تحولات منطقه

مشهد- نماینده مردم نماینده تربت حیدریه، زاوه و مه ولات در گفت و گو با قدس آنلاین اظهار کرد: متاسفانه برنامه منسجمی در زمینه صادرات محصول زعفران در خراسان رضوی وجود ندارد.

برنامه منسجمی برای صادرات زعفران نیست/پیاز زعفران به افغانستان قاچاق می شود
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

سعید باستانی در گفت و گو با قدس آنلاین  با بیان اینکه استان های خراسان در زمینه تولید زعفران در جهان  رتبه اول  را دارد اما رتبه اول صادرات زعفران به کشورهای اروپایی اختصاص دارد افزود: در حال حاضر افراد سودجو پیاز زعفران ، را از طریق مرزهای شرقی به کشورهایی همچون افغانستان قاچاق می کنند که ادامه این فعالیت غیر قانونی ، باعث خواهد شد افغانستان و سایر کشورهای مقصد قاچاق، رقیب جدی برای زعفران این استان شوند.

وی با بیان اینکه برای جلوگیری از قاچاق پیاز زعفران، ابتدا باید به مردم اطلاع رسانی کرد که کسب منافع کوتاه مدت از طریق فروش پیاز زعفران، باعث از دست رفتن مزایای کلان بلند مدت و بیکاری در آینده می شود ادامه داد: اگر فعالیت های  نظامند برای فرآوری زعفران ، جلوگیری از قاچاق  پیاز آن  و برخورد با متخلفان صورت نپذیرد در آینده نزدیک ، شاهد کاهش چشمگیر کاشت این محصول در استان خواهیم بود.

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: برای جلوگیری از قاچاق پیاز زعفران ، تشدید نظارت ها از سوی نهاد های متولی در استان بسیار مهم  است.

وی ادامه داد: در حقیقت نمی توان گفت ؛مسئولیت پیشگیری و جلوگیری از قاچاق پیاز زعفران بر عهده یک ساز مان خاص است،  بلکه همه سازمان ها نظیر جهاد کشاورزی، نهاد های اطلاعاتی، مراکز آموزش عالی  و  نهاد های قضایی و انتظامی باید اهتمام ویژه ای را برای کاهش این چالش خصوصا در حوزه های مرزی و مناطق ویژه اقتصادی  انجام دهند.

وی بیان کرد: قاچاق این محصول در شرایطی در حال رخ دادن است که کشورهای دیگر برای محصولات استراتژیک خود ارزش قائل هستند و حتی گونه های بذری آنها را در بانک های مخصوص  نگهداری می کنند تا از توسعه این محصول در کشورهای دیگر جلوگیری کنند.

باستانی با بیان این مطلب که  زعفران زمانی که با ارزش افزوده صادر شود؛ بدیهی است که ارزش های اقتصادی چند برابری را نسبت به صادرات خام ایجاد می کند، تصریح کرد: باید سازمان های متولی نظیر جهاد کشاورزی و مراکز آموزش عالی استان  به   افزایش کیفیت و فرآوری زعفران استان توجه بیشتری کنند.

وی گفت: باید به گونه ای عمل کرد که  هر گونه فرآوری ،معرفی و تولید محصول جدید در حوزه های مختلف  همچون، غذایی و دارویی از سوی استان های خراسان صورت بگیرد تا با در اختیار گرفتن دانش زعفران  به مرجعیت استان های خراسان  در هر شرایطی این محصول و مشتقات فرآوری شده از آن به  نام ایران و خراسان در جهان شناخته شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.