به گزارش قدس آنلاین، مسعود خراشادیزاده در مراسم تحلیف وکلای جدید که در کانون وکلای دادگستری خراسان رضوی برگزار شد، با بیان اینکه وکلا در طول دوره کارآموزی، آموزشهای سنتی و اخلاق حرفهای را آموختهاند اظهار داشت: آن چیزی که برخی افراد را بر آن میدارد که شغل وکالت را برگزینند خدمت به همنوعان است، اگرچه عدهای از کسانی که به دادگاهها مراجعه میکنند ناراضی بیرون میروند و به شما توهین هم میکنند اما باید دانست که هیچ حرفهای مبرا از تجسس عام نیست.
رئیس کانون وکلای خراسان با اشاره به اینکه حفظ شأن و جایگاه حرفه وکالت به خود وکلا بستگی دارد، تصریح کرد: حفظ و ارتقاء شأن و جایگاه وکلا به خودشان وابسته بوده، اگرچه متأسفانه در فرهنگعامه بهغلط خطای یک نفر از یک قوم، صنف و گروه بهحساب تمام اعضای آن نوشته میشود؛ پس نباید کاری انجام دهیم که به نام اعضای صنفمان هم نوشته شود.
وی شرافت، شهامت، جدیت در امور، متانت و فصاحت در گفتار را ویژگیهای یک وکیل برشمرد و افزود: وکالت نوعی نبرد متمدنانه و ترسیم نبرد قانونی یک اختلاف است که افرادی بهصورت مسالمتآمیز به دنبال حلوفصل آن هستند.
خراشادی خاطرنشان کرد: قضاوت و وکالت دو بال فرشته عدالت هستند اما وکالت بالاترین تحفه الهی، یعنی «نعم المولی و نعم الوکیل» است.
وی با بیان اینکه وکیل وظایف و مسؤولیتهایی نسبت به موکل، دادگاه، طرف مقابل، جامعه و حکومت دارد گفت: بدون آنکه قصد ورود به زندگی شخصی افراد داشته باشیم اما وکلا جزئی از جامعهای هستند که در آن زندگی میکنند و علاوه بر رعایت اخلاق و شئون وکالتی، توجه و رعایت اصول و هنجارهای جامعه جزئی ضروری از زندگی آنها است، اما بااینکه حق بر پوشش یکی از حقوق اساسی زندگی افراد است؛ اما نباید نسبیتهای فرهنگی حکومتی و جامعه را فراموش کنیم.
نظر شما