به گزارش قدس آنلاین، با گذر به منطقه حصار و مشاهده تپههای ناهموار و مملو از مصالح ساختمانی میتوان بهخوبی دریافت که نخاله ساختمانی این روزها بهعنوان یکی دیگر از مشکلات این استان خودنمایی میکند.
منطقه حصار که با قدمتی ۴۰ ساله تاکنون محل تخلیه نخالههای ساختمانی بوده دیگر اثری از منظره طبیعی نداشته و تپههای سنگ و سیمان چهره آن را زشت کرده است و درههای آن حاکی از پشت پرده کلانشهرها است.
افزایش ساختوسازها و حجم عظیم نخالههای ساختمانی مدیران البرز را برآن داشت تا سال ۹۲ طرحی نو انداخته و برای مذاکره با شرکتهای خارجی و خصوصی بهمنظور فرار از دست این مشکل اقدام کنند.
مدیرکل محیطزیست البرز در همین رابطه نوید داد با سرمایهگذاری ۱۰۰ میلیارد تومانی و با بهرهگیری از تکنولوژی کشور چین یک واحد بازیافت نخاله ساختمانی در این محل احداث می شود تا بدین ترتیب ۳۰ درصد نخاله تولیدی کرج بازیافت و به مصالح ساختمانی تبدیل شوند.
محمدی بابیان اینکه این کارخانه برای اولین بار در کشور با سرمایهگذاری چینیها در استان البرز احداث میشود قول داد تا این مشکل را در البرز حل کند اما باگذشت۳ سال تاکنون هنوز از چینیها خبری و کارخانهای به این استان نرسیده است.
هدیه البرزنشینان به طبیعت
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان البرز بابیان اینکه روزانه ۵ الی ۱۰ هزار تن نخاله ساختمانی در البرز تولید میشود گفت: پارسال مجوزی برای تبدیل این نخالهها به مصالح ساختمانی صادر شد اما به عللی سرمایهگذار موفق به حضور در استان البرز نشد و سرمایه خود را به استانی دیگر منتقل کرد.
منطقه حصار که با قدمتی ۴۰ ساله تاکنون محل تخلیه نخالههای ساختمانی بوده دیگر اثری از منظره طبیعی نداشته و تپههای سنگ و سیمان چهره آن را زشت کرده است و درههای آن حاکی از پشت پرده کلانشهرها استحسین محمدی اظهار کرد: استان البرز به علت حجم بالای تولید ضایعات قابل بازیافت، زمینه خوبی برای ایجاد مشاغل سبز دارد.
وی افزود: بهطوریکه سالانه ۴۰۰ هزار تن پسماند کشاورزی و دامی تولید میشود و با توجه به تجربیات خوبی که در دنیا وجود دارد این فرصت خوبی برای تولید ورمی کمپوست است.
وی افزود: متأسفانه روزانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ تن پلاستیک در البرز تولید میشود.
وی همچنین از تولید ۲۱ هزار تن زبالههای الکترونیکی در سال خبر داد و گفت: میتوان از این زبالهها به استخراج فلزات گرانبها همچون طلا پرداخت.
وی یادآور شد: روزانه ۴۰۰۰ تن لجن اسیدی در البرز تولید میشود که با استقرار صنایعی میتوان این مواد را به قیر تبدیل کرد. اما متأسفانه تمامی این فرصتها میسوزد.
پیچوتاب مشکلات
رئیس اداره محیطزیست کرج گفت: بیش از سه سال از تصویب طرح ساخت کارخانه بازیافت نخالههای ساختمانی در کرج میگذرد.
حمیدرضا لشکری، اظهار کرد: قراردادی برای ساخت این کارخانه با پیمانکار بخش خصوصی منعقدشده ولی به دلیل پیگیری نکردن موضوع، ساخت این کارخانه پیشرفت چندانی نداشته است.
وی اضافهمزد: این وضعیت باعث شده پیمانکار قبلی از اجرای این طرح کنار بکشد و در حال حاضر شهرداری به برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار جدید است.
وی افزود: در حال حاضر نخالههای ساختمانی کرج در مرکز حلقه دره تخلیه میشود ولی به دلیل رکود ساختوساز، دور بودن این محل به مناطق مسکونی و همچنین تخلفات در تخلیه نخاله، حجم تخلیه نخاله در این مرکز بهروزی پنج هزار تن در روز کاهش پیداکرده است.
وی توضیح داد: نخالههای ساختمانی تهدیدی برای محیطزیست محسوب میشوند ولی اگر از آنها استفاده بهینه کرد سودآوری اقتصادی هم دارند.
رئیس اداره محیطزیست کرج تصریح کرد: با ساخت کارخانه بازیافت نخاله در کرج، این نخالهها به کفپوش و بلوک و آجر و دیگر مصالح ساختمانی تبدیل میشوند.
وی با تأکید بر ضروت نظارت جدی شهرداریها بر وضعیت نخالههای ساختمانی افزود: با توجه به اینکه هنوز کارخانه بازیافت نخالههای ساختمانی در کرج ساخته نشده، شهرداریها باید نظارت بیشتری برای کنترل مناطقی که بیشترین حجم نخالههای ساختمانی در آنها تولید میشود داشته باشند.
ضرورتی انکارناپذیر
نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به وجود یک هزار و۶۰۰ هکتار بافت فرسوده در البرز گفت: راهاندازی کارخانه بازیافت این نوع نخالهها در این استان ضروری است .
محمدجواد کولیوند افزود: با این میزان بافت فرسوده تا ۱۵ سال آینده با بحث نخالههای ساختمانی بهصورت جدیتری مواجه هستیم.
وی ادامه داد: البرز با همه انواع زبالهها شامل خانگی،صنعتی، بیمارستانی ، نخالههای ساختمانی مواجه هستیم بنا براین این امر ضرورت توجه به بحث مدیریت پسماند را دوچندان میسازد.
کولیوند گفت: روزانه شاهد تولید یک هزار و۷۰۰ زباله هستیم که اگر قرار است عملیات مکانیزه انجام بدهیم یک تصمیم منطقی ۱۰۰ساله بگیریم بنابراین باید نوع سرمایهگذاری در زباله را نگاه جدی را داشته باشیم.
وی تأکید کرد:این نکته را باید موردتوجه قرارداد که جمعیت سهمیلیوننفری البرز کم نمیشود بلکه زیادتر هم خواهد شد بنابراین در پسماند در صورت بیتوجهی با مشکلات جدی مواجه میشویم.
نظر شما