به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایسنا، عباس جعفری با تاکید بر اهمیت مدیریت بحران در روند توسعه عنوان کرد: متاسفانه در توسعه و ساخت و سازهای جدید در قم، به مدیریت بحران و حوادث طبیعی توجهی نشده است.
این متخصص محیط زیست شهری و برنامه ریزی قم افزود: یکی از موضوعات مهمی که شهر قم با آن روبرو است و در توسعه شهر و ساخت و سازهای جدید نگاه مسئولانه و جدی به آن نشده است موضوع حوادث طبیعی است.
وی تصریح کرد: برخی از شهرک های جدید دقیقا روی گسل ساخته شده است و یا در برخی مناطق بافت خاک مقاوم و مناسب طرح های توسعه شهری نمی باشد.
جعفری اظهار داشت: ساخت و سازهای زیادی در حریم رودخانه و آبراهه ها صورت گرفته است که در این مسیر توجهی به فضای باز و فاصله بین ساختمان ها و شبکه های ارتباطی در بافت های جدید و با تراکم بالا در شهر نشده است.
وی خاطرنشان کرد: این در حالی است که این امر مهم از پشتوانه های اصلی در امداد رسانی به شمار می رود و باید در ساخت و سازها مورد تاکید قرار بگیرد.
این منتقد و فعال محیط زیست شهری، اجتماعی و اقتصادی بیان کرد: با توجه به ماهیت غیر مترقبه بودن این حوادث و لزوم اتخاذ سریع و صحیح تصمیم ها و اجرای عملیات، مبانی نظری و بنیادی، دانشی را تحت عنوان مدیریت بحران به وجود آورده است.
وی در این باره ادامه داد: این دانش به مجموعه اقداماتی گفته می شود که قبل، حین و بعد بحران جهت کاهش اثرات این حوادث و کاهش آسیب پذیری انجام می شود، اما به نظر می رسد جایگاه مدیریت بحران در استان و شهر قم صرفا مربوط به بعد از وقوع حوادث محدود شده است .
جعفری یادآور شد: با بکارگیری اصول و ضوابط شهرسازی و تبیین مفاهیم موجود در این دانش مانند بافت و ساختار شهر، کاربری اراضی شهری، شبکه های ارتباطی و زیر ساختهای شهری تا حد زیادی می توان اثرات و تبعات ناشی از حوادث طبیعی را کاهش داد.
وی گفت: برای شناخت مدیریت بحران شهر و آسیب پذیری مناطق شهری در برابر بلایای طبیعی، بررسی عاملهای اصلی موثر در آسیب پذیری مدیریت بحران شهری نیاز است.
این متخصص محیط زیست شهری عنوان کرد: موضوع مهمی که با توجه به شواهد و قرائن موجود به نظر می رسد، مسئولان در قم در توسعه شهری، عملا توجهی به آن نداشته اند .
وی تاکید کرد: در مدیریت شهری و اجرای پروژه های راهبردی سه عنصر مهم تعهد، تخصص و نظارت جایگاه مهمی دارد.
نظر شما