تحولات لبنان و فلسطین

قرآن می‌فرماید: روزه بگیرید «لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ» (بقره/۱۸۳) تا باتقوا شوید. بیشتر گناهان یا از غضب است یا شهوت، گرسنگی و تشنگی غضب و شهوت را کنترل کرده و در نتیجه آمار فساد هم کم می‌شود.

بهترین کار در ماه مبارک رمضان/ چرا باید روزه بگیریم؟

  به گزارش «قدس آنلاین»،  حجت‌الاسلام «محسن قرائتی» استاد تفسیر قرآن کریم بیش از ۳۰ سال است به تدریس معارف قرآن و اهل‌بیت(ع) می‌پردازد و سال‌ها است که پنج‌شنبه‌ها در برنامه درس‌هایی از قرآن میهمان خانه‌های ایرانیان است.

در ادامه بخشی از تفسیر قرآن حجت‌الاسلام قرائتی در برنامه درس‌هایی از قرآن با موضوع «آیه روزه و آیه ربا» که در دی‌ماه سال ۱۳۷۷ ایراد شده است، تقدیم می‌شود.

- حضرت ابراهیم(علیه السلام) برای ساخت خانه خدا بنا شد. می‌فرماید:  «وَ إِذْ یَرْفَعُ إِبْراهیمُ الْقَواعِدَ مِنَ الْبَیْتِ وَ إِسْماعیلُ» (البقره/ ۱۲۷) بعد می‌فرماید: «رَبَّنا تَقَبَّلْ مِنَّا إِنَّکَ أَنْتَ السَّمیعُ الْعَلیمُ» خدایا از ما قبول فرما. پس هرچیز که رنگ عبادت و در راه خدا باشد عبادت است.

- قرآن می‌فرماید: «إِنْ تَکْفُرُوا أَنْتُمْ وَ مَنْ فِی الْأَرْضِ جَمیعاً فَإِنَّ اللَّهَ لَغَنِیٌّ حَمیدٌ» (ابراهیم/۸)

در جای دیگر می‌فرماید: «إِنَّ اللَّهَ لَغَنِیٌّ عَنِ الْعالَمینَ» (العنکبوت/۶) اگر کافر شوید شما و هرکس که در زمین است همه، خداوند بی‌نیاز ستایش شده است. (بی‌نیاز از عالمیان است) می‌گوید: گر جمله کائنات کافر گردند بر دامن کبریائیش ننشیند گرد.

- سؤال: پس اگر خداوند نیاز به عبادت ما ندارد، پس چرا باید عبادت کرد؟ فلسفه و دلیل آن چیست؟ جواب: اگر خورشید به خانه‌های ما نیاز ندارد پس ما برای نیاز خود خانه‌ها را رو به خورشید می‌سازیم.  

- قرآن می‌فرماید: «فَإِذا رَکِبُوا فِی الْفُلْکِ دَعَوُا اللَّهَ مُخْلِصینَ لَهُ الدِّینَ» (عنکبوت/۶۵) زمانی که سوار بر کشتی شده(در حال غرق شدن و گرفتاری) خدا را می‌خوانید.  اما عبادت کامل کدام است؟

- هیچ عبادتی از ما کامل نیست، می‌فرماید: «وَ أَنَّی لِخَلِیقَتِکَ کُنْهُ مَعْرِفَةِ مَجْدِکَ وَ‌ای زَمَنٍ لَمْ تَکُنْ مَمْدُوحاً بِفَضْلِکَ» (مصباح‌المتهجد، ص‌۳۱۱) مگر می‌شود انسان حقیقت خداوند را بشناسد، چون پیامبر(ص) می‌فرماید: «وَ مَا عَرَفْنَاکَ حَقَّ مَعْرِفَتِکَ» (عوالی‌اللآلی، ج‌۴، ص‌۱۳۲) ما نتوانستیم حق معرفت تو را بشناسیم.

- چرا باید روزه بگیریم، دلیل و فلسفه آن چیست؟  قرآن می‌فرماید: روزه بگیرید «لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ» (بقره/۱۸۳) تا باتقوا شوید. بیشتر گناهان یا از غضب است یا شهوت، گرسنگی و تشنگی غضب و شهوت را کنترل کرده و در نتیجه آمار فساد هم کم می‌شود.  و در جای دیگر حدیث داریم: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص: «صُومُوا تَصِحُّوا» (الدعوات، ص‌۷۶) روزه بگیرید تا سالم بمانید.  

- قرآن می‌فرماید: «إِنَّما یَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقینَ» (مائده/۲۷) و هرکس تقوایش بیشتر، قبولی اعمالش بیشتر است. آیه‌ای داریم که «بِقَبُولٍ حَسَنٍ» (آل عمران/۳۷) خداوند قبول نیکو دارد. در دعا داریم که «اللَّهُمَّ فَتَقَبَّلْهُ مِنَّا بِأَحْسَنِ قَبُولِکَ» (کافی، ج‌۴، ص‌۱۶۵). در دعا داریم که: «رَبَّنا تَقَبَّلْ مِنَّا» (بقره/۱۲۷) پس: قبول عادی، و نیکو، و نیکوی نیکو و اینها مربوط به تقوای، عادی و زیاد و زیادتر است که میزان قبول هم به آن اندازه است.  

- امیرالمؤمنین علی(ع) از پیامبر(ص) سؤال کرد: بهترین کار در ماه رمضان چیست؟ حضرت در جواب فرمود: «الْوَرَعُ عَنْ مَحَارِمِ اللَّهِ» (فضائل‌الأشهرالثلاثة، ص‌۷۷) یعنی تقوا. پس بهترین گناه نکردن است.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.