به گزارش «قدس آنلاین»، مصطفی آذرکیش، با اشاره به تحصیل بیش از ۱۵۰ هزار دانش آموز کلاس دهمی در هنرستانهای کاردانش اظهار کرد: این هنرجویان در ۱۵۳ رشته در قالب چهارشاخه کشاورزی، معدن، خدمات و صنعت تحصیل میکنند و باید فرهنگسازی برای ورود دانش آموزان به هنرستانها بیش از این توسعه یابد.
وی افزود: پوشش هنرستانهای کاردانش در مناطق آموزشی کشور کامل است و حداقل یک هنرستان کاردانش در هر منطقه آموزشی فعالیت میکند. باید به این نکته توجه داشت که تمام تلاش ما این است دانشآموزانی تربیت کنیم تا بتوانند پس از فارغالتحصیلی وارد بازار کار شوند.
مدیرکل دفترآموزشهای کاردانش وزارت آموزش و پرورش در ادامه درخصوص متناسب سازی رشتههای کاردانش با نیاز بازار کار اظهار کرد: همانطور که گفته شد پوشش هنرستان ها در مناطق تقریبا کامل شده است و هنرجویان ما در ۱۵۳ رشته تحصیل میکنند و این حجم از رشتههای متنوع در راستای پاسخگویی به نیازهای بازارکار ایجاد شده است، علاوه بر این امکان ادامه تحصیل در آموزش عالی نیز فراهم است و از ۴۱ رشته فنی دانشکدهها، در حدود ۳۰ رشته بدون آزمون اقدام به پذیرش دانشجو میکنند.
آذرکیش با بیان اینکه تحصیل در رشته کاردانش بخشی از دغدغههای اولیای دانش آموزان مبنی بر ورود به بازار کار و اشتغال را پاسخ میدهد عنوان کرد: کارآفرینی در شاخه کاردانش از اهمیت بالایی برخوردار است و درس کارآفرینی و تولید در رشتههای مختلف مقطع دوم متوسطه وجود دارد. ضمن آنکه تلاش می کنیم مشارکت جویی هنرجویان را در قالب اولویت کاری دنبال کرده و سهم آنها در تولیدات خودشان را ارتقاء دهیم.
وی تاکید کرد: دائما در حال بازرسی و بازمهندسی وضعیت آموزشی کاردانش هستیم و در کنار آن رایزنی و تعامل با دستگاههای اجرایی را در دستورکار داریم. همکاری با بنگاهها، موسسات خدماتی دولتی و غیردولتی و دستگاههای اجرایی بر اساس آیین نامه مصوب سال ۷۱ هیئت وزیران و اصلاحیه ماده ۹ آن که در فروردین ۹۵ ابلاغ شد انجام میشود. در حال حاضر با سازمان میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی و همچنین وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه فرش و سایر صنایع در حال تدوین استانداردهای مهارتی هستیم. در نهایت استانداردهای مهارتی تبدیل به رشته مهارتی میشوند.
مدیرکل دفترآموزشهای کاردانش وزارت آموزش و پرورش با اشاره به همکاری با سازمان محیط زیست برای راهاندازی رشتههای جدید محیط زیستی در کاردانش عنوان کرد: همکاری ما با محیط زیست به دوگونه است. نخست آن است که سازمان محیط زیست استلزامات زیست محیطی در تدوین استانداردهای مهارتی را تدوین میکند و دوم تدوین رشتههای مهارتی تخصصی در حوزه محیط زیست است که اکنون در مرحله پیشنهاد، تکمیل استانداردهای مهارتی و تدوین رشتههاست.
نظر شما