به گزارش قدس آنلاین از تبریز به نقل از روابط عمومی شهرداری تبریز، اسماعیل چمنی با اشاره به وقوع حادثه تاسف برانگیز ساختمان پلاسکو؛ شهادت آتشنشانان غیور و جان باختگان این حادثه را محضر خانوادههای داغدار، و هموطنان تسلیت گفت و اظهار امیدواری کرد که میتوان با اتخاذ تمهیدات مهندسی استاندارد سازهای بزرگ از تکرار چنین اتفاقات ناگوار جلوگیری کرد.
وی با ابراز تاسف از حادثه ساختمان پلاسکو افزود: وقوع چنین حادثهای کل جامعه را تحت تاثیر قرار داده و همه را داغدار کرده است و وجود چنین اتفاقات زنگ خطری برای تمام مدیران شهری است که به نوعی در شکلگیری و اداره شهرها دخیل هستند و با مجهز شدن به تجهیزات پیشرفته و تدابیر مهندسی تدبیری اتخاذ شود تا شاهد اتفاقات چنین حوادث تلخی نباشیم.
چمنی ادامه داد: در این حادثه بزرگ، آتشنشانان فداکار،برای نجات جان همنوعان خود از همه چیز خود گذشتند و ایثار آنان قابل ستایش است، اما باید متوجه باشیم که تاسف بعد حادثه دردی را دوا نخواهد کرد و به جای پرداختن به حاشیه برای پیشگیری این نوع حوادث برنامهریزی شود.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری شورای اسلامی شهر تبریز تصریح کرد: در خیلی از اتفاقات ما هنوز هم چوب ندانم کاریها را میخوریم و باید به این مهم واقف باشیم که سرنوشت انسانها مقدم بر همه موضوعات مادی است.
عضو شورای شهر تبریز با اشاره به اولویت ساماندهی بافت فرسوده گفت: نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده شهری در چرخش سرمایه بسیار تاثیرگذار بوده و موجب تحول در اقتصاد شهر و حتی استانمان خواهد بود.
وی ابراز داشت: برای تحقق این مهم باید بستری فراهم شود تا سرمایهگذاران بدون دغدغه در بستری شفاف و مطمئن بتوانند منابع مالی خود را در اجرای پروژههای بزرگ بافتهای فرسوده گسیل کرده و مشارکت را در این طرحها به این سرمایهگذاران تسهیل کنیم.
چمنی با اشاره بر شهر انسان محور اذعان داشت: شهر انسان محور نیز یکی از موضوعاتی است که امروز در ادبیات بسیاری از اندیشمندان و شهرسازان از آن یاد میشود، شهر انسان محور مکانی است که به جایگاه انسانها ارزش بدهند و همه طراحیها و برنامهریزیهای شهری با اولویت جان انسان ها گنجانده شود.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز با تاکید بر ضرورت آتشنشانان به تجهیزات روز تصریح کرد: جهان امروزی رو به پیشرفت و تکنولوژی است و جا دارد آتش نشانان ما نسبت به استانداردهای جهانی و بینالمللی، به روز شوند و پاسخگوی نیازهای به روز شهرمان باشند تا در سریع ترین زمان در محل حادثه دیده، حضور یابند و مانع از بروز چنین حوادث تلخ و دردآوری شوند.
وی همچنین با تاکید مجدد بر پیشگیریهای لازم و شناسایی مکانها و نقاط آسیبپذیر، حریقپذیر و تخریبپذیر ابراز داشت: در این خصوص شوراها و شهرداریها نیز باید مکانهای آسیبپذیر و مشکلدار از منظر مسائل ایمنی و استانداردهای ایمنی را شناسایی کنند و پیشگیریهای لازم در معابر عمومی، مجتمعهای مسکونی، بازار و مجتمعهای تجاری، تفریحی و پاساژها و جاهای پرتردد را انجام دهند تا بار دیگر شاهد وقوع چنین اتفاقهای مهیب و ناگوار در تبریز یا دیگر شهرهای کشورمان نباشیم.
چمنی اظهار داشت: تا یک دهه قبل ضرورت بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده کمتر احساس میشد اما با توجه به وقوع حوادث غیرمترقبه و تکرار حوادث غیر مترقبه طی چند سال گذشته چنین به نظر میرسد که احیا بافتهای فرسوده شاید اگر از نان روز ضروری نباشد کمتر از آن نیز نیست و اگر خدای نکرده در برخی محلات شهر تبریز اتفاقاقی بیفتد شاید به مراتب حوادثی بدتر از حوادث پلاسکو رخ دهد که در آن صورت پشیمانی ره به جایی نخواهد برد و ضروری هست کارشناسان با شناسایی نقاط حادثه خیز سریعا به فکر چاره در این مناطق باشند.
نظر شما