تحولات منطقه

ایران و مجارستان برای همکاری های فنی و سرمایه گذاری های مشترک برای توسعه زنجیره تولید گوشت مرغ اعلام آمادگی کردند.

مشارکت مجارستان در توسعه زنجیره تولید و صادرات مرغ
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از وزرات جهاد کشاورزی، معاون امور تولیدات دامی در دیدار با دستیار معاون وزیر کشاروزی و رییس سازمان دامپزشکی مجارستان گفت: ایران با تولید سالانه دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن گوشت مرغ جزو هفت کشور برتر تولید کننده دنیا است و با توجه به بازار منطقه و تقاضای کشورهای اطراف برای گوشت مرغ ما می خواهیم تولید این محصول در قالب زنجیره تولید توسعه یابد.

حسن رکنی افزود: شاخص های کشورهای متقاضی برای سفارش گوشت مرغ به ویژه به لحاظ بسته بندی و سایز، تولیدکنندگان ما را به سمت تولید در قالب زنجیره سوق می دهد.

معاون امور تولیدات دامی وزرات جهاد کشاورزی اظهار داشت: بخش خصوصی ایران و مجارستان می توانند با همکاری و سرمایه گذاری های مشترک، گوشت مرغ تولید و به بازارهای منطقه صادر کنند.

وی ادامه داد: در دنیا ۸۵ درصد تولیدکنندگان گوشت مرغ در فرایند زنجیره تولید فعالیت می کنند و این عدد در ایران ۱۵ درصد است که باید گسترش یابد.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که حلقه های تولید طیور در ایران شامل گله لاین، مرغ اژداد، هیبرید های مادر و تجاری وجود دارد، تصریح کرد: در حال حاضر گله لاین ما با آخرین ورژن های موجود در دنیا فاصله دارد که باید در این زمینه به روز شویم.

وی در عین حال تبادل دانش و تجربه در مورد تولید بوقلمون را از دیگر محورهای همکاری دو کشور نام برد و گفت: با کنترل بیماری آنفلوانزای پرندگان در مجارستان، در صدد واردات جوجه یکروزه بوقلمون هستیم.

رکنی افزایش تولید گوشت قرمز و شیر را از رویکردهای وزارت جهاد کشاورزی در بخش امور دام عنوان کرد و اظهار داشت: بر اساس مطالعات کارشناسان مرکز اصلاح نژاد وزارتخانه به این نتیجه رسیدیم که از نژادهای دو منظوره گاو سمینتال استفاده کنیم ودر این راستا اخیرا سفارش یک گله گاو سمینتال را به یک شرکت اروپایی دو ملیتی داده ایم.

وی با بیان این که پایین بودن هزینه های تولید گوشت مرغ در مجارستان از مزیت های این نسبت به سایر کشورهای اروپایی است، گفت: این مزیت کمک می کند که شرکت های چند ملیتی شکل بگیرد.

در این دیدار مدیر کل دفتر صنایع تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی نیز با اشاره به موفقیت های اخیر ایران در حوزه صنعت دام و طیور، نسبت به همکاری و سرمایه گذاری های مشترک با مجارستان برای تولید کره، بسته بندی، تولید انواع پنیر و بازسازی و نوسازی کشتارگاه ها و تولید فرآورده های نوین گوشتی ابراز تمایل کرد.

چنگیز اسفندیاری در عین حال از آمادگی شرکت های ایرانی برای تولید محصولات ارگانیک مانند شیر خشک از طریق سرمایه گذاری مشترک خبر داد.

در این دیدار «لایوس بوگنار»، دستیار معاون وزیر کشاورزی و رییس سازمان دامپزشکی مجارستان با اعلام اینکه بیماری آنفلوانزای پرندگان در ۲۴ آگوست امسال در مجارستان کنترل شده است، گفت: با توجه به کنترل این بیماری ما آماده انعقاد قراردادهای جدید در حوزه تجارت طیور با ایران هستیم و در مورد عرضه و انتقال نژادهای بوقلمون نیز مشکلی نداریم.

وی مواد ژنی در بخش دامداری را از موضوع های همکاری میان ایران و مجارستان دانست و اذعان داشت: انتقال این مواد آسانتر از دام زنده است.

بوگنار افزود: در حال حاضر یک شرکت مجارستانی آماده همکاری با ایران در زمینه انتقال دام زنده است و در این باره باید از شرایط و قوانین دامپزشکی تبعیت کنیم.

وی دریافت مجوز و پروانه صادرات از سازمان دامپزشکی ایران را نخستین گام برای توسعه روابط تجارت کشاورزی عنوان کرد.

دستیار معاون وزیر کشاورزی مجارستان با بیان این که تولید فرآورده های گوشت مرغ از فرصت های همکاری مشترک میان دو کشور است، تصریح کرد: بخش طیور از بخش هایی است که در قالب زنجیره تولید قرار دارد و ما در این حوزه می توانیم از تولید محصول تا نوسازی کشتارگاه ها با ایران همکاری داشته باشیم.

وی در عین حال شکل گیری همکاری ها و تجارت در بخش دام و طیور را منوط به آمادگی و تمایل بخش های خصوصی و تجار دو کشور دانست و گفت: دولت ها می توانند از این همکاری ها حمایت کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.