به گزارش قدس آنلاین، کوروش بهادری، مدیرکل هواشناسی خوزستان در تشریح آثار اقلیمی گرد و غبار استان در منطقه بیان داشت: کانونهای گرد و غبار بر اقلیمهای منطقه اثرگذار هستند و میتوانند ابرها را عقیم و نابارور کرده و از بارشهایی که مدلهای پیشبینی هواشناسی نشان میدهد، جلوگیری کنند.
وی تصریح کرد: نمونه بارز این پدیده، ۲۴ آذرماه بود که براساس مدلها باید بارش خوبی را در حوضه مارون شاهد میشدیم. در روز جمعه در استانهای همجوار نظیر بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد و همچنین بسیاری از نقاط استان خوزستان بارشهای خوبی داشتیم.
بهادری اذعان داشت: اما متأسفانه کانون گرد و غباری که در محدوده ماهشهر – امیدیه قرار دارد، موجب عقیم شدن ابرها و جلوگیری از بارندگی در برخی نقاط خوزستان شد، به طوری که در شادگان، ماهشهر، آبادان و خرمشهر، هیچ بارشی نداشتیم.
مدیرکل هواشناسی خوزستان در ادامه افزود: زمانی که کانون گرد و غبار یک منطقه فعال میشود، ذرات گرد و غبار به درون ابر نفوذ و وارد هسته تراکم ابر میشود و در نهایت هسته ابر شکسته و ابر عقیم میشود و این همان پدیدهای است که روز پنجشنبه هفته گذشته شاهد آن بودیم. یا به عبارتی استقرار یک سامانه بارشی فعال همزمان با فعال شدن یک کانون گرد و غبار، این پدیده را در منطقه رقم زد.
وی اظهار کرد: این پدیده شامل یک یا ۲ کانون گرد و غبار نمیشود. اعتقاد داریم که ذرات گرد و غبار موجب کاهش میزان بارندگی میشوند. البته دانشمندان اقلیمشناسی باید در زمینه دیگر آثار کانونهای گرد و غبار بر اقلیم منطقه مطالعه و اظهارنظر کنند.
نظر شما