تحولات لبنان و فلسطین

۱۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۶
کد خبر: 552001

پیش از هر چیز باید توجه داشت که زوجین در خانواده‌های متفاوت رشد کرده و تربیت شده‌اند و این تربیت‌های متفاوت سبب اختلاف نظر بین آن‌ها می‌شود؛ بنابراین اختلاف یک امر طبیعی بین همسران است. اما برای اینکه این اختلاف نظرها به معضل در زندگی مشترک تبدیل نشود، توصیه‌هایی قابل ذکر است

قدس آنلاین- لجبازی، بازی خطرناکی است که برخی زوجین بخصوص در سال‌های اول زندگی مشترک برای نشان دادن قدرتشان به یکدیگر در پیش می‌گیرند. آن‌ها گمان می‌کنند اگر در بسیاری از موارد نظر همسر خود را تأیید و مطابق میل اوعمل کنند، دیگر باید تا آخر عمر حرف‌شنو و مطیع محض وی باشند.

این استدلال اشتباه موجب می‌شود برخی افراد حتی زمانی که می‌دانند حق با همسرشان است، باز هم مطابق نظر همسر خود رفتارنکنند و به تکرار رفتار اشتباه خود بپردازند، اقدامی که در نظر همسرشان چیزی جز لجبازی نیست. اما مسئله زمانی بغرنج‌تر می‌شود که همسران این دسته از افراد مهارت رفتار با لجبازها را به خوبی بلد نباشند و حتی برای نشان دادن بد بودن این رفتار آگاهانه مقابله به مثل کنند و با رفتار متقابل سعی کنند رفتار همسرشان را اصلاح کنند، غافل از اینکه این کار تنها آتش اختلاف‌ها را شعله ور می‌کند.

برخی افراد دیگر نیز سرزنش و ملامت یا قهر و کینه توزی را در برابر همسر لجباز خود پیش می‌گیرند که هر یک از این رفتارها، به تنهایی می‌تواند صمیمیت و عشق را از زندگی مشترک بزداید.  

پیش از هر چیز باید توجه داشته باشید که زوجین در خانواده‌های متفاوت رشد کرده و تربیت شده‌اند و این تربیت‌های متفاوت سبب اختلاف نظر بین آن‌ها می‌شود؛ بنابراین اختلاف یک امر طبیعی بین همسران است. اما برای اینکه این اختلاف نظرها به معضل در زندگی مشترک تبدیل نشود، توصیه‌هایی قابل ذکر است:

* انتظارات خود را از همسرتان تعدیل کنید

همان طور که شما از همسرتان توقعات و انتظاراتی دارید، او نیز از شما انتظاراتی دارد؛ بنابراین نمی‌توانید بدون درنظر گرفتن انتظارات همسر، از او توقع داشته باشید که از شما حرف شنوی داشته باشد.

*از یادآوری نقاط مثبت غافل نشوید

پیش از اینکه از نقاط ضعف همسرتان سخن بگویید، نقاط قوتش را یادآوری و پیش از هر انتقادی از او تعریف کنید، همچنین در گفت‌وگوهایتان بیان کنید همان طور که شما از او انتقاد می‌کنید، او نیز می‌تواند اشتباهات شما را بیان کند؛ چنین رفتاری سبب می‌شود همسرتان شما را آدم منصفی بداند و پذیرش بیشتری نسبت به حرف شما پیدا کند.

*اعتدال را رعایت کنید

از همسرتان زیاد انتقاد نکنید؛ زیرا سبب می‌شود از اهمیت حرف شما کاسته شود. حضرت علی(علیه‌السلام) می‌فرمایند: «وقتی حرفی زیاد تکرار شود از ارزشش کاسته می‌شود.» بنابراین پس از یک تذکر، به او فرصت فکر کردن بدهید و تذکرات خود را به طور پیوسته تکرار نکنید.

*از رفتار انتقاد کنید نه از شخص

به جای انتقاد از خود شخص از کار او انتقاد کنید، یعنی خود شخص را نکوهش نکنید، بلکه عمل او را مورد انتقاد قرار دهید.

*تلافی نکنید

اگر همسرتان لجبازی می‌کند، شما با لجبازی رفتار او را تلافی نکنید و دقت کنید لجبازی در زندگی و رابطه شما به عادت تبدیل نشود.

*حساسیت‌های همسرتان را بشناسید.

شناخت خود را نسبت به همسرتان بالا ببرید، حساسیت‌های او را بشناسید و سعی کنید درباره خودتان نیز به او اطلاعات بدهید و خط قرمزها و ایده‌آل‌های زندگی‌تان را برای او بیان کنید و لازم است تعریف و نظر خودتان را درباره مسائل مختلف زندگی با تعریف همسرتان مقایسه کنید؛ زیرا واژه‌ها و مصداق‌ها در افراد مختلف، تفاوت دارد. به عنوان مثال ممکن است تعریف شما از تجملات با آنچه همسرتان در ذهن دارد، متفاوت باشد.

*تفاوت‌ها را بپذیرید

به تفاوت‌های بین زن و مرد توجه داشته باشید. با مطالعه کتاب‌هایی که در این زمینه وجود دارد، می‌توانید آگاهی خود را بالا ببرید. مثلاً با توجه به اینکه نیاز اساسی خانم‌ها محبت است، سعی کنید با توجه کردن بیشتر به احساسات همسرتان و افزایش محبت کلامی، صمیمیت بیشتری در زندگی مشترکتان به وجود بیاورید.

این صمیمیت موجب می‌شود همسرتان بیشتر به شما نزدیک شود و به حرف شما اهمیت دهد. وقتی شما به احساسات او اهمیت بدهید، او نیز خط قرمزهای شما را زیر پا نمی‌گذارد؛ اما مقابله و مشاجره سبب جریحه دار شدن احساسات طرف مقابل می‌شود و او را به لجبازی وا می‌دارد.

از سوی دیگر، مردان نیز دوست دارند تکیه‌گاه خوبی برای همسرشان در برابر مشکلات باشند، پس لازم است زنان حتی اگر تحصیلات یا موقعیت اقتصادی بهتری دارند، باز هم هنگام مشکلات به همسرشان رجوع کنند. این کار موجب می‌شود مردان احساس کنند جایگاه مدیریتی آن‌ها نزد همسر و فرزندانشان محفوظ مانده است.

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.