به گزارش قدس آنلاین، برخی گزارش ها حاکی از آن است که ابوبکر بغدادی خلیفه داعش در درگیری های شهر بوکمال سوریه حضور دارد و شخصا در کنار سربازان خود می جنگد.
همزمان، منابع نزدیک به داعش از احتمالات مختلف برای جانشینی وی سخن می گویند و این احتمال را می دهند که مجلس شورای خلافت که اخیرا «حجی ایمان» ریاست آن را بر عهده گرفته برای بررسی این قضیه تشکیل جلسه دهد.
هرچند پیش از این افرادی از کمیته تفویض برای جانشینی خلیفه مطرح بودند، اما به نظر می رسد یا آن افراد اکنون حضور ندارند یا آنکه دیگر مد نظر نیستند. از شخصیت های مد نظر که با ابوبکر بغدادی اکنون بیشترین ارتباط را دارند می توان به این اشخاص اشاره کرد:
- شیخ امیر سعید (مفتی شرعی داعش)
- طه عبد الرحیم (مسئول هیئت توسعه داعش)
- ابو الحارث (اخیرا رئیس شورای نظامی شده)
- شوکت الفرحات (مسئول اداره عمومی داعش)
- دکتر وائل حسین (مسئول رسانه داعش که می گویند زنده است)
- معاد علی (مسئول روابط داخلی داعش)
- خیری الطیاوی (مسئول شئون علمیات های استشهادی)
- موفق الکرموش (مسئول امور مالی داعش)
- ابو عبد القادر
- غانم الجبوری
با این حال منابع نزدیک به داعش از احتمال انتخاب فردی با نام «سید ابوعبدالله الحسنی» که اکنون یکی از معاونان بغدادی است به عنوان جانشین وی خبر می دهند. برخی احتمال می دهند که وی همان «مازن النهیری» است که اصالتا عراقی و از بنیانگذاران اولیه داعش بوده است.
البته پیش از این نیز احتمال انتخاب النهیری به عنوان جدی ترین گزینه جانشینی بغدادی مطرح بوده است.
شیوه انتخاب خلیفه در داعش اینگونه است که یک کمیته تفویض مسئولیت چنین کاری را بر عهده و یک هرم منظم در این باره وجود دارد. یک گروه به نام «اهل حِلّ و عقد» در موازات کمیته تفویض فعالیت دارد که ١٢ نفر از جمله خود بغدادی اعضای آن را تشکیل می دهند. این کمیته وظیفه دارد در صورتی که خلیفه غائب شده باشد یا قادر به ادامه فعالیت نباشد، اداره امور را بر عهده بگیرد، البته به شرطی که دستکم دو فرد «قریشی نسب» در کمیته حضور داشته باشد. در صورت کشته شدن خلیفه پس از این کمیته، مجلس شورا قرار دارد که رئیس هئیت نظامی وظیفه عمل به دستورات این شورا را بر عهده دارد و امیران ولایات نیز طبق مصوبات مجلس شورا از وی دستور می گیرند.
نظر شما