تحولات لبنان و فلسطین

ربودن یک ویتنامی در برلین توسط ماموران اطلاعاتی ویتنام، به بحران سیاسی میان این کشور و آلمان منجر شده و دولت آلمان از نماینده ارشد بخش اطلاعاتی سفارت ویتنام در برلین خواست طی ۴۸ ساعت خاک این کشور را ترک کند.

بحران میان آلمان و ویتنام به دنبال آدم ربایی در برلین

به گزارش قدس آنلاین، در پی ربوده شدن یک تاجر ویتنامی و اعزام او از برلین به ویتنام، دولت آلمان از نماینده ارشد بخش اطلاعاتی سفارت ویتنام در برلین خواست طی ۴۸ ساعت خاک آلمان را ترک کند.

"مارتین شفر"، سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان، روز چهار‌شنبه (۱۱ مرداد/۲ آگوست) در برلین، دلیل این اقدام آلمان را ربودن یکی از فعالان پیشین حزب کمونیست ویتنام در برلین و انتقال او به ویتنام اعلام کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان در ادامه گفت این اقدام ویتنام نقض شدید قوانین آلمان به حساب می‌آید. او مسئولیت کامل این آدم‌ربایی را به گردن دولت ویتنام انداخت و گفت "تردیدی جدی وجود ندارد" که سفارت ویتنام در برلین و همچنین مقامات امنیتی این کشور در این آدم‌ربایی دست داشته‌اند.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد که فرد ربوده شده که در ویتنام به فساد اداری متهم و تحت تعقیب بوده، از دولت آلمان تقاضای پناهندگی کرده بود.

روزنامه آلمانی "تاگس‌‌‌تسایتونگ" به نقل از رسانه‌های مستقل ویتنام گزارش داد که این مرد ۵۱ ساله ویتنامی در بیست‌و‌سوم ماه ژوئیه سال جاری میلادی در منطقه "تیِرگارتن" در شهر برلین، پایتخت آلمان ربوده شد.

این مرد یکی از فعالان پیشین حزب کمونیست ویتنام و رئیس هیئت مدیره یک شرکت دولتی در ارتباط با صنعت نفت این کشور بوده است. او در سال گذشته میلادی  به خاطر اتهام به فساد اداری مجبور به فرار از کشورش شده بود.

مارتین شفر، سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان، تایید کرده است که دولت ویتنام این مرد را که رئیس یک شرکت دولتی بوده، متهم کرده است که در اختلاسی میلیونی دست داشته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان گفت چنین اقدامی را در عرف سیاسی "دزدی انسان" یا "آدم‌ربایی" می‌نامند و قابل قبول نیست که کشوری در خاک آلمان قوانین این کشور را لگدمال کند. او در ادامه گفت چنین اقداماتی می‌تواند "به شدت روابط آلمان و جمهوری خلق ویتنام را تیره کند".

گفته می‌شود این مرد از روز دوشنبه در ویتنام است و اعلام کرده که آگاهانه خود را به ماموران معرفی کرده است. دولت آلمان اما این نظر را که او آگاهانه خود را به ماموران ویتنامی معرفی کرده، نمی‌پذیرد.

وزارت امور خارجه آلمان روز سه‌شنبه  سفیر ویتنام را فراخواند و از او به طور مشخص خواست که این فرد پناهجو به سرعت به آلمان برگردانده شود. دولت آلمان به سفیر ویتنام اطلاع داده است که بازگرداندن این فرد باید با تقاضای رسمی دولت ویتنام همراه می‌شد و دولت آلمان باید در باره این خواست ویتنام تصمیم‌گیری می‌کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان دولت ویتنام را به شکستن اعتماد میان دو کشور متهم کرد و گفت دولت آلمان در کنار اخراج نماینده ارشد بخش اطلاعاتی سفارت ویتنام در برلین طی ۴۸ ساعت، احتمال در نظر گرفتن واکنش‌های تلافی‌جویانه سیاسی، اقتصادی و توسعه‌گرانه را نیز برای خود محفوظ می‌دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.