به گزارش خبرنگار قدس آنلاین محمدرضا پارسی صبح دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته بهزیستی اظهارکرد: سالانه ۱۵ هزار نوزاد معلول در سطح کشور متولد می شوند که این موارد قسمتی بر اثر تصادف و قسمت زیادی از این موارد ریشه ژنتیکی دارد و براساس این موضوع زوج ها باید از نظر ژنتیکی حتما به مشاور ژنتیکی مراجعه کنند تا از تولد فرزند معلول و دارابی نقص قابل پیشگیری جلوگیری کنند.
وی با بیان اینکه در گیلان ۷ مرکز مشاوره وجود دارد اظهار کرد: رشت، لاهیجان، تالش، انزلی و صومعه سرا شهرستان های دارای این مرکز هستند که شهرستان های رشت ۳ مورد مرکز دارد.
مدیرکل بهزیستی استان گیلان اظهار کرد: ۱۷۳۶ مورد مشاوره ژنتیک در طی سال گذشته انجام گرفته است.
پارسی با بیان اینکه نقش اصلی سازمان بهزیستی در بحث سلامت اجتماعی بیشتر نمایان گر است، یادآور شد: در برنامه ششم توسعه مفاد زیادی مورد توجه بهزیستی شده است.
مدیرکل بهزیستی استان گیلان با اشاره به مراکز اورژانس های اجتماعی تصریح کرد: در حال حاضر در ۵ مرکز در گیلان در حال فعالیت هستند.
وی افزود: در اوایل سال ۹۶ سازمان بهزیستی مکلف به توسعه این مراکز در شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر جمعیت شد. هم اکنون در شهرهای رشت، لاهیجان، انزلی، تالش و فومن مراکز اورژانس اجتماعی در حال فعالیت هستند.
پارسی متذکر شد: محموع شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر استان گیلان ۱۴ شهر هستند که با توجه به این آمار شهرستان های سیاهکل و املش از جمله شهرستان های زیر ۵۰ هزار نفر محسوب می شوند.
وی ادامه داد: در این هفته به مناسبت هفته بهزیستی به شکل نمادین توسط رییس جمهور و از طریق ویدیو کنفرانس در شهرستان های آستانه اشرفیه، صومعه سرا، ماسال، شفت و رضوانشهر چندین مرکز اورژانس اجتماعی افتتاح خواهد کرد شد و جذب نیروی کارآمد برای این مراکز را از ماه های آتی آغاز خواهیم کرد.
پارسی با بیان اینکه در سال گذشته شاهد ۱۳ هزار و ۸۰۰ مورد مداخله در مرکز اورژانس های اجتماعی بوده ایم یادآور شد: اکثریت این مداخله ها مربوط به اختلافات خانوادگی بوده است.
وی ادامه داد: ۵۹۴ مورد از این درگیری ها کودک آزاری، ۴۰۶ مورد مورد همسرآزاری، ۲۳۱ مورد خودکشی و ۱۲۸ مورد نیز سالمند آزاری رخ داده است که این اتفاقات مستلزم کمک کانون های حمایتی است.
پارسی اظهار کرد: در برنامه طرح و توسعه مواد ۱۰۲، ۱۰۴و ۱۱۳ در بحث کاهش طلاق تکلیف هایی را مورد توجه خود قرار داد.
مدیرکل بهزیستی استان گیلان یادآور شد: افرادی که در سن ازدواج هستند و یا در مدارس در حال تحصیل و یا در ۵ ساله اول ازدواج هستند مورد مشاوره بخش های مشاوره ژنتیک این سازمان قرار گرفتند.
وی افزود: بیش از ۳۱ هزار نفر در مقطع تحصیلی دوم و سوم دبیرستان با تعامل اداره کل آموزش و پرورش و سازمان بهزیستی تحت آموزش پیش از ازدواج قرار گرفتند.
پارسی با اشاره به آمار طلاق گقت: در حوزه طلاق ۸۹۰۰ زوج تحت مشاوره قرار گرفتند که حدودا ۱۲ درصد آنها به سازش منجر شد.
این مسئول اظهار داشت: در سال گذشته ۳ هزار و ۶۰۰ هزار نفر در ۶۶ مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی مشاوره شدند و با استفاده از یارانه برگ از تخفیفات لازم برای هزینه های جاری از درمان استفاده کردند.
نظر شما