به گزارش قدس آنلاین، آیت الله محمدرضا ناصرییزدی در جریان دیدار مدیرکل و فعالان گردشگری استان یزد با اشاره به اینکه عبرت و درس گرفتن یکی از مهمترین تاکیداتی است که در ارتباط با گردش در دنیا مورد توجه قرار است، اظهار داشت: خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید در زمین نظاره کنید و از پیشینیان عبرت بگیرید .
وی افزود: نگاه به گردشگری در اسلام نگاه صرفا مادی نیست، و گردشگری سود و اشتغال به دنبال دارد ولی نباید به هر روشی اقدام به درآمدافزایی از گردشگری کرد .
نماینده ولی فقیه در استان تصریح کرد: کشورهای غیراسلامی گردشگر را تنها برای کسب پول انجام می دهند و در این زمینه آنها به هر کاری و هر نوع اقداماتی می پردازند تا پول بیشتری کسب کنند .
ناصری با تاکید بر اینکه در مرحله اول نگاه گردشگری در اسلام بصیرت، بصیرت افزایی، متنبه و بیدار شدن انسانها است، گفت: گردشگری باید به معرفت الله و شناخت خدا و پیدا کردن مسیر بی انجامد .
وی به ظرفیتهای گردشگری مذهبی اشاره کرد و افزود: استان یزد ظرفیتهای بسیار زیادی در این زمینه دارد که یکی از مهمترین این ظرفیتها، سبک معماری ایرانی اسلامی خانهها است .
امام جمعه یزد خاطرنشان ساخت: درگذشته خانهها در طول روز به صورت کامل روشن بودند و به هیچ عنوان نیازی نبود از چراغ و لامپ استفاده کنیم ولی الان در تمام طول روز خانهها تاریک هستند و حتما باید برای روشن شدن خانهها از لامپ استفاده کرد .
ناصری یزدی تصریح کرد: مصرف انرژی هم در خانههای قدیمی بسیار کم بود به گونهای که در طول تابستان تنها با یک باد منازل خنک میشدند و برای ورود باد به خانه هم بادگیر میساختند ولی الان باید انواع کولرها و خنگ کنندهها را برای زندگی در تابستان در خانهها گذاشت .
وی در بخش دیگری ازسخنان خود بر ضرورت آموزش و استفاده از سبک معماری ایرانی اسلامی در معماری امروزی ایران تاکید کرد و گفت: این همه موفقیت و افتخاراتی که در گذشته وجود داشته برگرفته از ایمان و بسیار بالای پیشینیان ما و استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای نیروهای داخلی بوده است .
یزد استانی پیشرو در حوزه گردشگری مذهبی است
مدیرکل میراث فرهنگی یزد نیز دراین دیداربا بیان اینکه یزد استانی پیشرو در حوزه گردشگری مذهبی است، گفت: زمینه توسعه گردشگری مذهبی در یزد فراهم شود.
فاطمه دانش یزدی با اشاره به اینکه یزد ظرفیتهای بسیار زیادی در حوزه گردشگری دارد، اظهار داشت: استان یزد به عنوان پایلوت در حوزه گردشگری مذهبی توانسته به عنوان یک استان پیشرو مطرح شود.
وی تصریح کرد: گردشگری مذهبی یکی از مواردی است که در حوزه گردشگری توانسته در ایران نقش بسیار اساسی را داشته باشد و تعداد قابل توجهی از گردشگران ایران مربوط به این بخش هستند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان گفت: بر اساس آمارهای موجود، از مجموع ۹ هزار مکان مذهبی که در ایران وجود دارد، حدود ۵۸۰۰ اثر به عنوان آثار ملی هستند که بیش از ۱۲۰۰ مورد از آنها به ثبت ملی رسیدهاند و در میان کشورهای خاورمیانه و آفریقا، ایران می تواند در حوزه گردشگری مذهبی و معنوی نقش بسیار پررنگ و اساسی را داشته باشد و زمینه برای توسعه بیش از پیش گردشگری در منطقه را فراهم نماید.
وی با تاکید بر اینکه گردشگری مذهبی یکی از رویکردهای اساسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد است، عنوان کرد: در استان یزد با توجه به عشق بسیار بالایی که به اباعبدالله الحسین(ع) وجود دارد، ۱۵ سال قبل به صورت خودجوش کمیتهای به وجود آمد و گردشگران با اهداف مذهبی وارد یزد میشدند.
این مسئول افزود: حدود یک سال گذشته کمیته گردشگری مذهبی یزد با همکاری انجمنها، سازمانهای مردم نهاد و جامعه المصطفی(ص) در میراث فرهنگی یزد شکل گرفت و هنوز اگر یک قدمی در حوزه گردشگری مذهبی، پایدار و تاریخی با توجه به ثبت جهانی برداشتهایم، تنها بخش کمی از راه را دنبال کردیم و هنوز در ابتدای مسیر قرار داریم.
وی تصریح کرد: امیدواریم دستگاههای دولتی و بخشهای خصوصی به ما کمک کنند که در این زمینه قدم برداریم و بتوانیم از تمام ظرفیتهای استان یزد در حوزههای گردشگری استفاده نماییم.
نظر شما