تحولات منطقه

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به پدیده بزرگ و نوظهور اربعین حسینی آن را یک معجزه بزرگ در قرن حاضر دانست و گفت: حماسه اربعین به عنوان  بزرگترین رویداد اجتماعی و انسانی با باری از اخلاق وصف ناشدنی، جامعه شناسان و تحلیل گران جهان را به تحیر واداشته است.

اربعین پدیده ای نوظهور و معجزه قرن حاضر است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، آیت الله احمد مبلغی در نشست علمی با عنوان "بررسی ابعاد پیاده روی اربعین و جایگاه آن در گردشگری دینی در دانشگاه علم و فرهنگ جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: اربعین دارای خصلت انفتاح اجتماعی (بن بست ناپذیری) و خصلت انشراح اجتماعی (توسعه انسان دینی در ساحت جامعه) است.
وی ادامه داد: این دو خصلت باعث شده تا اجتماع کنندگان در آن در اوج مهربانی نسبت به هم قرار گیرند و گناه و گناهکاری، ریا و ریاکاری، نفاق و نیرنگ بازی را در ساحت آن از خود دور سازند.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی  با اشاره به اینکه اربعین اجتماعی سرشار از صدق اجتماعی است، گفت: آنچه امروز از سر و روی اربعین حسینی می بارد صدق اجتماعی انسان هاست که بر رفتار آنها به صورت اخلاق و احسان انعکاس یافته است.
آیت الله مبلغی یادآورشد: از خصلت های بزرگ اربعین این است که همه آنچه که به عنوان عوامل جدایی عرب و عجم وجود دارد شکسته خواهد شد و آنها بیشتر از هر زمانی با هم متحد و همدل خواهند شد.
وی ادامه داد: امروز جهان نظاره گر یک پویایی اجتماعی بزرگ در اربعین حسینی است و سکوت و دم فروبستن تحلیل گران و رسانه ها به معنای نادیده گرفتن و عبور از کنار این پدیده اجتماعی نیست بلکه آنها در حال تامل و درنگ نسبت به چنین پدیده ای هستند.
آیت الله مبلغی یادآورشد: جامعه شناسان نسبت به پدیده های کوچک تر و عادی تر نیز حساب و پرونده ویژه باز می کنند و به صورت طبیعی در ارتباط با یک حرکت بزرگ نسلی و فرانسلی مانند اربعین، بی تفاوت نخواهند بود، اربعین یک تحرک بزرگ اجتماعی نسلی است که نسل ها را درون خود با یک ادبیات، نگاه، هدف، احساس و اندیشه و نقش درون خود حضور می دهد.

*انفتاح اجتماعی در اربعین
وی اظهار داشت: "انفتاح دینی" یعنی نگاه به دور دست ها افکندن، زمان را در نوردیدن، به دورترین افق ها نگاه دوختن و یاس را به درون جامعه راه ندادن است و اربعین یک انفتاح اجتماعی بزرگ است که در آن بن بست، درجا زدگی، انسداد و به نقطه پایان رسیدن معنا ندارد. آن سیل عظیم جمعیت امید، حرکت فکری، اندیشه ای، آرمانی شکست ناپذیر ایجاد می کند.
*انشراح دینی اجتماعی در اربعین 
وی با اشاره به اینکه اربعین یک انشراح اجتماعی است، گفت: انشراح یک واژه دینی است که ما کمتر روی آن تمرکز کردیم، که در آیاتی همچون: "الم نشرح لک صدرک" انعکساس یافته است. 
وی گفت: شرح در نگاه و ادبیات دینی به معنای گشادرویی، سعه صدر یافتن، صدق پیدا کردن و نگاه کلان به کل زندگی و حیات به دنیا و آخرت افکندن است.
آیت الله مبلغی افزود: در حقیقت، انشراح مقدمه پذیرش اسلام است و تسلیم شدن به عنوان نتیجه یک تحولی است که درون انسان رخ می دهد و کسانی که در اربعین شرکت کردند می دانند درجه صدق انسان ها به حد اعلی می رسد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.