به گزارش قدس آنلاین، محمد زری اظهار کرد: با کاهش تدریجی دمای هوا در مناطق سیبری و آغاز فصل سرما و نیز مهیا شدن شرایط مطلوب زیستگاه، در آبگیرها و تالابهای کشور، بیش از چهار هزار پرنده مهاجر آبزی و کنار آبزی وارد تالاب زریبار مریوان شدند.
وی افزود: این پرندگان مهاجر شامل قو، فلامینگو، غازهای خاکستری و پیشانی سفید، آنقوت، فیلوش و انواع مرغابی و اردک از جمله اردک بلوطی هستند.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست مریوان با اشاره به اینکه این پرندگان در قالب دستههای چند صدتایی وارد تالاب شده و هر روز بر تعداد آنها اضافه میشود، عنوان کرد: این پرندگان مهاجر در ادامه مسیر کوچ خود از شمال به جنوب، مدتی را در این تالاب به استراحت و تغذیه پرداخته و با کاهش دما در این منطقه، کوچ خود را به مناطق گرمتر ادامه میدهند.
زری خاطرنشان کرد: این تالاب به دلیل تنوع غذایی و امنیت مناسب، به یکی از استراحتگاهها و زیستگاههای مهم پرندگان در شمال غرب کشور تبدیل شده که همه ساله پذیرای شمار زیادی از انواع پرندگان مهاجری است که در مسیر پرواز خود وارد این تالاب میشوند.
وی ادامه داد: مدت حضور پرندگان مهاجر در این تالاب متفاوت بوده و برخی از گونهها زودتر و برخی دیگر دیرتر این تالابها را ترک کرده و بعضی از گونهها نیز زمستان خود را در تالابهای منطقه سپری میکنند.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست مریوان اعلام کرد: پناهگاه حیات وحش زریبار و تالاب بین المللی آن که بیست و سومین عضو تالاب کنوانسیون رامسر است که دارای حجم تقریبی آب بیش از ۳۰ میلیون مترمکعب بوده و سرریز آب دریاچه از قسمت جنوبی با نام رودخانه مریوان خارج میشود.
وی بیان کرد: طول دریاچه زریبار حدود پنج کیلومتر و عرض آن حدود ۱.۶ کیلومتر بوده و وسعت تالاب به دلیل تغییرات حجم آبی در فصول مختلف متغییر و حداقل و حداکثر عمق آن به ترتیب ۲ و ۶ متر است.
زری تصریح کرد: تاکنون ۹۷ نوع پرنده، ۳۱ گونه پستاندار، ۱۳ گونه خزنده، ۱۱ نوع ماهی یک گونه مارماهی، پنج گونه فیتوپلانکتون و ۱۷ گونه زئوپلانکتون در تالاب بین المللی زریبار شناسایی شده است.
وی خاطرنشان کرد: گیاهان شناوری چون سراتوفیلیوم، سریوفیلیوم و گونه هایی از گیاهان خاردار و گونههای نی، هزارنی، بارهنگ آبی، نیلوفر آبی، علف هفت بند، پیچک ها، لویی، بزواش، جگن و نعناع، پوشش گیاهی این تالاب را تشکیل میدهند.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست مریوان اضافه کرد: سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی، عروس ماهی و ماهی گامبوزیا از جمله گونه های بومی و ماهی آمور سفید، کپور آیینه ای، کپور معمولی، کپور سرگنده (بیگ هد) و فیتوفاک از جمله گونههای غیربومی این تالاب است.
نظر شما