به گزارش «قدس آنلاین»، ایرج حریرچی، قائم مقام وزیر بهداشت گفت: در حال حاضر ۹۳ درصد خدمات دندانپزشکی در بخش خصوصی انجام میشود و متاسفانه به دلیل اقدامات ضعیف پیشگیرانه توسط مردم و دستگاه های دولتی، وضعیت مطلوبی در سلامت دهان و دندان، به ویژه در افراد بالای ۲۰ سال نداریم.
وی افزود: در سنین بالای ۴۵ سال، افراد حدود ۱۳ دندان کشیده شده یا خراب یا پر شده دارند که شاخص بسیار بدی است. از طرفی ۱۸ الی ۲۱ درصد پرداختی از جیب مردم در حوزه سلامت فقط به خدمات دندانپزشکی اختصاص پیدا کرده که نسبت به نقش این ارگان در سلامت، هزینه بسیار بالایی است.
حریرچی نبود اقدامات پیشگیرانه را علت ضروری بودن ارائه خدمات درمانی در این مقطع دانست و ادامه داد: پیشگیری از بیماری های دهان و دندان در کودکان از طریق فیشور سیلندر، وارنیش فلوراید و درمان در مراحل اولیه انجام می شود. از طرفی افزایش ارائه خدمات با قیمت مناسب که قسمتی از آن با تصویب تعرفه و تحت پوشش بیمه قرار گرفتن حاصل شد. همچنین افراد در معرض خطر بیشتر را در مراکز بهداشتی تحت پوشش قرار دادیم.
قائم مقام وزیر بهداشت دیگر اقدام این وزارتخانه را افزودن هزار یونیت دندانپزشکی در بخش دولتی به ویژه روستاها، اعلام کرد و گفت: ابن تعداد را تا پایان دولت به سه هزار عدد می رسانیم.
وی تصریح کرد: بسته جدیدی نیز که اخیرا به تصویب رسیده و تا چندماه آینده عملیاتی می شود، شبانه روزی شدن خدمات دندانپزشکی در بخش دولتی و خصوصی است. امیدواریم از شرمندگی این وضعیت کنونی خارج شویم.
به نقل از وبدا، حریرچی در پاسخ به سوالی مبنی بر قابل توجیه بودن یا نبودن هزینه های دندانپزشکی، یادآور شد: برخی تعرفه ها که اکنون اعلام می شود و مردم مجبور به پرداخت آن هستند، از نظر ما به هیچ وجه قابل قبول نیست. هزینه مواد در متوسط خدمات دندانپزشکی ۱۰ الی ۱۲ درصد کل هزینه هاست. ضمن لزوم توجه به توان مردم، بیمه های پایه و تکمیلی نیز باید خدمات را تحت پوشش بگیرند.
نظر شما