تحولات منطقه

رئیس انجمن تولیدکنندگان کاشی و سرامیک گفت: رکود در صنعت کاشی و سرامیک تشدید شده است و کارخانه‌ها با ۵۰ درصد ظرفیت خود فعالیت می‌کنند.

تشدید رکود در صنعت کاشی و سرامیک/۱۰ هزار نفر بیکار شدند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، محمد روشنفکر در نشست خبری گفت: گزارش‌های دولت حاکیست کشور از رکود خارج شده ولی این اتفاق در بخش صنعت نیفتاده است.

وی ادامه داد: تعطیلی بیش از ۸۰ درصد صنعت آجرسازی و فعالیت بیش از ۶۰ درصد کارخانه‌های کاشی و سرامیک زیر ظرفیت اسمی خود نشان‌دهنده تشدید رکود در بخش صنعت است.

روشنفکر با بیان اینکه در سال‌های گذشته تولید کاشی و سرامیک به ۵۰۰ میلیون متر مربع می‌رسید، گفت: در حال حاضر این تولید به کمتر از ۳۰۰ میلیون متر مربع رسیده که این میزان نیز روانه انبارها و دپو می‌شود.

وی با اشاره به جلسه قبلی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک با کمیسیون‌های صنایع و اجتماعی مجلس، گفت: در این جلسات عنوان کردیم که اگر به سمت رونق حرکت نکنیم، شاهد بیکاری بخشی از نیروی شاغل در صنعت کاشی و سرامیک خواهیم بود که این اتفاق افتاد و تاکنون بیش از ۱۰ هزار نفر در این صنعت بیکار شده‌اند.

وی عدم پرداخت جوایز صادراتی و دریافت مالیات از تولیدکنندگان در شرایط رکود را از جمله مشکلات بخش صنعت عنوان کرد و گفت: برخی کارخانه‌ها به دلیل نداشتن پول آب، برق و گاز تعطیل شده‌اند و در صنعت کاشی و سرامیک نیز برخی کارخانه‌ها به دلیل نبود نقدینگی با کمتر از ظرفیت تولیدشان فعال هستند.

روشنفکر تصریح کرد: سال گذشته مجبور شدیم به کارخانه‌های کاشی و سرامیک توصیه کنیم که برای سه ماه دست از تولید بکشند تا میزان انباشت کالا در انبارها و مراکز توزیع کاهش یابد، در نهایت تولید کارخانه‌ها با قیمت بسیار ارزان به پاکستان و کشورهای دیگر فروخته شد و به این ترتیب نه تنها میزان صادرات افزایش نیافت بلکه به ازای هر متر مربع کاشی صادراتی کاهش یک دلاری قیمت را تجریه کردیم.  

وی این سوال را مطرح کرد که اگر رونق وجود دارد پس چرا کارخانه‌ها تعطیل می‌شوند؟

وی با اشاره به رکود شدید موجود در صنعت کاشی و سرامیک، گفت: دولت یک نقشه راه مشخص در صنعت ساختمان ارائه نکرده و ما به عنوان تأمین کننده مصالح ساختمانی نمی‌دانیم چه سیاستی برای ۵ سال آینده در صنعت ساختمان حاکم خواهد بود.

رئیس انجمن کاشی و سرامیک نبود برنامه مشخص برای نوسازی بافت‌های فرسوده کلانشهرها را یکی از دلایل رکود در صنعت کاشی و سرامیک عنوان کرد.

به گفته وی، بیش از ۷۰۰ میلیون متر مربع ظرفیت تولید در صنعت کاشی و سرامیک نصب شده که فقط ۵۰ درصد آن فعال است.

وی با اشاره به کاهش ۴۱ درصدی تولید کاشی و سرامیک طی ۸ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، گفت: در ۸ ماهه امسال فقط ۱۷۷ میلیون متر مربع کاشی و سرامیک در کشور تولید شده است.

روشنفکر همچنین با اشاره به کاهش ۷ درصدی صادرات کاشی و سرامیک طی ۱۰ ماهه امسال، گفت: صادرات این محصولات از نظر ارزشی نیز در این مدت ۲۹ درصد کاهش داشته است.

وی با بیان اینکه ایران در تولید کاشی و سرامیک در سال ۹۲ در رتبه چهارم قرار داشته است، گفت: در حال حاضر به رتبه ۹ نزول کرده‌ایم.

روشنفکر ادامه داد: تا پیش از سال ۹۵ بیش از ۳۰۰ میلیون متر مربع کاشی و سرامیک در انبار کارخانه‌ها و مراکز توزیع داشتیم که این رقم در پایان خرداد ۹۵ در انبار کارخانه‌ها به کمتر از ۲۵ الی ۳۰ درصد رسید.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.