به گزارش قدس آنلاین به نقل از فارس، محمد میرزابیگی یکشنبهشب در مراسم تجلیل از پرستاران نمونه شهرستان سبزوار با بیان اینکه مشکل کمبود پرستار از سالهای گذشته در کشور وجود داشته است، اظهار کرد: به ازای هر تخت بیمارستانی باید 2.5 پرستار حضور داشته باشد ولی در حال حاضر این میزان در کشور 1.4 است.
وی ادامه داد: با این وجود در 3 سال گذشته به ازای هر تخت بیمار تعداد پرستاران از 0.7 درصد به 1.8 دهم درصد افزایش یافته است.
معاون پرستاری وزیر بهداشت تدوین سند عرضه و تقاضای نیروی پرستار را یکی از اقدامات شاخص این وزارتخانه دانست و افزود: یکی از دیگر از اقدامات مهم افزایش ظرفیت دانشکدههای پرستاری است و اکنون 60 هزار دانشجوی پرستاری در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری مشغول به تحصیل هستند و دانشجویان پرستاری طی چهار سال آینده وارد بازار کار میشوند.
میرزابیگی با اشاره به سطحبندی خدمات پرستاری، بیان کرد: 60 درصد خدمات پرستاری باید توسط نیروی دانشگاهی انجام شود و برخی خدمات نیز نیازی به حضور نیروهای دانشگاهی ندارد.
وی با بیان اینکه 10 هزار نیروی کمک پرستار مشغول به تحصیل هستند، عنوان کرد: طی دو سال گذشته بیش از 43 هزار نیروی پرستار دانشگاهی استخدام شدند.
معاون پرستاری وزیر بهداشت افزود: از این تعداد پرستار 16 هزار نفر در طرح تحول سلامت، 7 هزار و 500 نفر طرح نیروی انسانی، پنج هزار نفر جایگزینی مرخصی زایمان، چهار هزار دانشجوی سال آخر دانشگاه و 11 هزار نفر نیز به صورت استخدام دولتی جذب شدند.
میرزابیگی حجم توسعه تختها و بخشهای بیمارستانی را طی فعالیت دولت یازدهم ارزشمند دانست و گفت: تا پایان امسال 20 هزار تخت به مجموع دیگر تختهای بیمارستانی اضافه میشود.
وی با بیان اینکه تعداد پرستاران مورد نیاز کشور تاکنون جذب نشدهاند، افزود: توسعه تختها و بخشهای بیمارستانی باعث شده تا به شاخصهای مورد نیاز نیروی پرستاری کشور نرسیم ولی با این حجم تحصیل دانشجوی پرستاری، سطحبندی خدمات و سند عرضه و تقاضا طی سالهای آینده مشکلات کمبود پرستار رفع میشود.
معاون پرستاری وزیر بهداشت یادآور شد: با اختصاص اعتبارات دولتی به وزارت بهداشت تا پایان امسال مطالبات کارانه پرستاران پرداخت میشود.
نظر شما