به گزارش قدس آنلاین، محمد جواد حق شناس در خصوص طرح مسکن حمایتی که ماههاست ابلاغ شده است، گفت:ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی اجاره ای در قالب طرح مسکن حمایتی و با مشارکت بخش دولتی، عمومی و خصوصی در دستور کار بنیاد مسکن قرار دارد، بنابراین طی مکاتباتی که با سازمان ملی زمین و مسکن داشتیم در حال دریافت زمین برای ساخت این واحدهای مسکونی هستیم.
وی ادامه داد: این واحدهای مسکونی در سراسر کشور احداث خواهد شد و به افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی تعلق خواهد گرفت، هر چند در این طرح افرادی که تحت پوشش نباشند از سوی بنیاد مسکن گزینش خواهند شد.
حق شناس خاطرنشان کرد:در قالب طرح مسکن حمایتی ساخت مسکن ملکی نیز دیده شده است و برای ۱۰ هزار واحد تسهیلات ۴۰ میلیون تومانی و برای تسهیلات خرید مسکن ملکی به تعداد ۲۰ هزار واحد تا سقف فردی ۴۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
کمیسیون زیربنایی دولت در جلسه عصر یکشنبه ۲۱ آذرماه سال ۹۵ طرح مسکن اجتماعی را تصویب کرد که بر اساس آن سالانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی تا سال ۱۴۰۰ مورد حمایت دولت قرار میگیرد، بنابراین این طرح در اواخر بهمن ماه سال گذشته و سرانجام پس از حدود ۴ سال از اجرای طرح مسکن اجتماعی بهعنوان جایگزین طرح مسکن مهر توسط هیئت دولت تصویب شد.
این پیشنهاد بر سه اصل نهادسازی و ایجاد سیاست پایدار، استفاده از ظرفیت های نهادهای مردم نهاد، خیرین و بخش خصوصی در ساخت و اداره مسکن برای گروههای کم درآمد و حداقل سازی دخالت دولت در ساخت مسکن برای این گروهها، تامین مسکن گروههای کم درآمد در دو قالب مسکن اجتماعی و مسکن حمایتی استوار است.
در مدل مسکن حمایتی (کمک به ساخت و خرید مسکن ملکی و کمک بلاعوض) بانک مرکزی موظف شد نسبت به تعیین بانک عامل جهت تامین تسهیلات در سقف مبلغ اعلامی اقدام کند. استفاده از این تسهیلات برای خرید بناهای تا عمر ۲۰ سال بلامانع است.
در این مدل، کمک به ساخت و خرید مسکن ملکی و کمک بلاعوض به متقاضیان مسکن مهر فاقد متقاضی از اهداف مدنظر است.
در مسکن اجتماعی نیز کمک به ساخت مسکن استیجاری، پرداخت کمک هزینه اجاره و وام قرض الحسنه ودیعه مسکن مورد توجه قرار گرفته و شامل اشخاص حقیقی و حقوقی خواهد شد که دارای زمین بوده و تمایل به احداث واحدهای مسکونی استیجاری با نرخ اجاره ترجیحی و در قالب توافق با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی داشته و به ازای هر واحد استیجاری تا دو برابر سقف تسهیلات اعلامی اعطا می شود.
همچنین وزارت راه و شهرسازی موظف شد نسبت به تامین زمین در محدوده شهرها (دارای تاسیسات زیربنایی آب و برق و گاز) و یا شهرهای جدید برای ساخت واحد استیجاری از طریق واگذاری به سازندگانی که تمایل به ساخت مسکن استیجاری – ملکی با رعایت حداقل ۴۰ درصد اجاره ای دارند، اقدام کند.
قرار است سالانه ۱۰۰ هزار مسکن اجتماعی تا ۱۴۰۰ تولید و به خانوارهای کمدرآمد با حمایتهای مستقیم دستگاهها و سازمان های مسوول عرضه شود.
نظر شما