به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم، سرهنگ جواد ناموران عصر امروز در جلسه مشترک ستاد بحران آذربایجان شرقی با اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه اطلاعرسانی هواشناسی سه روز قبل از سیلاب اعلامشده بود و از صبح جمعه 25 فروردین قبل از بارشها در آمادهباش کامل بودیم، اظهار کرد: 14 هزار کیلومتر حوزه زیرپوشش پلیسراه داریم که در 88 نقطه واحدهای ثابت و سیار ما مستقر شدند.
وی با بیان اینکه با اشاره به وقوع سیل در آذرشهر و حضور در محل حادثه پل غلهزار افزود: این پل دارای 9 دهنه 14.5 متری در مسیر تبریز به بناب است و مسیر دسترسی باغات از کنار این پل رد میشود، به دلیل اینکه بارش در اواخر روز جمعه بود مردم از ابتدای صبح در این منطقه اتراق کرده بودند.
رئیس پلیس راه آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه بعد از بارش، پلیس راه و نیروی انتظامی برای تخلیه اطراف پل غلهزار مستقر شد، گفت: فرماندار و مسئولان شهرستان در محل بودند و مسیر توسط پلیس راه بسته شد و بخش زیادی از مردم تخلیه شده ولی عدهای مقاومت کرده و در محل باقی ماندند.
ناموران با اشاره به موضوع مطرح شده در رسانهها مبنی بر اینکه اداره راه زیر پل را بهعنوان دور برگردان در اختیار مردم قرار داده است، گفت: دور برگردان محل حادثه از تبریز به سمت آذرشهر کمی بالاتر از پل است و نیازی به پل ندارد، ضمن اینکه از سمت عجبشیر به تبریز هم دوربرگردان به سمت غله زار وجود دارد و اصلاً نیازی به پل نیست.
وی با بیان اینکه برخی از مردم شاکی بودند که مسیر را بستهاند و مردم را به زیر پل هدایت کردهاند، ابراز داشت: این موضوع اصلاً صحت ندارد چرا که سرعت این مسیر شریانی 110 کیلومتر است و با وجود دوربرگردانهای ایمن، توجیهی برای استفاده از پل وجود ندارد. این پل مسیر غیررسمی باغات اطراف بوده که 10 سال پیش کارخانه آسفالتی محل را برای برداشت مصالح و مواد اولیه از بستر رودخانه آسفالت کرده و به دلیل راحتطلبی مردم روستا از دهیاری خواستند که تابلو «غله زار ـ زیرپل» را در آن نصب کردند.
رئیس پلیسراه آذربایجان شرقی در ادامه با اشاره به اینکه عوامل انتظامی مردم را بهزور از اطراف پل بیرون کشیدند ولی تعدادی از مردم مقاومت کرده و به هشدارهای پلیس توجه نکردند، افزود: 5 نفر از همکاران بنده را هم سیل برد که کمی جلوتر دو نفر از خانوادهاش را از داخل خودرو پیدا کردیم ولی 3 نفر که برای دیدن سیل از ماشین پیاده شده بودند، با تأخیر و با فاصله از آن پیدا شدند.
وی با تاکید بر اینکه هیچکدام از متوفیان اهل غله زار یا آذرشهر نبودند، ادامه داد: در این حادثه خانواده رئیس بانکی در مراغه، خانوادههایی از تبریز و خانواده رئیس آگاهی شهر سهند جزو متوفیان بودند که نه محل کار و نه محل سکونتشان آنجا بود.
ناموران با اشاره به اینکه همه عوامل به زور مردم را از محل دور میکردند، گفت: فرهنگ توجه به توصیه پلیس و راهداری وجود ندارد، استنکاف از دستور پلیس و تفریح در باغات اطراف مهمترین موضوعاتی بود که موجب آفریده شدن فاجعه در سیل آذرشهر شد.
وی با تاکید بر اینکه در اتوبان کسایی تبریز هم هر لحظه با سیل ممکن است همین اتفاق تکرار شود، خاطرنشان کرد: خروجیهای کسایی آبراه است و اگر سیلی بیاید همین اتفاق تکرار میشود، من سه سال است فریاد میزنم که باید این زیرگذرها اصلاح شود ولی هنوز توجهی نمیشود.
نظر شما