به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم، تازه ترین توافق واشنگتن و ریاض مبنی بر خروج امن تروریست های داعش و خانواده های آنان از موصل و اعزام آنان به سوریه این سوال را مطرح می کند که آیا هدف از این اقدام آن هم در آستانه آغاز عملیات آزادسازی موصل، تبدیل سوریه به کانون جذب تروریست ها ازنقاط مختلف جهان است؟
نکته قابل ملاحظه اینکه سرویس های اطلاعاتی آمریکا و عربستان به توافقی دست یافتند که بر اساس آن به همه عناصر داعش در موصل راهی امن پیشنهاد داده میشود تا بتوانند همراه با خانوادههایشان از این شهر خارج شوند.
توافق ائتلاف بین المللی با داعشی ها بر سر مواضع مورد حمله
علاوه بر این جنگندههای ائتلاف بین المللی هنگام حمله به موصل، ساختمانهای خالی این شهر را که قبلاً با تروریست های داعشی بر سر آن به توافق رسیدهاند، هدف قرار خواهند داد.
این طرح مشترک آمریکا و عربستان شامل انتقال تروریست های داعشی از موصل به سوریه است و بر اساس این توافق، ۹ هزار تروریست داعشی از موصل به مناطق شرقی سوریه منتقل میشوند تا در عملیات بزرگی برای به کنترل در آوردن دو شهر دیرالزور و تدمر مشارکت کنند.
ریاست اطلاعات عمومی عربستان نقش میانجی و ضمانت توافق با تروریست های داعشی برای خروج آنها از موصل را ایفا میکند.
هشدار دبیر کل حزب الله به عراق درباره ممنوعیت خروج تروریست ها از موصل
سید حسن نصر الله دبیر کل حزب الله لبنان چهارشنبه مصادف با عاشورا به دولت عراق هشدار داد که اجازه ندهد تروریست ها را از موصل به سمت بخش شرقی سوریه کوچ دهند.
باید پرسید دلیل هشدار دبیر کل حزب الله در این مرحله زمانی و به عبارت بهتر همزمان با آغاز شمارش معکوس برای عملیات آزادسازی موصل چیست؟
این در حالی است که با توجه به موانع سیاسی و امنیتی پیش رو این عملیات به نظر می رسد آزادسازی موصل باید از مسیر پرپیچ و خمی عبور کند چرا که ترکیه در موضع گیری کاملا مداخله جویانه از مخالفت با حضور نیروهای بسیج مردمی معروف به الحشد الشعبی در آزاد سازی موصل خبر داده و تاکید کرده است که نیروهای خود را از شمال عراق بیرون نخواهد برد.
در این میان به نظر می رسد سخنان هشدار آمیز نصرالله از اهداف خطرناک پشت پرده بسیاری از تحولات جاری در منطقه حکایت دارد.
توافق با ریاض، انتقام آمریکا از روسیه
آمریکا در حالی در مورد خروج تروریست های داعش از موصل با ریاض توافق کرده است که اخیرا اختلاف مواضع و دیدگاههای آن با روسیه بر سر تحولات سوریه و به عبارت بهتر حلب شدت پیدا کرده است تا جایی که از احتمال گزینه نظامی علیه نیروهای سوری سخن گفته است.
تکرار سناریوی دهه هشتاد افغانستان این بار در سوریه
در این میان باید در نظر داشت که پس از حضور روسیه در سوریه به منظور مقابله با تروریست ها در تاریخ ۳۰ سپتامبر ۲۰۱۵ تحولات سوریه سمت و سوی تازه ای به خود گرفت و نیروهای ارتش سوریه و متحدانشان به دست برتر در نبردهای ضد تروریستی تبدیل شدند اینجا بود که آمریکا بار دیگر به فکر انتقام از روسیه بر آمد، همان کاری که در افغانستان در دهه هشتاد قرن گذشته انجام داد.
فلوجه، نقطه آغاز طرح تبدیل سوریه به کانون ترویست ها
اگر اندکی به عقب بازگردیم به یاد می آوریم که در جریان جنگ علیه تروریست ها در شهر فلوجه، تعداد زیادی از تروریست ها از این شهر خارج شده و به سمت سوریه حرکت کردند و آنجا بود که طرح تبدیل سوریه به کانون جذب تروریست ها کلید خورد؛ طرحی آمریکایی – صهیونیستی که از حمایت ترکیه و عربستان نیز برخوردار است.
اکنون در آستانه عملیات موصل نیز گزارش هایی وجود دارد مبنی بر اینکه آمریکایی ها در صدد ایجاد یک گذرگاه امن برای خارج کردن تروریست های داعشی از موصل به سمت سوریه هستند.
نجات مرموز تروریست ها از آتش نیروهای عراقی
اکنون تکاپوی آمریکا برای تامین خروج امن ترویست ها از موصل چیز تازه ای نیست زیرا پیش از این نیز در نقاط مختلف که عملیات ارتش عراق علیه تروریست ها به اجرا در می آمد، تروریست ها به شکل مرموزی نجات یافته و راهی برای فراز از زیر آتش نیروهای عراقی می یافتند.
با توجه به این نکات می توان متوجه شد که چرا ترکیه بر مواضع خود علیه عراق شدت بخشیده و رجب طیب اردوغان خطاب به حیدرالعبادی نخست وزیر عراق گفت: حد و حدود خود را بدان.
این اظهارات در آستانه آغاز عملیات آزادسازی موصل ایراد شد، عملیاتی که مسئولان عراقی به قوت احتمال مشارکت نیروهای الحشد الشعبی در آن اشاره کرده اند حال آنکه ترکیه در همراهی با عربستان و قطر و نیز در چارچوب طرح صهیونیستی- آمریکایی با مشارکت آنان در این عملیات مخالفت کرده است.
نظر شما