به گزارش قدس آنلاین به نقل از مدیکال نیوز تودی، سر دردها یکی از رایجترین مشکلات سیستم عصبی مرکزی هستند و تقریبا نیمی از جمعیت بزرگسال جهان داشتن در سال گذشته حداقل یکبار سردرد را تجربه کرده اند.
در ایالات متحده، در حال حاضر تخمین زده شده که حدود 12 درصد از افراد 12 سال به بالا به میگرنهای مکرر دچار هستند.
میگرن همچنین دارای اثرات جدی منفی بر روی کودکان بوده و میتواند بر رشد مغز کودکان در طول سالهای تحصیلی تأثیر بگذارد. سردرد های شدید میتواند باعث ایجاد اختلال در عملکرد تحصیلی کودکان و سلامت آنها شود.
پژوهشهای مختلف نشان میدهد که کودکان 5 تا 12 ساله مبتلا به میگرن روزهای بیشتری را نسبت به سایر کودکانی که به اختلالات دیگری دچار هستند را از دست میدهند.
تحقیقات جدید نشان میدهد که روش درمانی رادیولوژی مداخلهای موسوم به "انسداد گانگلیون اسفنوپالاتین"(SPG) میتواند برای درمان میگرن در کودکان و نوجوانان موثر واقع شود.
این درمان شامل تجویز داروی بیحسی به یک خوشه کوچک از اعصاب است که تصور میشود با میگرن در ارتباط است.
این عصب در پشت بینی واقع شده است. در طول روند بلوکه کردن SPG، یک کاتتر کوچک و انعطاف پذیر در هر سوراخ بینی قرار گرفته و برای غیر فعال کردن SPG در یک دوره کوتاه زمانی مورد استفاده قرار میگیرد.
محققان این روش درمانی را بر روی 200 کودک بین7 تا 18 ساله در بین ماههای فوریه و نوامبر 2015 انجام دادند.
پزشکان از اسپری لیدوکائین و ژل برای رسیدن به بیهوشی استفاده کرده و تمام این روش درمانی تنها 10 دقیقه به طول انجامید.
این روش درمانی نیاز به بیهوشی نداشته و تنها با بیحسی موضعی انجام میشود.
پزشکان قبل از شروع درمان، سطح درد بیماران را از 1 تا 10 شماره گذاری کرده و از کودکان خواسته شد تا پس از انجام این روش، سطح درد خود را بیان کنند.
به طور کلی، متوسط درد در این کودکان به اندازه دو درجه کاهش یافت که این آمار بسیار مهمی است.
به گفته محققان تاثیر این روش درمانی کم تهاجمی میتواند تا ماهها در فرد باقی بماند.
نظر شما