به گزارش خبرنگارقدس آنلاین، دکتر علی حسین شهریور بعداز ظهرپنج شنبه در دوازدهمین جشنواره تعاونیهای برتر استان یزداظهارداشت: بیش از ۹۰ درصد جمعیت کشورمان به صورت مستقیم یا غیرمستقیم با تعاونیها در ارتباط بوده ولی با این وجود سهم تعاونیها در اقتصاد کشورمان پنج تا شش درصد بیشتر نمی باشد و تعاون سهم نسبتاً پایینی دراقتصاد کشوردارد در حالی که سهم تعاونیها در اقتصاد چهار کشور شامل فرانسه، هلند، نیوزیلند و فنلاند بالاتر از ۱۰ درصد و گاهاً تا ۲۰ درصد است.
وی با بیان اینکه تعاون ابزار مناسبی برای مقابله با بسیاری از بحرانهای کشور از جمله بیکاری، رکود واحدهای تولیدی و حتی بحران آب و محیط زیست می باشد افزود: با توجه به آمار تعاونیها و تعداد اعضا، انتظار اشتغالزایی و اثرگذاری در اقتصاد کشور از این بخش بسیار بالا است در حالی که هماکنون سهم تعاونیها در اقتصاد کشور بین پنج تا شش درصد است و تعاونیها در حوزه اشتغالزایی نیز فعالیت قابل توجهی نداشته اند و سرانه اشتغال در بخش خصوصی بسیار بیشتر از بخش تعاونی است که در این بخش انتظار فعالیت و اثرگذاری بیشتری از تعاونیها وجود دارد.
دبیرکل خانه تعاونگران کشور با بیان اینکه رشد و توسعه فعلی کشور مدیون تعاونیها است، تصریح کرد: یک میلیون و ۶۰۰ هزار فرصت شغلی در بخش تعاون کشور وجود دارد و به طور قطع اگر از همه ظرفیتهای بخش تعاونی استفاده شود، میتوانیم شاهد رشد و توسعه جدیتری در اقتصاد کشور باشیم.
این مسئول، یزد را از جمله استانهای فعال در حوزه تعاون خواند و گفت: یزد به لحاظ تعداد تعاونیهای فعال رتبه ۱۱ را در سطح کشور دارد به نحوی که در حال حاضر ۳ هزار و ۷۶ تعاونی در این استان فعالیت دارند که سه درصد تعاونیهای کل کشور را تشکیل میدهد.
وی با بیان اینکه در استان یزد ۵۶۰ هزار نفر از جمعیت یک میلیون و ۱۳۰ هزار نفری، عضو تعاونیها هستند، افزود: سهم تعاونیهای یزد در ایجاد شغل، ۱.۵ درصد است و به رغم اقبال مردم یزد از بخش تعاونی، به نظر میرسد تعاون هنوز به جایگاه واقعی خود نرسیده و لازم است در استانی نظیر یزد از ظرفیتهای موجود استفاده بهتری شود.
شهریور خاطرنشان ساخت: مسئولان باید تعاونی ها را باور داشته باشند، از خود تعاونیها نیز این انتظار میرود که در قالب شبکهسازی محصولاتشان را به طور مستقیم به دست مصرفکنندگان برسانند.
۲۳ تعاونی دراستان به عنوان تعاونی برتر شناخته شدند
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان نیز در این مراسم اظهارداشت: این دوره جشنواره با رقابت ۲۶۰ شرکت تعاونی در ۲۰ گرایش تخصصی برگزار و پس از داوری شاخصهای عمومی و اختصاصی از سوی داوران ۲۳ تعاونی برگزیده شناخته شدند.
محمدحسین ریاحی از عمده اهداف برگزاری این جشنواره را توسعه و ترویج فرهنگ تعاون در جامعه، معرفی توانمندی های بخش تعاون به اقشار مختلف جامعه و مسئولان، ارج نهادن به زحمات تلاشگران بخش تعاون و ارتقاء جایگاه و اهمیت تعاون و مشارکت در جامعه و نیز ایجاد انگیزه و رقابت سالم میان اعضاء و خانواده بزرگ تعاون کشور و تشویق و ترغیب فعالیتهای تولیدی، توزیعی و خدماتی در مناطق مختلف، ذکر کرد.
وی تعاون را یکی از ارکان مهم اقتصاد کشور عنوان کرد و افزود : برای تعاون سهم ۲۵ درصدی در نظر گرفته شده، و باید روشهای مناسب برای تامین زیرساختهای متناسب با این سهم و ظرفیت پایهریزی و مهیا شود.
ریاحی ظرفیتهای یزد در عرصه جهانی به ویژه در حوزه میراث فرهنگی را یک فرصت عنوان کرد و گفت: استان یزد همچنین از ظرفیتها و زیرساختهای مناسبی در حوزه فناوری اطلاعات برخوردار است که تعاونیهای استان میتوانند از این فرصتها در جهت توسعه فعالیتهای خود بهرهگیرند.
شرکت تعاونی پیشگامان کویر یزد، شرکت تعاونی همیاران روستایی شهرستان اردکان، شرکت تعاونی کامیونداران مهریز، شرکت تعاونی پیشگامان رسانه و آگهی زبده(پرواز)، شرکت تعاونی خاتم رز کویر، شرکت تعاونی چینی بهداشتی ایساتیس، شرکت تعاونی باشگاه مشتریان پیشگامان کویر یزد، شرکت تعاونی اعتبار فرهنگیان شاغل و بازنشسته یزد، شرکت تعاونی مصرف کارگران مجتمع معدنی سنگ آهن چادرملو، شرکت تعاونی خدمات فنی فولاد، شرکت تعاونی اتحادیه مصرف کارمندان دولت، شرکت تعاونی اتاق تعاون استان یزد، شرکت تعاونی ریحانه کویر یزد، شرکت تعاونی مسکن جامعه فرهنگیان یزد، شرکت تعاونی گارگران یزدباف، شرکت تعاونی زیلوبافان میبد، شرکت تعاونی تهیه و توزیع درب و پنجره سازان میبد، شرکت تعاونی آموزشی و آزمون فن گستر میبد، شرکت تعاونی معدنی پی جویان یزد، شرکت تعاونی فراگیر دهستان غدیر علی آباد، شرکت تعاونی فنی و مهندسی وطن سازه، شرکت تعاونی دام و کشت و صنعت دشت چم و شرکت تعاونی نرگس پلیمر، به عنوان تعاونیهای برتر استان در سال ۱۳۹۶ معرفی شدند.
نظر شما