تحولات لبنان و فلسطین

با اعلام قطعی زمان پخش مستندهای تبلیغتی کاندیداهای ریاست جمهوری، نام هیچ کارگردان سرشناسی در میان فیلمسازان فعال در این عرصه مشاهده نمی‌شود و چنین به نظر می رسید که چهره های سرشناس دیگر انگیزه لازم را برای مشارکت سیاسی در سطح فیلمسازای برای کاندیداهای ریاست جمهوری را ندارند.

چرا هیچ کارگردانی مستند کاندیداهای انتخابات96 را نساخت؟

به گزارش قدس آنلاین به نقل از «تابناک»، امروز بالاخره سرنوشت فیلم‌های مستند کاندیداهای ریاست جمهوری که جایشان در جدول پخش خالی بود، مشخص شد و بدین ترتیب می‌توان همچون دوره پیشین چشم انتظار پخش دو مستند از هر کاندیدا در اوح تبلیغات انتخاباتی بود. مستند کاندیداها در دو بخش به روی آنتن خواهد رفت که بخش اول از ۱۲ تا ۱۸ اردیبهشت ساعت ۱۸:۳۰ و بخش دوم این مستندها از ۱۹ تا ۲۵ اردیبهشت ساعت ۲۲ از شبکه یک سیما پخش خواهد شد.

بر اساس جدول زمانبندی شده پخش برنامه های تبلیغاتی نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، مستندهای اول تلویزیونی شش نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم تا هجدهم اردیبهشت روی آنتن شبکه یک سیما می‌رود و در همین چارچوب، فردا سه شنبه ۱۲ اردیبهشت مستند سید مصطفی هاشمی طبا، ۱۳ اردیبهشت مستند سید ابراهیم رئیسی، ۱۴ اردیبهشت مستند سید مصطفی آقا میرسلیم، ۱۶ اردیبهشت مستند حسن روحانی، ۱۷ اردیبهشت مستند اسحاق جهانگیری و ۱۸ اردیبهشت مستند محمدباقر قالیباف پخش خواهد شد.

دور دوم پخش مستندهای انتخاباتی نیز بلافاصله آغاز می‌شود و ۱۹ اردیبهشت مستند حسن روحانی، ۲۰ اردیبهشت مستند سید مصطفی میرسلیم، ۲۱ اردیبهشت محمد باقر قالیباف، ۲۳ اردیبهشت مستند اسحاق جهانگیری، ۲۴ اردیبهشت مستند سیدابراهیم رئیسی و ۲۵ اردیبهشت مستند انتخاباتی سید مصطفی هاشمی طبا روی آنتن خواهد رفت.

در همین چارچوب بخش اول مستندها ساعت ۱۸:۳۰ دوازدهم اردیبهشت با پخش فیلم مستند سیدمصطفی هاشمی‌طبا آغاز خواهد شد. به گفته ستاد تبلیغاتی هاشمی‌طبا، فیلم مستند او را فرزین رضائیان ساخته است. فرزین رضائیان پیش از این ساخت سه مستند شکوه تخت جمشید، هفت رخ فرخ ایران و بازسازی پاسارگاد، بهشت کوروش بزرگ را به عهده داشته است. او همچنین نویسنده کتاب میراث جهانی ایران است که با همکاری خانه فرهنگ و هنرگویا و کمیسیون ملی یونسکو در ایران تالیف شده است.

چهارشنبه، ۱۳ اردیبهشت فیلم مستند سیدابراهیم رئیسی پخش می‌شود؛ مستندی که توسط محمدعلی فارسی ساخته شده است. پیش از این ستاد تبلیغاتی رئیسی، رنگ تبلیغاتی او را نیز انتخاب کرده بود؛ پرچم سه رنگ ایران که پیش‌بینی می‌شود در مستند او نیز به نوعی به کار گرفته شود.

فارسی فارغ التحصیل فیلمنامه‌نویسی از دانشکده صداوسیما است؛ او از سال ۶۷ به عنوان دستیار کارگردان و تدوینگر، با شهید آوینی در تولید مجموعه تلویزیونی سراب همکاری داشته و پس از تاسیس روایت فتح به همکاری خود با شهید آوینی ادامه داد. فارسی پس از شهادت آوینی در بهار سال ۷۲ مسئولیت معاونت تولید موسسه روایت فتح را تا سال ۸۱ به عهده داشت. فارسی پیش از این مستندهایی چون مهاجران، گلستان آتش، شلمچه، ماه و خورشید، سراب ۲، تصویرگران جنگ، پایان انتظار، قصه‌های جنگ، غواصان، کبوتران امید، حقیقت گمشده، فانوس رو به باد، رستاخیز، خلوت دل، معلم، مجنون به چشم می‌خورد.

سیدمصطفی میرسلیم سومین نامزد انتخابات است که فیلم مستند او در روز ۱۴ اردیبهشت پخش خواهد شد؛ به گفته ستاد تبلیغاتی میرسلیم، این فیلم مستند توسط روابط عمومی حزب موتلفه‌ی اسلامی ساخته می‌شود و هنرمندان جوان و متخصص در ساخت آن مشارکت دارند. به گفته ستاد تبلیغاتی مصطفی میرسلیم، در ساخت این فیلم مستند از مشورت تعدادی از هنرمندان همراه و حامی میرسلیم استفاده شده است.

فیلم مستند بعدی، در تاریخ ۱۶ اردیبهشت متعلق به حسن روحانی است. به‌رغم اینکه گفته می‌شود محمدحسین مهدویان کارگردان جوان سینما، فیلم روحانی را می‌سازد اما او با رد این موضوع گفته است که در ساخت فیلم تبلیغاتی هیچ یک از کاندیداهای ریاست‌جمهوری مشارکتی نداشته است. از قرار معلوم و طبق گفته‌های ستاد تبلیغاتی روحانی، این مستند توسط ستاد او و فیلم‌ساز غیرشناخته شده‌ای تهیه و آماده شده است؛ رویکردی به نظر می‌رسد متاثر از حواشی مستندساز روحانی در دوره پیشین انتخابات است.

مجید توکلی نیز فیلم مستند اسحاق جهانگیری را ساخته است؛ بخش اول این مستند روز ۱۷ رادیبهشت از شبکه یک سیما پخش خواهد شد. توکلی فیلمساز که ساخت فیلم تلویزیونی زیگ زاگ، فیلم‌های مستند سلطان، سرو ساعی، میم مثل سمیرا و فیلم‌های کوتاه دوئل، پیتوک و تراکنش با موفقیت انجام شد را در کارنامه کارگردانی خود دارد. فیلم متولد ۶۵ اولین تجربه کارگردانی او در فیلم بلند است.

محمدباقر قالیباف آخرین نامزدی است که بخش اول فیلم مستند او از سیما پخش خواهد شد؛ فیلمی که به گفته ستاد تبلیغاتی قالیباف با مسئولیت و سرپرستی سیدمحمود رضوی ساخته شده و در روز ۱۸ اردیبهشت پخش خواهد شد اما کارگردانش معرفی نشده است. سیدمحمود رضوی را با تهیه‌کنندگی فیلم‌های سینمایی مطرحی همچون درباره الی، دهلیز، سیانور و ماجرای نیمروز می‌شناسیم. او با دهلیز و ماجرای نیمروز سیمرغ بلورین بهترین فیلم جشنواره فیلم فجر را نیز در دوره برای خود کرد.

با نیم نگاهی به اطلاعات و گزارش‌های ارائه شده در سطح رسانه‌ها درباره آرایش فیلمسازان حاضر در ستادهای کاندیداهای ریاست جمهوری در می‌یابیم که دیگر خبری از کارگردان‌های مطرح در میان فیلمسازان انتخاباتی نیست و برخلاف دوره‌های پیشین که نام‌های مطرح سینمای ایران به مستندهای تبلیغاتی کاندیداهای ریاست جمهوری وزن می‌دادند، اوضاع در این دوره به گونه دیگری پیش رفته است.

به نظر می‌رسد این وضعیت نه با اراده کاندیداها، بلکه با اراده کارگردان‌ها رقم خورده، و الا هیچ کاندیدای عاقلی از اینکه مستندش با امضای ابراهیم حاتمی کیا یا اصغر فرهادی پخش شود، نمی‌گذرد، چرا که علاوه بر وزن دادن به مستند، یک جنبه هنری و تبلیغاتی بسیاری قوی را نیز با خود به همراه می آورد. فیلمسازان احتمالاً با درس گرفتن از تجربیات چند دوره اخیر در این دوره تصمیم گرفته‌اند، محافظه کارتر از گذشته ظاهر شوند و به همین دلیل کار به دست چهره‌های جوان تر افتاده است.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.