به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری مهر؛غلامحسین دهقانی سفیر و معاون نمایندگی کشورمان در سازمان ملل متحد روز گذشته در جلسه مجمع عمومی این سازمان در نیویورک که با موضوع «وضعیت در افغانستان» برگزار شد، سخنرانی کرد و با اشاره به ادامه ناامنی و بیثباتی در افغانستان، هدف گروههای تروریستی نظیر طالبان و داعش در آن کشور را جلوگیری از بازگشت افغانستان به وضعیت طبیعی و قرار گرفتن در مسیر صلح و توسعه دانست.
وی با اشاره به حملات وحشیانه گروههای تروریستی در افغانستان در طول سال گذشته، به بمبگذاری روز دوم مرداد سال جاری در جریان یک تظاهرات مسالمتآمیز در کابل که به کشته شدن دهها نفر از اقلیت هزاره منجر شد اشاره کرد و آن را خونبارترین حادثه در افغانستان از سال ۲۰۰۱ به بعد نامید.
سفیر نمایندگی کشورمان نسبت به قدرت گرفتن شاخه خراسان گروه داعش به همراه طیفی دیگر از سازمانهای تروریستی، از قبیل حرکت اسلامی ازبکستان (در شمال) و جنبش اسلامی ترکستان شرقی، به عنوان تهدیدات امنیتی نوظهور در افغانستان هشدار داد.
دهقانی همچنین ضمن اعلام حمایت از دولت وحدت ملی افغانستان، از جامعه بینالمللی درخواست کرد تا این دولت را تقویت کند.
وی تقویت همکاری با افغانستان را اولویت جمهوری اسلامی ایران دانست و با اشاره به انجام صدها پروژه در سالهای گذشته توسط ایران در افغانستان، به موافقتنامه سهجانبه توسعه بندر چابهار بین ایران، افغانستان و هندوستان، سفر مقامات دو کشور در خصوص همکاری در حوزههای زیرساخت، امنیت مرزها و مقابله با تروریسم و حضور اتباع افغانستان در ایران، برگزاری پنجمین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در مردادماه سال جاری در تهران، پروژه راه آهن خواف - هرات، پروژه راه آهن فراه و ساخت پل دوم روی رودخانه هیرمند به عنوان رئوس همکاری دو کشور در سال اخیر اشاره کرد.
سفیر نمایندگی کشورمان قاچاق مواد مخدر را تهدیدی واقعی برای منطقه دانست و خواستار پاسخ قاطع و فراگیر جامعه بینالمللی به این معضل شد.
دهقانی گفت: به این منظور لازم است تعهدات حامیان مالی بینالمللی و تلاشهای دولت افغانستان و دفتر مقابله با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد افزایش یابد زیرا تجارت مواد افیونی منبع مهم درآمد برای گروههای تروریستی و افراطی است.
وی در خصوص آوارگان افغانستانی، بر مشارکت کشورمان در کمیسیون سهجانبه برای تسهیل بازگشت داوطلبانه، ایمن، تدریجی و با حفظ کرامت این گروه تاکید کرد و خواستار کمک به ادغام مجدد این گروه در جامعه افغانستان شد.
سفیر و معاون نمایندگی کشورمان در سازمان ملل ادامه داد: ایران همچنان به کمک به آوارگان افغانی، از جمله در حوزههای آموزش و خدمات پزشکی ادامه میدهد، به شکلی که در سال جاری حدود ۴۰۰ هزار دانشآموز و دانشجوی افغانستانی، بدون توجه به وضعیت قانونیشان، در مدارس و دانشگاههای ایران ثبتنام شدهاند.
دهقانی افزود: در برخی مناطق، خدمات پزشکی، تعداد افغانیهای دریافتکننده خدمات از تعداد ایرانیان بیشتر است.
وی در پایان بر حمایت کشورمان از تقویت امنیت، ثبات و توسعه همهجانبه در افغانستان و کار آژانسهای مرتبط با سازمان ملل متحد در توسعه و بازسازی افغانستان با موافقت و هماهنگی با دولت آن کشور تاکید کرد.
نظر شما