تحولات منطقه

دکتر «یاسر الحوری» دبیرکل شورای عالی سیاسی یمن با اشاره به اینکه «ولد الشیخ» فرستاده سازمان ملل در امور این کشور بخشی از مشکل است تا راه حل، به بررسی نقش آمریکا و انگلیس در جنگ یمن پرداخت.

«ولدالشیخ» ابزار دست متجاوزان سعودی/نقش آمریکا و انگلیس درجنگ یمن
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، حملات رژیم سعودی به مردم بی دفاع و بی گناه یمن با وجود گذشت بیش از دو سال و نیم از آغاز این حملات، همچنان ادامه دارد. طبق آخرین گزارش های منتشر شده توسط سازمان ها و نهادهای بین المللی، این حملات تاکنون بیش از ۱۲ هزار یمنی شهید و هزاران تَن دیگر به شدت زخمی شده اند. این درحالی است که جامعه جهانی تاکنون هیچ اقدامی برای توقف این جنایت های ضد حقوق بشری و ضد حقوق بشردوستانه صورت نداده است. حملات گسترده رژیم سعودی به مناطق مختلف یمن و زیرساخت های این کشور همچنین علاوه بر خسارت های مادی و جانی فراوانی که به دنبال داشته، موجب فراگیر شدن بیماری کشنده وبا نیز شده است. 

درهمین ارتباط، سازمان بهداشت جهانی در بیانیه ای اعلام کرده است که در مجموع ۸۰۰ هزار و ۶۲۶ نفر در ۲۲ استان از ۲۳ استان یمن به بیماری وبا مبتلا شده اند. بر این اساس شمار قربانیان این هفته در مقایسه با گزارش هفته گذشته سازمان جهانی بهداشت ۲۴ نفر افزایش یافته است. در همین حال شمار موارد مشکوک به ابتلا به وبا نیز به ۳۳ هزار و ۱۰۲ مورد رسیده است. بیشتر تلفات بیماری وبا در استان حجه در شمال یمن و بیشترین موارد ابتلا به این بیماری در استان حدیده در شمال غرب یمن در ساحل دریای سرخ گزارش شده است. کمیته بین المللی صلیب سرخ پیش بینی کرده است با این روند، شمار افراد مبتلا به این بیماری در یمن تا پایان سال به یک میلیون نفر برسد.

درهمین ارتباط، گفتگویی را با دکتر «یاسر الحوری» دبیرکل شورای عالی سیاسی یمن ترتیب داده است که مشروح آن از نظر می گذرد؛ 

*درحال حاضر خبرهایی مبنی بر وجود اختلافات گسترده میان احزاب و جریان های یمنی از جمله انصارالله و کنگره ملی شنیده می شود. آیا صحت این اخبار را تأیید می کند؟ هدف از انتشار چنین اخباری چیست؟

متجاوزان سعودی تمایل دارند که این اختلاف نظرها میان احزاب سیاسی یمن به مواجهه نظامی میان آنها منجر شود که چنین اتفاقی نخواهد افتاداکنون شاهد تجربه یک شراکت جدید میان احزاب و جریان های سیاسی یمن در اداره امور کشور هستیم. بنابراین کاملا طبیعی است که در طول این تجربه جدید، اختلافاتی میان طرف های مختلف داخلی شکل بگیرد. اما نکته اینجاست که تمامی این اختلافات، توسط تمامی طرف ها قابل کنترل هستند و از یک حد و مرز مشخصی فراتر نخواهند رفت. 

جای هیچ شکی وجود ندارد که سطح این اختلافات به آنچه که متجاوزان سعودی تمایل دارند، ارتقاء نخواهد یافت. متجاوزان سعودی تمایل دارند که این اختلاف نظرها میان احزاب سیاسی یمن به مواجهه نظامی میان آنها منجر شود که چنین اتفاقی نخواهد افتاد. 

عربستان سعودی و امارات متحده عربی هرگاه که تلاش هایشان در یمن با شکست مواجه می شود، تلاش خود را برای شایعه پراکنی جهت ایجاد روزنه ای برای اختلاف افکنی میان گروه های سیاسی یمن به کار می گیرند. درهر حال، تمامی گروه های سیاسی از جمله انصارالله و کنگره ملی به خوبی می دانند که اولویت آینده ما مقابله با متجاوزان سعودی است.

*طبق آخرین گزارش های منتشر شده توسط سازمان بهداشت جهانی، تعداد قربانیان بیماری وبا در یمن از مرز ۲۰۰۰ نفر گذشته است. شیوع این بیماری در یمن و وضعیت انسانی اسفناک در این کشور را چگونه ارزیابی می کنید؟

اگر ما امروز نتوانیم با ارائه اسناد و مدارک متقن دست داشتن کشورهای عضو ائتلاف متجاوز سعودی در شیوع بیماری وفا را اثبات نکنیم، شکی نیست روزی خواهد آمد که مردم یمن این مسأله عربستان سعودی و ائتلاف تحت رهبری آن شیوع میکروب ها و بیمارهای مسری در یمن را در دستور کار خود قرار داده اند تا جبران شکست آنها در میدان نظامی صورت پذیردرا اثبات و متجاوزان را رسوا می کنند. امروز عربستان سعودی و ائتلاف متجاوز تحت رهبری آن پس از شکست در مواجهه نظامی به جنگ اقتصادی علیه یمنی ها روی آورده است.

از سوی دیگر، عربستان سعودی و ائتلاف تحت رهبری آن شیوع میکروب ها و بیمارهای مسری در یمن را در دستور کار خود قرار داده اند تا جبران شکست آنها در میدان نظامی صورت پذیرد. این جنایت با گذشت زمان از اذهان پاک نمی شود. همانگونه که محاصره زمینی، دریایی و هوایی مردم یمن یک جنایت ضد حقوق بشری محسوب می شود، اقدام برای شیوع بیماری های مسری هم یک جنایت به شمار می رود.

لازم است جامعه جهانی اگر اندکی بوی انسانیت برده است، هرچه سریعتر برای جلوگیری از این جنایت های عربستان سعودی و ائتلاف آن وارد عمل شود. در غیر این صورت، جامعه جهانی نیز در جنایت های سعودیها علیه مردم یمن شریک و همدست است.

*سازمان ملل متحد اخیر عربستان سعودی را در لیست سیاه کشورهای ناقض حقوق کودکان یمن قرار داده است. این سازمان در موضعی دوپهلو همچنین از برخی اقدامات عربستان در حمایت از حقوق کودکان یمن! قدردانی کرده است. ارزیابی شما در این خصوص چیست؟

مواضع جامعه جهانی و سازمان ملل متحد در قبال بحران یمن به طور کامل در جانبداری از سعودیها اتخاذ شد. این مواضع تحت تأثیر استکبار جهانی و پروژه های شوم آن در منطقه اتخاذ شدند. شورای عالی سیاسی یمن و همچنین دولت نجات ملی، جامعه جهانی را در جریان تمامی جنایت های سعودیها و متجاوزان قرار دادند اما هیچ وجدان بیداری برای ممانعت از ادامه این جنایتها وجود نداشت. 

ما شاهد هستیم که اسماعیل ولد الشیخ فرستاده این سازمان به ابزاری در دستان دشمن تبدیل شده استاز سوی دیگر، سازمان ملل متحد نیز به مسئولیت های خود در قبال یمنی ها عمل نکرده است. ما شاهد هستیم که اسماعیل ولد الشیخ فرستاده این سازمان به ابزاری در دستان دشمن تبدیل شده است.  امروز ولد الشیخ به عنصری تبدیل شده است که با خواست سعودیها حرکت می کند با اراده آنها نیز از حرکت بازمی ایستد. ولد الشیخ بخشی از مشکل در یمن است و نه بخشی از راه حل. ما خواستار تجدید نظر سازمان ملل متحد در مواضع آن در قبال یمن هستیم.

*برخی گزارش ها حاکی از آن هستند که عربستان سعودی به دنبال راهی برای خروج از یمن و باتلاقی که در آن گرفتار شده است، می گردد. در این خصوص توضیح دهید.

عربستان سعودی کشوری است که ایالات متحده آمریکا آن را وارد جنگ یمن کرده است. از سوی دیگر، امارات متحده عربی نیز به دستور دولت انگلیس خود را وارد جنگ یمن در مناطق جنوبی این کشور کرده است. با کمال تأسف اکنون مناطق جنوبی یمن تحت اشغال و استعمار همین اشغالگران اماراتی هستند. عربستان سعودی از زمان ورود به جنگ یمن بارها خواستار خروج از آن بوده است؛ چراکه تاکنون شکست های متعددی را متحمل شده است. 

گزارش ها و اظهارنظرهای متعددی نیز از سوی طرف سعودی به چشم می خورند که نشان دهنده تلاش ریاض برای خروج از باتلاق یمن است. با تمام اینها آنچه که امروز در حال وقوع است، این  آنچه که امروز در حال وقوع است، این است که شهوت کشتار مردم یمن بر عقل سران سعودی چیره شده استاست که شهوت کشتار مردم یمن بر عقل سران سعودی چیره شده است. عربستان سعودی همچنان به دنبال راهکار نظامی در یمن است. در طرف مقابل، نیروهای یمنی نیز عزم خود را برای مقابله با طغیانگران جزم کرده اند و عقب نخواهند نشست.

*به نظر شما قدرت موشکی ارتش و کمیته های مردمی یمن تا چه حدی در نبرد با سعودیها نقش بازدارندگی داشته است؟

قدرت موشکی ارتش و کمیته های مردمی یمن بزرگترین عامل بازدارنده در برابر تجاوزهای رژیم سعودی استقدرت موشکی ارتش و کمیته های مردمی یمن بزرگترین عامل بازدارنده در برابر تجاوزهای رژیم سعودی است. نیروهای یمنی ثابت کردند که بُرد موشک هایشان تا دبی و ابوظبی هم می رسد. این قدرت موشکی در نزد نیروهای مقاومت یمن، معادلات میدانی را به کلی تغییر داد و محاسبات دشمن سعودی را برهم زد. اگر این تجاوزها و محاصره ها و کشتارها از سوی عربستان و هم‌پیمانان آن اتفاق نمی افتاد، قدرت موشکی یمن تا این حد پیشرفت نمی کرد. 

دشمن سعودی و همپیمانان آن تلاش کردند تا از طریق خاموش کردن انقلاب یمن، این کشور را به حیات خلوت خود تبدیل کنند اما در این زمینه متحمل شکست سختی شدند. اکنون دیگر سعودیها هیچ چاره ای جز به رسمیت شناختن حقوق مردم یمن و احترام به تمامیت ارضی آن ندارند. 

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.