وی صنعت چاپ را در تمام ادوار دارای جایگاهی ویژه و اثرگذار عنوان کرد و ادامه داد: این یک واقعیت تاریخی است که تبریز مهد صنعت چاپ در ایران است و اولین دستگاه های صنعت چاپ و آموزش دیدگان حرفه ای در صنعت چاپ از تبریز بوده اند، اما امروز تبریز کمی از غافله چاپ و صنعت چاپ عقب مانده و این امر نیاز به آسیب شناسی دارند .
وی افزود: این افتخاری است که در تاریخ به نام تبریز رقم خورده است اما علاوه بر شیرینی های تاریخی باید به واقعیت های اجتماعی فعلی نیز توجه داشته باشیم و به بررسی این موضوع بپردازیم که در حالت فعلی در چه شرایطی قرار داریم.
چمیده فر اضافه کرد: اکثر واحدهای چاپی متعلق به بخش خصوصی هستند اما صدور مجوز فعالیت و نظارت برآنها بر عهده دولت می باشد و دولت به دلیل خیلی از مشکلات موجود توان حمایت مالی از ایشان را ندارد .
وی افزود: تشکیل هر شرکتی حتی در قالب ان جی او و مؤسسات، کمک شایانی در پیشرفت این صنعت خواهد کرد .
چمیده فر با بیان اینکه امروز نیازمند صنعت چاپ دیجیتال هستیم، افزود: گسترش شبکه های اجتماعی و فضای مجازی یک فرصت برای صنعت دیجیتال است وکشور های دیگر از این فرصت که برخی آن را تهدید می دانند بهره کافی را می برند .
در ادامه این سمینار فعالان حوزه چاپ به تبیین مسائل و مشکلات و راهکارهای این حوزه پرداختند.
براساس این گزارش چهاردهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز از بیست و ششم مهر تا یکم آبان ماه جاری از ساعت 10 صبح الی 20 در محل نمایشگاه بین المللی تبریز برپاست.
نظر شما