به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، گودرز امیری روز یکشنبه در شورای هماهنگی مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری گفت: تمهیدات لازم باید در خصوص جلوگیری از پدیده گرد و غبار و فرسایش مراتع و جنگلهای بلوط استان اندیشیده شود و امید است با همت مسئولان مرتبط بتوان گامهای عملی در این زمینه برداشت.
وی افزود: ایجاد پوشش گیاهی، تغذیه مصنوعی دشتها و تغییر مکان مراتع دامی از جمله راه های مقابله با بروز گرد و غبار است.
امیری با اشاره به نزدیک شدن فصل زمستان و بارش برف گفت: هرس درختان باید با اصول فنی اجرا شود و در صورت امکان باید از کابلهای خودنگهدار برق به جای سیمهای برق استفاده کرد تا ظاهر درختان و شهر نیز حفظ شود.
سرپرست استانداری چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: عملیات زمستانه و اقدامات پیشگیرانه به دهیاریها و شهرداریها باید قبل شروع بارشها ابلاغ شود.
در ادامه مدیر کل هواشناسی چهارمحال و بختیاری گفت: فعال شدن کانونهای گرد و غبار باعث کاهش کیفیت هوا میشود و متأسفانه در چهارمحال و بختیاری نیز مناطق مستعد خیزش گرد و غبار وجود دارد.
شاهرخ پارسا تصریح کرد: بر اساس اطلاعات بدست آماده بیشترین کانون های گرد و غبار در شهرستانهای شهرکرد، بروجن و سامان بوده و مربوط به تیر ماه می باشد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه از ابتدای مهر سال جاری تا کنون بارش باران تنها در استانهای شمالی صورت گرفته افزود: تغییر اقلیم، افزایش تقاضای آب، افزایش جمعیت، فشار به محیط زیست طبیعی و افزایش دما در کاهش بارش تاثیر مستقیم دارد.
مدیر کل هواشناسی استان اظهار کرد: طبق پیش بینی های انجام شده میانگین بارش مهرماه در چهارمحال و بختیاری کمتر از نرمال، در آبان ماه نرمال تا بیش از نرمال و در آذرماه کمتر از نرمال خواهد بود.
نظر شما