به گزارش قدس آنلاین، رضا راحتدهمرده با اشاره به هم مرز بودن سیستان و بلوچستان با کشورهای افغانستان و پاکستان و ازدواج زنان ایرانی با اتباع کشورهای بیگانه، گفت: بیشترین آمار فاقدین شناسنامه کشور مربوط به این استان است.
مدیرکل ثبت احوال سیستان و بلوچستان گفت: برای حل مشکل افراد فاقد شناسنامه، این افراد باید با استفاده از مستندات لازم در اداره ثبت احوال تشکیل پرونده دهند و مستندات مربوط به اثبات نسب از جانب پدر ضرورت دارد و در صورتی که پدر ایرانی نباشد، امکان تشکیل پرونده و صدور شناسنامه وجود ندارد.
وی افزود: طبق قانون برای فرزندی که دارای مادر ایرانی و پدر خارجی است، امکان تشکیل پرونده و صدور شناسنامه در ایران وجود ندارد.
راحتدهمرده تصریح کرد: اگر اقامت والدین قانونی باشد ولادت فرزند در ثبت احوال به ثبت میرسد و به جای شناسنامه به وی گواهی ولادت تعلق میگیرد و فرزند پس از رسیدن به ۱۸ سالگی میتواند با دریافت سند تابعیت از وزارت امور خارجه، نسبت به دریافت شناسنامه اقدام کند.
مدیرکل ثبت احوال سیستان و بلوچستان افزود: عدم ثبت ازدواج به صورت دائم از مشکلات بزرگ استان است، این افراد باید مراجعه به اداره اتباع تشکیل پرونده دهند و ازدواج خود را به ثبت برسانند و در صورت دریافت سند تابعیت، امکان صدور شناسنامه وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: بخشی از مشکل فاقدین شناسنامه در استان نیز مربوط به ازدواجهای شرعی رایج میان برخی از مردم استان است که به صورت رسمی در دفترخانهها به ثبت نرسیده است.
راحت دهمرده با اشاره به تشکیل پرونده برای افراد ایرانی فاقد شناسنامه، افزود: تاکنون ۶۳۰۰ پرونده مربوط به افراد فاقد شناسنامه در استان بررسی شده که حدود ۱۱۰ مورد آن از ابتدای سال تاکنون بررسی شده است.
مدیرکل ثبت احوال سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه اکثر این پروندهها مربوط به مردم مناطق روستایی و عشایری استان است، اظهار داشت: در پی بررسی پرونده فاقدین شناسنامه سطح استان تاکنون ۲۰ هزار و ۶۵۲ شناسنامه برای افراد بالای ۱۸ سال صادر شده است.
وی بیان کرد: در زمینه فاقدین شناسنامه سطح استان ۱۵۰۰ پرونده بررسی نشده باقی مانده که با توجه به اراده موجود امیدواریم بررسی آنها تا پایان سال به اتمام برسد و پس از بررسی برای پروندههای تایید شده از طریق شوراهای تامین شناسنامه صادر میشود و در صورت رد تابعیت، فرد باید از کشور طرد شود.
نظر شما