به گزارش قدس آنلاین، ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری در خصوص مسأله پزشکیسازی مطرح کرد: یکی از موضوعاتی که باید به آن توجه کنیم موضوع زیبایی و ظاهر افراد است. به طور مثال برخی از افراد در دوران کودکی از مسواک زدن خودداری کرده و اکنون برای به دست آوردن دندان یا خط لبخند زیبا روی به ترمیمهای زیبایی میآورند و برای آن هزینه بسیاری صرف میکنند.
وی افزود: همچنین زیبایی گونه و بینی نیز یکی از این موارد است که برخی از افراد در جامعه مبالغ سنگینی برای زیبایی آن هزینه میکنند. چاقی یکی دیگر از موضوعاتی است که افراد جامعه به جای رعایت کردن رژیم غذایی سعی دارند با روشهای پزشکی و بوتاکس یا ساکشن که این موضوع را درمان کنند که باید گفت تمام این کارها دارای عوارض است.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: موضوع پیری نیز یکی دیگر از موضوعاتی است که هر یک از افراد جامعه با آن مواجه میشوند که میتوان آن را با یک زندگی سالم به تأخیر انداخت اما متأسفانه برخی از افراد جامعه برای پیشگیری از پیری زودرس نیز روی به مسأله پزشکیسازی میآورند.
حریرچی در خصوص انجام آزمایشهای ژنتیک برای خانمهای باردار نیز، گفت: حاملگی یکی از پدیدههای طبیعی زندگی هر یک از زنان جامعه است که برخی از افراد هزینههای غیرضروری برای انجام برخی آزمایشهای ژنتیکی صرف میکنند به طور مثال انجام آزمایشهایی برای تعیین جنسیت یکی از موارد غیرضروری محسوب میشود. یکی دیگر از موضوعات مسائل روانی است به طور طبیعی تمام انسانها دچار حس خوشی، ناراحتی یا استرس میشوند اما برای به دست آوردن احساس رضایت از زندگی نیز به دنبال درمانهای طبی میروند.
وی افزود: بسیاری از حالات منفی روانی انسان ناشی از فقر، عدم ثبات اقتصادی و اجتماعی است که باید برای برطرف شدن این حالات به این موضوعات رسیدگی و حل شوند.
سخنگوی وزارت بهداشت، گفت: تجربه نشان داده است که در زمان انتخابات وقتی یکی از کاندیداهای رقیب با سیاهنمایی وضعیت موجود را منفی و ناخوشایند جلوه میدهد باعث به وجود آمدن استرس در جامعه میشود.
حریرچی با اشاره به موضوع تصادفات، گفت: تصادفات به عنوان سومین عامل مرگ و میر در کشور به حساب میآید که لازم است به جای آنکه در برخی محلها آمبولانس و تکنسینهای اورژانس را مستقر کنیم با روشهای دیگر از بروز تصادفات پیشگیری کنیم.
وی افزود: وظیفه دولتها برای پیشگیری از بروز تصادفات استانداردسازی جادهها و اتومبیلهاست اما خود افراد جامعه نیز باید با رعایت کردن برخی مسائل مانند پرهیز از صحبت کردن با تلفن همراه و سرنشینان در حین رانندگی از وقوع تصادفات خودداری کنند.
دومین عامل هزینههای سلامت در کشور ما هزینه دندانپزشکی است
وی افزود: تمام کشورهای جهان در حال مقابله با این موضوع هستند و در انگلستان ٢۵/٧۵ درصد کسانی که به مطبها مراجعه می کنند، بدون دارو بهبود می یابند. ما در استفاده از دارو هم پزشکی سازی را تعمیم می دهیم.
حریرچی گفت: بسیاری از اقدامات غیرضروری باعث می شود هزینه های غیرلازم افزایش یافته و نتوانیم اقدامات ضروری پزشکی را انجام دهیم. دومین عامل هزینه های سلامت در کشور ما هزینه دندان پزشکی است که اگر در زمان مناسب پیشگیری می شد، در حال حاضر شاهد این هزینهها نبودیم. نقش سیاست گذار و تولیت در هدایت به سمت خدمات صحیح بسیار مهم است.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: جامعه پزشکی نیز باید به این سمت برود که خدمات ضروریتر دریافت شوند. پیشگیری باید در گام اول قرار بگیرد و بعد ارائه خدمات درمانی انجام شود.
ظرفیت پرداخت خانوارها کم است
ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری درباره راههای مقابله با هزینه های کمرشکن سلامت گفت: هزینه های کمرشکن سلامت در حال حاضر کمتر از ٢/۴ خانوارهاست. یکی از مهمترین علتها این است که ظرفیت پرداخت خانوارها کم است. مهمترین راه مقابله با این هزینهها، اول تامین درآمد مناسب برای خانوارهاست.
وی ادامه داد: دومین راه مقابله این است که حکومتها و دولتها در مورد خانواده هایی که ظرفیت پایین دارند، بسته رایگان سلامت تامین کنند. اقدام بعدی این است که وزارت بهداشت و سازمان های بیمه گر و مردم در انتخاب نوع دریافت خدمات به منابع مالی خود دقت کنند. خانوارهای فقیر یا ١٠ درصد جمعیت کشور اگر ماهانه ۴٣ هزار تومان برای یک فرد خرج کنند، دچار هزینه های کمرشکن خواهند شد. بالاترین درصد هزینه های کمرشکن در حال حاضر در خانوارهای ثروتمند روستایی اتفاق می افتد.
کمبود پرستار در کشور کاملا جدی است
حریریچی افزود: کمبود پرستار در کشور کاملا جدی است و کمبود حداقل ١٠٠ هزار نفری مطرح است. در حال حاضر اکثر پرستاران در بخش دولتی با خواهش وزارت بهداشت اضافه کار اجباری انجام میدهند.
وی گفت: اضافه کاری ٨٠ ساعته پرستاران، ساعت عینی است. در برخی شهرها از جمله تهران، این کمبود جدیتر است. طی ١٠ سال گذشته تمام آگهی هایی که اعلام شده، میزان متقاضیان حدود ۵٠ درصد یا کمتر بوده است. شاید این کمبود ناشی از اشتباهات در پذیرش در گذشته باشد.
وی افزود: در سال ٩٢ ظرفیت پذیرش پزشکی تقریبا ٢ برابر پرستاری بود. در حال حاضر ظرفیت رشته پرستاری را افزایش دادیم و ظرفیت آموزش دانشگاهی مبتنی بر بیمارستان را بالا بردیم. همچنین به کار گیری نیروهای پرستاری از طریق استخدام های جدید را بالا بردیم.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: به ازای پرستاران بازنشسته تقریبا طی سالهای گذشته یک نیروی جایگزین هم نداشتیم.
حریرچی درباره تربیت پرستاران بیمارستانی و اعتراضات پیرامون آن گفت: از سال گذشته در اصفهان با مشارکت گروههای مختلف، برنامه ای برای این منظور تدوین کردیم. میخواهیم از امکانات و پرسنل بیمارستانی برای این منظور استفاده کنیم. البته باید ماهیت این کار به درستی تبیین شود. در فضای مجازی گروه هایی که قبلا قدرت داشتند، فکر میکنند میتوانند با ایجاد محدودیت در ورود، قیمت خود و دریافتیشان را بالا ببرند. در ردههای مختلف پزشکی و پرستاری با توجه به معیارهای روز دنیا و نیاز مردم باید نیرو جذب کنیم.
آخرین وضعیت تب کریمه کنگو
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه این نشست خبری درباره آخرین وضعیت تب کریمه کنگو گفت: از ابتدای امسال در کل کشور ٧٩ مورد ابتلا و ۵ فوتی به واسطه تب کریمه کنگو اتفاق افتاده است و در تهران هیچ مورد ابتلایی نداشتیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره برخی اقدامات خودسرانه دانشگاههای علوم پزشکی و مخالفت وزارت بهداشت با این اقدامات گفت: ما با ۴٣٠ هزار نفر کار میکنیم و جای پر مراجعه ای هستیم. حجم عظیمی از مدیران و روسای بیمارستان و شبکهها و دانشگاهها و مراکز بهداشتی و درمانی با وزارت بهداشت کار میکنند و اصل مدیریتی ما مبنی بر تفویض اختیار است.
وی تصریح کرد: کسی ادعا ندارد که همه کارهایی که انجام میشود درست است؛ در نتیجه گاهی اشتباه میشود. برخی موارد مدیریتی است که ممکن است مدیری به نظرش برسد برای مقابله با چاقی برخوردی کند.
وی عنوان کرد: گاهی فضای مجازی واکنش غیرعادی نشان میدهد. برخی موارد وجود دارد که جزو خطوط قرمز است و اهداف متعالی محسوب میشود و از آن کوتاه نمیآییم.
حریریچی گفت: شرایط مدیران محیطی قابل درک است و ممکن است کسی طلب کار باشد و با شرکتهای تأمین کننده مواجه باشد و واکنشهای احساسی هم رخ بدهد. بستههای طرح تحول سلامت خط قرمز ماست و باید به مردم ارائه خدمت کنیم و وسایل و داروهای مورد نیازشان را در بیمارستانها تأمین کنیم.
وی گفت: البته این مواردی که در مورد تأمین دارو و وسایل پزشکی نامه نگاری شد هم اقدام نشد و فوری لغو شد.
نظر شما