تحولات لبنان و فلسطین

خرم آباد- احزاب و گروه های سیاسی به شکل خاصی از نیروهای اجتماعی تشکیل شده اند این اقشار از جامعه، حدود دو قرن پیش برای اولین بار در اروپا نمود پیدا کردند. پیدایش این احزاب در ایران به دوران مشروطه باز می گردد در واقع در دومین دوره مجلس شورای ملی اولین حزب در ایران شکل گرفت احزاب با اهداف مختلف و منسجمی تشکیل می شود و افرادی که به این گروه ها گرایش دارند در راه تعالی و تحقق این اهداف تلاش می کنند.

قدس آنلاین، گروه استانها- مهدی زکی پور: یکی از اهداف احزاب و گروه های سیاسی تبدیل مشارکت توده ای به مشارکت مدنی است که در این فرآیند جامعه به سوی مدرنیته شدن، روشنفکری و همانا نگاهی امروزی به حوادث و اتفاقات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است. زمانی که جامعه ای از توده ای به مدنی تبدیل شود، مطمئنا در درک مسائل و مواجه با آنها می توانند بهترین تصمیم را در تعالی پیشرفت خود و جامعه را بگیرند و برای اهداف مهم گام های مثمرثمرتری بردارند.

از دیگر اهدافی که یک حزب همیشه به دنبال آن است برگزیدن افراد شایسته و وارد کردن این افراد در مدیریت سیاسی جامعه است. احزابی که خود را متشکل از نیروهای مردمی و مردم نهاد می دانند همیشه به دنبال معرفی افراد شایسته و لایق به جامعه و دولت هستند تا به نوعی بتوانند خدمات بهتری و عملکردی قوی تر در راستای تحقق و خواسته های مردم ارائه دهند. بدین سان این احزاب همیشه سعی می کنند در به قدرت رسیدن افراد شایسته از هیچ تلاشی فروگذار نکنند و برای تحقق این امر گاها از جامعه و نیروهای مردمی نیز یاری می گیرند این تلاش ها تنها برای توسعه، پیشرفت و تعالی جامعه صورت می پذیرد نه برای اهداف منفعت جویانه خود در جامعه. متاسفانه در لرستان نه تنها شایسته سالاری و شایسته گزینی در مدیریت سیاسی و اقتصادی استان صورت نمی گیرد بلکه با رابطه گرایی و سیاسی کاری افرادی بی کفایت و غیر متخصص را در راس یک مدیریت قرار می دهند تا به واسطه او بتوانند اهداف منافع جویانه و سیاسی گرایانه خود را پیش ببرند.

احزاب به این دلیل تشکیل شده اند تا آزادی بیان و دموکراسی را در سطح جامعه رواج دهند و به نوعی دولتمردان و مدیران را به پاسخگویی در برابر انتقادات و ضعف های مطروحه از سوی منتقدان وادارد تا از این راه بتوانند با توجه به خواست و مطالبات مردم در راه حل مشکلات جامعه تلاش کنند. بی شک هر فردی در هر جایگاه سیاسی و اقتصادی دارای ضعف و کاستی هایی است که با آگاهی افزایی می تواند در جهت بهبود شرایط گام بردارد.

این امر از مسائلی است که در بین احزاب در لرستان به چشم نمی خورد و هرحزب خود را برتر از دیگر احزاب می پندارد و گاهاً برخی مدیران در این احزاب طاقت یک نقد کوچک را ندارند و بر منتقدان خـــود می تازند، این در حالی است که نمی توان ضرورت نقد در تعالی و پیشرفت جامعه را کتمان و آن را انکار کرد. مدیرانی این چنین که منتقدان را دشمن و غرض ورز می پندارند مدیرانی ضعیف هستند چراکه با یک نقدکوچک از خود واکنش نشان می دهند و این خود یک ضعف بزرگ است. فراموش نکنیم فرهنگ سازی در بحث نظارت و مطالبه گری از دیگر مسائلی است که یک حزب باید آن را سرلوحه خود قرار دهد.

متاسفانه یکی از مبانی و مباحثی که در استان ما وجود دارد و باعث عقب افتادگی و بسیاری از حرمان های لرستان شده است عدم فرهنگ مطالبه گری شهروندان از مدیران و مسئولان است. برخی از همشهریان ما هنوز با حق و حقوق خود به عنوان یک شهروند در برابر مدیران وجامعه آشنا نیستند، که همین فقر فرهنگی باعث به وجود آمدن فقر مالی و محقق نشدن مطالبات مردم شده است.

مطمناً ثبات و تداوم فکری از ملزمات و اهداف یک حزب و یک جریان سیاسی است که همواره می کوشد تا آن را ثابت و در جامعه ترویج دهد که این امر در میان احزاب لرستان نه تنها رعایت نمی شود بلکه برخی اوقات مدیران و مسئولان برگرفته از این احزاب بنا به سیاسی کاری و رابطه گری و البته ضعف در عملی کردن آن نه تنها موضع ثابتی در افکار و عقاید خود ندارند بلکه محقق کردن آن را به هاله ای از ابهام در می آورند و فراموش می کنند که شاید برای همان عقاید و شعارها که در گذشته عنوان کرده اند و بر طبل عملی کردن آن کوبیده اند انتخاب شده اند.

باید گفت احزاب در لرستان نه تنها به دنبال اهداف واقعی خود که همانا شایسته سالاری و شایسته گزینی در مدیریت جامعه نیستند بلکه به دنبال رابطه گرایی ، سیاسی کاری و پیشبرد اهداف منافع جویانه و سیاسی کارانه خود هستند تا در این وادی بتوانند به آنچه که خود می خواهند دست پیدا کنند در واقع لرستان قربانی سیاسی کاری و رابطه گری همین احزاب شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.