تحولات لبنان و فلسطین

شهردار تهران در شورای شهر تهران با تاکید بر ضرورت تجهیز امکانات آتش‌نشانی تهران، مسئولیت آوار برداری را از وظایف مدیریت بحران اعلام کرد.

مسئولیت آواربرداری بر عهده مدیریت بحران است نه آتش نشانی

به گزارش قدس آنلاین، محمد باقر قالیباف، شهردار تهران در سیصد و سی امین جلسه شورای شهر تهران در جریان بررسی تبصره 37 لایحه بودجه سال 96 شهرداری تهران به منظور تخصیص درآمد حاصل از عوارض ایمنی ساختمان ها به منظور خرید تجهیزات مورد نیاز سازمان آتش نشانی، تاکید کرد: اگر سازمان آتش نشانی به هر تعداد و میزانی که به تجهیزات نیاز داشته باشد، ضروری است این تجهیزات را با هر قیمتی تهیه کنیم اما در این زمینه باید تنها تجهیزات خاص سازمان آتش نشانی خریداری شوند.
وی با اشاره به حادثه پلاسکو، ابراز داشت: ممکن است بعضی افراد تصور داشته باشند که سازمان آتش نشانی تا روز آخر کلیه کارها را در حادثه پلاسکو انجام می داده، این در حالی است که آتش نشانی تنها به منظور سردکردن آتش و فراهم کردن مقدمات برای کار مهندسان در صحنه حضور داشت.

قالیباف تاکید کرد: ما پس از روز اول نیروهای آتش نشانی را از حادثه پلاسکو آزاد کردیم و تنها تعدادی از نیروها برای سردکردن آتش، مهار دود و دقت بیشتر برای جست و جوی پیکر افراد در صحنه حضور داشتند.

شهردار تهران با تاکید بر اینکه «هدف از این تبصره خرید بیل مکانیکی 800، جرثقیل، قیچی و پلاسما برای سازمان آتش نشانی نیست» تاکید کرد: غرض از خرید تجهیزات، تنها تجهیزات خاص مربوط به آتش نشانی است، بنابر این نباد کار فنی و مهندسی را از سازمان آتش نشانی بخواهیم.

قالیباف با تاکید بر اینکه کارهای قانونی سایر دستگاه ها نباید بر عهده شهرداری تهران گذاشته شود، عنوان داشت: در هیچ کجای دنیا اطفای حریق در ساختمان بالای 12 طبقه با سیستم نردبان انجام نمی شود بلکه آئین نامه ها و قوانین شهرسازی خاصی در این زمینه وجود دارد؛ البته این حرف به معنی آن نیست که نباید در شهر تهران نردبان 54 متری داشته باشیم، اما در عین حال باید دقت کنیم تا تجهیزات مورد نیاز آتش نشانی را در چهارچوب خودش خریداری کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به حادثه سیلاب مترو تهران اشاره کرد و گفت: ما در ستاد مدیریت بحران شهر تهران جرثقیل‌های 50 و 130 تنی داریم و کلیه آموزش‌ها نیز به رانندگان این جرثقیل ها داده شده است، اما به دلیل آنکه راننده این جرثقیل ها تجربه نداشتند، کارایی آنها به اندازه راننده سایر جرثقیل ها نبود که هر روز در شهر تهران در حال فعالیت هستند. در همان زمان یک بیل مکانیکی با راننده جوان 19 ساله ای را آوردیم که به دلیل تجربه کاری توانست در لبه پرتگاه کار کند.

شهردار تهران گفت: وقتی بحرانی اتفاق می افتد، شرایط عادی نیست از این رو نمی توانیم بگوییم تجهیزات عمومی مورد نیاز خریداری می کنیم تا هر زمانی که بحران اتفاق افتاد، از آنها استفاده کنیم.

به گزارش اداره کل ارتباطات و بین الملل شورای شهر تهران، به گفته قالیباف سازمان آتش نشانی هم اکنون در زمان حضور در محل حادثه، ابزار آلات لازم را در اختیار دارد اما در زمان ریزش ساختمان، مسئولیت جمع آوری آوار بر عهده مدیریت بحران است.

منبع: تسنیم
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.