به گزارش قدس انلاین ریس شورای اسلامی روستای گوهردشت در گفت و گو با خبرنگار ما گفت:یکی از راههای ایجاد اشتغال وجلوگیری از مهاجرت روستائیان اعطای تسهیلات ارزان قیمت به انان است که متاسفانه به علت کاغذ بازی و بروکراسی اداری امکان دریافت تسهیلات نیست.
هادی سابقی افزود: تاکنون بارها از طرف شورا درخواست ایجاد بند و سد خاکی برای جلو گیری روان ابها ی روستا شده است و لی تا کنون اقدام موثری انجام نشده است.
وی تصریح کرد: بدنبال در خواست شورا ومردم برای ایجاد سد برای مهار روان بهای روستا، کارشناس منابع طبیعی از محل بازدید داشته و گفته است امکان ساخت سد در این روستا نیست در صورتی که می توان با ایجاد ابند های ابخیز داری نظیر گابیون از هدر رفت ابها جلو گیری کرد و این کار چندان هزینه ای برای دولت ندارد .
وی گفت در بارندگی های اخیر بیش ازمیلیون ها متر مکعب اب هدر رفت و چنانچه سد و یا بندی بود ضمن مهار ان و تغذیه سفره زیر زمینی بر میزان ابدهی چشمه روستا افزوده می شد بطوریکه در هر بارندگی و ایجاد سیلاب در رودخانه روستا، میزان ابدهی چشمه افزایش می یابد.
ریس شورای اسلامی روستای گوهردشت افزود :باید پتانسیل روستاها در زمینه اشتغال و ایجاد درامد شناسایی شود بطوریکه در این روستا با وجود زمینهای مستعد و اب شیرین امکان کشت گلخانه ای زیاد است لذا با دادن تسهیلات ارزان می توان ضمن ایجاد اشتغال از مهاجرت جوانان جلو گیری کرد.
سابقی افزود: علی رغم خشک سالیهای اخیر و کم شدن اب چشمه ها و قنوات منطقه ، چشمه این روستا با داشتن اب گوار و شیرین می تواند با مدیریت صحیح و ابیاری مکانیزه تولیدات فراوانی داشته باشد و هم اکنون با ابیاری بیش از ۳۰۰ هکتار ابیاری غرقابی میزان تولید زعفران روستا بیش از ۱۰۰کیلو گرم زعفران می باشد.
وی با اشاره به بافت فرسوده و جمعیت سالمند در روستا گفت :بیش از ۹۰درصد کوچه های روستا مرمت و اسفالت شده است و به همین خاطر جمع زیادی از بازنشستگان و کسانی که از روستا مهاجرت کرده اند به روستا برگشته و خواستار احداث مسکن در روستا می باشند که متاسفانه برای واگذاری زمین به این افراد مشکلاتی از سوی برخی ادارات از جمله میراث فرهنگی و منابع طبیعی ایجاد می شود.
وی گفت : تمام زمینهای حاشیه روستا توسط منابع طبیعی ملی اعلام شده است و همین امر مشکلاتی را برای شورا و مردم بوجود اورده است همچنین کسانی که می خواهند ساختمانهای گلی وفرسوده را نوسازی کنند باید از میراث فرهنگی و چندین نهاد دیگر استعلام بگیرند و همین استعلام چندین روز طول می کشد. در حالی که دهیار روستا می تواند تمام این کارها را انجام دهد و نیازی به این همه کاغذ بازی نیست .روستای گوهردشت در ۲۲کیلومتری جنوب شهرستان گناباد در کوهپایه وبا اب و هوای معتدل واقع شده و هم اکنون بیش از ۱۰۰نفر جمعیت داردو شغل اصلی مردم باغداری و زراعت است.
نظر شما