تحولات لبنان و فلسطین

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: حدود فاصله استاندارد منازل مسکونی از دکل‌های برق فشار قوی تعریف شده و بازرسان وزارت بهداشت با تجهیزات جدید برای رعایت حدود استاندارد فاصله این دکل‌ها نظارت می‌کند.

 نظارت وزارت بهداشت بر حریم دکل‌های برق فشار قوی با تجهیزات جدید/خطر دکل‌های برق برای کودکان و زنان باردار

به گزارش گروه اجتماعی «قدس آنلاین»  افزود: در قانون برق کشور، حدود استاندارد قانونی فاصله دکل‌های برق فشار قوی با مناطق مسکونی تعیین شده است و بر همین اساس وزارت بهداشت در حال خرید و تهیه تجهیزات جدید نظارتی است نا بتواند بر محدوده ساخت و ساز مجاز ساختمان‌ها نظارت دقیق‌تری داشته باشد.
وی گفت: توصیه اکید وزارت بهداشت این است که به هیچ وجه در محدوده حریم امواج برق فشارقوی ساخت و ساز انجام نشود و به خصوص اینکه خطر این امواج برای کودکان و زنان باردار جدی است.
وی افزود: بر اساس قانون سازمان برق کشور و مصوبه دولت در ۳۰ فروردین سال ۹۱؛ حریم خطوط نیروی برق به دو دسته حریم زمینی و هوایی تقسیم می‌شود و خطوط برق نیز به سه دسته خطوط برق فشار ضعیف (کمتر از یک کیلوولت)، فشار متوسط (یک تا ۶۳ کیلوولت) و فشار قوی (۶۳ کیلوولت و بالاتر) تقسیم می‌شوند.
صادق نیت گفت: بر اساس قانون برق کشور، حریم برق فشار ضعف حدود ۱.۳ متر، حریم خطوط برق فشار متوسط حداکثر ۳.۵متر و حریم زمینی مجاز فاصله زمینی از خطوط برق فشار قوی حداکثر ۲۵ متر است.
وی ادامه داد: البته حریم مجاز زمینی برق فشارقوی برای ولتاژهای مختلف متفاوت است به عنوان مثال برای ولتاژ ۶۳ کیلوولت این حریم حدود ۸ متر، برای ولتاژ ۱۳۲ کیلوولت حدود ۹ متر، برای ولتاژ ۲۳۰ ولت حدود ۱۲متر، برای ولتاژ ۴۰۰ کیلوولت حدود ۱۴ متر و برای ولتاژ ۷۶۵ کیلوولت حداکثر حریم زمینی مجاز برای ساخت و ساز ۲۵ متر است.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: حریم افقی یا هوایی از دکل های برق فشار قوی نیز حدود ۳۰ درصد حد حریم زمینی آنهاست و بر این اساس حداکثر حریم هوایی برای برق فشار قوی با ولتاژ ۷۶۵ کیلوولت شامل ۲۰ متر حریم افقی و ۱۵متر حریم عمودی است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.