تحولات لبنان و فلسطین

یزد- معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد با تأکید بر ضرورت آموزش های پیش از ازدواج گفت: با آموزش مهارت های زندگی باید نسل جوان را برای ازدواج و تشکیل خانواده آماده کرد.

آموزش های پیش از ازدواج به استحکام بنیان خانواده کمک می کند

به گزارش قدس آنلاین، سید علی اصغر رفاهی اظهار داشت: آسیب اجتماعی طلاق ناشی از عوامل مختلفی است که یکی از این عوامل عدم آشنایی با مهارت های زندگی و آیین همسرداری است.

وی تصریح کرد: باید نیاز به آموزش مهارت های زندگی به یک دغدغه عمومی تبدیل شود و خانواده ها همچنان که دغدغه مسائلی همچون جهزیه و یا مهریه را قبل از ازدواج فرزندان خود دارند نسبت به داشتن مهارت و دانش زندگی مشترک در فرزندان خود نیز دغدغه داشته باشند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد با اشاره به این مطلب که آموزش مهارت های زندگی باید درکشور نهادینه شده و این مهارت ها با طبقه بندی و مدیریت در سطوح مختلف اعم از دبستان ، دبیرستان و دانشگاه گنجانده شود ، بیان داشت: اولین و مهمترین دستاورد این رویکرد ، شکل گیری انتخاب درست زوجین در پیش از ازدواج است تا خانواده ها و به ویژه جوانان برای انتخاب همسر آینده خود با رعایت برخی فاکتور ها همسری مناسب و هم کفو را انتخاب نمایند.

وی از مهارت خودآگاهی، همدلی، ارتباط مؤثر، روابط بین فردی و مهارت تصمیم گیری به عنوان تعدادی از مهارت هایی که فرزندان قبل از ازدواج باید فرا بگیرند، یاد کرد و ابراز داشت: مهارت  حل مسأله، تفکر خلاق، تفکر انتقادی، توانایی حل مسأله و توانایی مقابله با استرس نیز از دیگر مهارت هاست که اکنون بسیاری از جوانان بدون داشتن این مهارت ها وارد یک زندگی مشترک می شوند و با اندک اختلاف و سوء برداشتی از ارتباط با یکدیگر، زندگی خود را متزلزل و ناکام می پندارند.

رفاهی، آموزش مهارت های زندگی را برای زوجینی که در ۵ سال ابتدایی زندگی خود به سر می برند و اطرفیان این زوجین نیز ضروری برشمرد و بیان داشت: با توجه به اینکه بیش از ۵۰درصد طلاق ها در ۵ سال ابتدایی زندگی مشترک رخ می دهد باید این زوجین و اطرفیان آنان نیز نسبت به فرا گیری این آموزش ها اقدام کنند چراکه، دخالت های نابجا و نابخرادنه اطرفیان نیز یکی دیگر از عوامل شکل گیری آسیب اجتماعی طلاق می باشد.

وی تأکید کرد: بسیار مهم است که اگر زوجی در مواردی دچار اختلاف شدند و این اختلاف به سطح خانواده ها و اطرفیان رسید، ورود اطرفیان به این مسئله چگونه باشد که مسئله حل و بهبود یابد و نه اینکه ورود اطرفیان بر آتش اختلاف بیافزاید.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری مراجعه به مشاوره قبل از ازدواج را خواستار شد و اظهار داشت: امروزه در مشاوره، تست های شخصیت شناسی کاملی صورت می گیرد تا افراد تا بدانجا که ممکن است قبل از ازدواج، انتخاب آگاهانه و هوشمندانه ای داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: پیشگیری همواره بهتر از درمان است و زوج های جوان باید قبل از ازدواج با انجام مشاوره، طرف خود در ازدواج و ابعاد شخصیتی او را بشناسند و آگاهانه وارد زندگی مشترک شوند، ولی متأسفانه مشاوره های پیش از ازدواج، چندان مورد اقبال خانواده ها نیست و معمولا پس از ازدواج و در صورت بروز مشکل خانوادگی مورد استفاده قرار می گیرد.

رفاهی، عزم همگانی را در جهت حفظ و صیانت از اولین و مقدس ترین نهاد زندگی خواستار شد و گفت: با توجه به اینکه در جامعه امروز آسیب اجتماعی طلاق دومین معضل اجتماعی کشور پس از اعتیاد است و حال گه دستگاه های متولی از جمله دادگستری  و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تحقیقات مفصل، علمی و جامعی را در این خصوص انجام داده است و علت یابی و ریشه یابی این معضل بزرگ مشخص شده است، باید با همکاری هم و جلب مشارکت های مردمی در جهت پیشگیری از این آسیب اجتماعی و منفور ترین حلال خدا گام برداریم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.