به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرآنلاین، علی لاریجانی که به استان قم سفر کرده پیش از ظهر امروز (دوشنبه، 11 اردیبهشت ماه) در نشست صمیمی با جمعی از فرهنگیان استان قم با تبریک اعیاد شعبانیه و هفته معلم گفت: گره خوردن نام معلمان کشور با شهید مطهری که شخصیتی ممتاز بوده است یک فضل است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شهید مطهری تئوریپرداز انقلاب اسلامی است و در زمینههای مختلف و ارتقای فکری دارای نظریههای منسجم است، البته همه نظریات این شخصیت بزرگ به طور کامل محقق نشده است، شهید مطهری در زمینه عدالت نظریه مبسوطی دارد که به آموزش ارتباط دارد.
اهم اظهارات رئیس مجلس را به نقل از خبرگزاری ها بخوانید؛
*باید نظام منسجمی در مسائل اقتصاد، فرهنگ و امور آموزشی پایه کار قرار بگیرد و امیدوارم در آینده به این موضوعات بیشتر رسیدگی شود.
*از نظراتی که در این نشست از سوی معلمان و مدیران مناطق مختلف استان قم مطرح میشود، استفاده می شود و همچنین توصیه می کنم این موضوع در کشور باب شود تا از نظرات افراد موثر در شهرها و روستاها استفاده شود.
*باید مراکز تولیدی در کشور فعال شود و چرخه اقتصادی روستاها رونق یابد و مقام معظم رهبری نیز روی اشتغال زایی تاکید دارند، بنابراین باید شرایط انجام این مهم فراهم شود.
* دولت لایحه ای را برای استفاده از ظرفیت صندوق توسعه ملی برای اشغال زایی روستاییان ارائه کرده که البته باید این موضوع کامل شود.
*براساس سرشماری های سال 95 حدود 25 درصد از جمعیت کشور در روستاها ساکن هستند که این بیانگر وجود عارضه اقتصادی در روستاهاست.
*نباید در کشور فرهنگی ایجاد شود که حتما اشتغال زایی مشروط به استخدام در دستگاه های دولتی باشد بنابراین باید به موضوع کارآفرینی توجه شود و در این رابطه بسترسازی صورت گیرد.
* کلنگ زنی های پروژه ها باید به نحوی باشد که منابع از ابتدا در نظر گرفته شده باشد به دلیل اینکه در حال حاضر 550 هزار میلیارد تومان ارزش پروژه های نیمه تمام کلنگ زده است. 200 میلیارد دلار پول برای ساخت آپارتمان هایی در کشور هزینه شده که خالی از سکنه هستند و منابع کشور جایی هزینه شده که کارکرد ندارد.
*تصور اینکه اگر کلنگ یک پروژه زده شود آن پروژه به اتمام می رسد، صحیح نیست به دلیل اینکه اگر پروژه ای در زمان معقول افتتاح نشود، هدررفت منابع صورت می گیرد و این موضوعات هشداری است برای نظام مدیریتی کشور که از منابع به صورت صحیح استفاده کنند.
*شرایط اقتصادی کشور پیچیده است و بخشی از مشکلات اقتصادی به میزان درآمدهای دولت ارتباط دارد.
*جمعی از بازنشستگان آموزش و پرورش طی ماههای گذشته از پایین بودن حقوقهایشان گلایه داشتند و در این رابطه تلاش شد تا در برنامه ششم زمینه متناسب شدن حقوق بازنشستگان با شاغلین فراهم شود و همچنین حقوقهای تا سقف دو میلیون تومان از پرداخت مالیات معاف شوند، اما نکته این است که اقتصاد کشور باید ثروتزا شود.
*در حال حاضر سالانه حدود 50 هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت میشود، اما آیا این امکان با منابع مالی محدود وجود دارد که دولت یارانهها را تا 3 برابر افزایش دهد؟ میزان بودجه جاری کشور 330 هزار میلیارد تومان و میزان بودجه عمرانی 50 هزار میلیارد تومان است این در حالی است که 50 الی 60 هزار میلیارد تومان از این منابع از راه فروش اوراق مشارکت حاصل می شود که این موضوعات بیانگر این است که منابع مالی کشور کافی نیست.
*با تمام اقدامات انجام شده بودجه مذکور محقق شده است، بنابراین راه علاج اقتصاد کشور کارآفرینی و تربیت افراد مبتکر است به دلیل اینکه اگر موضوع تولید ملی سامان یابد ثروت کشور افزایش مییابد.
*در آینده کارآفرینان و صاحبان حرفه موفق خواهند شد و زمانی مدارک دانشگاهی برای کشور مفید است که آموزشها متناسب با نیاز بازار کار باشد.
* اتکاء به دولت در تمامی زمینهها فرهنگ صحیحی نیست، بنابراین باید دولتها کوچک و چابک باشد و خرج زیادی نداشته باشد تا منابع مالی برای بودجههای عمرانی کفایت کند بنابراین باید انتظارات از دولتها در سطح اعمال نظارت و انجام امور هماهنگی باشد.
*نباید دولتها در اقتصاد رقیب مردم باشند به دلیل اینکه با این کار استعدادهای کشور شکوفا نمیشود.
*با وجود دشمنیها علیه نظام جمهوری اسلامی، با همبستگی ملت میتوان از ظرفیتها و منابع کشور استفاده کرد و اقتصاد کشور را شکوفا کرد.
نظر شما