوزه اجتماعی تبدیل شده است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه مزایای دامپزشکی باید برای حوزه سلامت جامعه باشد بیان کرد: دامپزشکی با اقدامات پیشگیری با بیماریها مبارزه می‌کند و مراقب سلامت دام و جامعه است.

رفیعی‌پور با اشاره به اینکه واکسیناسیون برای افزایش تولید، کنترل بیماری و کاهش آنتی بیوتیک‌ها است افزود: واکسیناسیون برای کنترل بیماریها، عدم اشاعه بیماریهای مشترک و جلوگیری از مخاطرات بیماریها است و دامپزشکی علاوه بر کنترلی که در مبدأ بیماریها دارد از مزرعه تا سفره نیز نظارتهایی را انجام می‌دهد.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در شرایط حاضر متأسفانه بیماریهایی که از طریق غذا به انسان منتقل می‌شود در جامعه جهانی رو به افزایش است یادآور شد: در این راستا 300 نوع بیماری ویروسی، قارچی و انگلی به انسان منتقل می‌شود و رو به افزایش است.

رفیعی‌پور با اشاره به اینکه سازمان دامپزشکی با اقدامات پیشگیرانه‌ای که انجام می‌دهد سلامت انسان و حیوان را از مزرعه تا سفره نظارت می‌کند اظهار داشت: تهیه و نگهداری و مصرف مواد غذایی نیاز به آموزش دارد تا مردم جامعه در امنیت کامل باشند.

وی افزود: طرح ملی مراقبت آنفولانزای فوق پرندگان توسط دامپزشکی استان شروع شده است که این یک پایش ملی است و سالی یک بار در کشور به دلیل مهاجرت پرندگان در پاییز انجام می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: علاوه بر کار واکسیناسیون کار پایش مراقبت فعال و غیر فعال در 365 روز سال توسط دامپزشکی انجام می‌شود.

رفیعی‌پور با بیان اینکه کار شناسایی دام در هر مرغداری در استان با یک کد انجام می‌شود بیان کرد: در 3 مرحله از مرغداری‌های خراسان جنوبی نمونه‌گیری انجام می شود که باید از 10 روستا 240 نمونه و از 15 واحد صنعتی پرورش طیور 225 نمونه خون گرفته شود.

وی با اشاره به اینکه دامپزشکی واقعیات بیماریهای دامی را گزارش می‌کند تا با اطلاع‌رسانی باعث کنترل بیماریها شود یادآور شد: در 6 ماه گذشته در استان یک میلیون و 440 جوجه‌ریزی انجام شده است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه دامپزشکی باید به دنبال همکاری علمی و اجرایی و بهره‌مندی علمی و دانشگاهی باشد تصریح کرد: دامپزشکی باید به سمت اجرای علم و صنعت حرکت کند تا کاهش عوامل بیماری‌زا و خطرزا را در کشور داشته باشیم.

رفیعی‌پور اظهار داشت: اختیارات سازمانی در صدور مجوزات صادرات و واردات برای برخی اقلام صادراتی و وارداتی افزایش یافته است که با سامانه الکترونیکی این تنفیض اختیارات انجام می‌شود و سامانه قرنطینه دامپزشکی توسعه پیدا کرده است و مراجعه ارباب رجوع‌ها از طریق سامانه انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته در بحث بیماری مشترک تب مالت 75 درصد کاهش وجود داشته است افزود: در بحث بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک نیز بیش از 70 درصد کاهش کانون صورت گرفته است و در بین سایر بیماریها، استان خراسان جنوبی 100 درصد پاک بوده است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه صادرات دام سبک برای اولین بار در استان انجام شده است گفت: این صادرات به میزان یک هزار و 600 رأس است که به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر شده است و همچنین در 6 ماهه ابتدای امسال نسبت به سال قبل خوراک طیور نیز 30 درصد افزایش یافته است.

رفیعی‌پوربا اشاره به اینکه از 24 فعالیت روزانه دامپزشکی 90 درصد فعالیتها انجام شده است بیان کرد: طرح تشدید نظارت بهداشتی در تاسوعا و عاشورا انجام می‌شود که این طرح از ساعت 8 روز عاشورا تا بعداز ظهر همان روز با 22 اکیپ ثابت، 23 اکیپ سیار و 75 ناظر بهداشتی و شرعی انجام می‌شود.

وی همچنین از اجرای طرح ارزیابی و تشخیص بیماری تب مالت و هاری از 18 مهرماه توسط دامپزشکی کشور و وزارت بهداشت خبر داد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.