به گزارش قدس آنلاین به نقل از اداره کل روابط عمومی قوهقضاییه، آیتالله صادق آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با اشاره به هجمههای اخیر علیه دستگاه قضایی و بهویژه حمله به قضات شریف این دستگاه از طریق تریبونهای مختلف، تصریح کرد: متأسفانه این روزها هر کس تریبونی در اختیار دارد و حکمی علیه خود یا دوستانش صادر میشود اقدام به حمله به دستگاه قضایی میکند.
وی افزود: قوهقضاییه باید نقطه آخری باشد که همه در برابر آن تسلیم باشند و بر این اساس تا زمانی که اشتباه یا تخلفی در رأی یک قاضی محرز نشود کسی حق ندارد به این رأی تعرض کند. این توهینها و تخریبها غیرقابل قبول است. هزاران قاضی شریف، متدین، اهل فضل و پرتلاش در سختترین شرایط و با بالاترین حجم کار، در حال خدمترسانی هستند اما متأسفانه برخی همه این موارد را نادیده میگیرند و علیه قضات سخنان ناصحیح بهزبان میآورند.
رئیس قوه قضاییه راجع به سخنان اخیر خود مبنی بر برخورد با قضات خاطی نیز اظهار کرد: متأسفانه برخی این سخنان را تحریف کردند. برخورد با قضات خاطی همواره مورد تأکید بوده اما برخی از سخنان اخیر بنده این تفسیر را کردند که "فساد میان قضات بهحدی زیاد است که خود رئیس قوهقضاییه نیز به این امر اذعان کرده و خواستار برخورد شده است."، در حالی که بنده بارها گفتهام اکثریت قاطع قضات دستگاه قضایی افرادی پاکدست، مستقل، شجاع، متدین و اهل فضل هستند و قاضی خاطی و فاسد در این دستگاه یک استثناء بهشمار میآید که البته یک مورد آن هم برای دستگاه قضایی زیاد است. لذا معتقدیم همه باید نسبت به تخلفات قضایی حساس باشند تا هیچ موردی از تخلف و فساد، چهره قوه قضاییه را مشوه نکند.
آملی لاریجانی با تأکید بر دفاع تمامقد خود و سایر مسئولان عالی قضایی از قضات شریف قوه قضاییه در برابر هجمهها و تخریبها، خاطرنشان کرد: تکلیف دشمن بیرونی در حمله به دستگاه قضایی و قضات شریف آن روشن است اما تأسف ما از افراد و جریانهای داخلی است که برخی از این افراد حتی مدعی حقوقدان بودن هم هستند اما میبینیم که بدون داشتن اشراف به محتویات پروندهای و عدم تسلط به جزییات آن، وقوف به جریان تحقیقات و حتی شنیدن سخنان اطراف دعوا صرفاً با استناد به یک برگه و انتشار آن در فضای مجازی، علیه قضات صادرکننده رأی مطالبی بیان میکنند، چنین رویکردی واقعاً غیرقابل قبول است و به هیچ عنوان پذیرفته نیست.
رئیس قوه قضاییه با طرح این سؤال که "چه بهره و فایدهای در تخریب قضات وجود دارد؟" تصریح کرد: من به قضات شریف دستگاه قضایی افتخار میکنم و توصیه همیشگی من به این عزیزان این است که هرگز از برخی سخنها نهراسند و بدانند که وقتی راه صحیح را طی میکنند ممکن است مورد حمله هم قرار بگیرند اما خداوند بهحکم وعده خود در قرآن کریم از مؤمنان دفاع میکند «انّ الله یدافع عن الذین آمنوا» و او نعم الوکیل است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به در پیش بودن ایامالله دهه فجر و سالروز ورود تاریخی حضرت امام(ره) به کشور، تصریح کرد: ما وارث انقلابی هستیم که با خون شهدا و مجاهدت مجاهدان به پیروزی رسید اما هنوز ظرفیتهای نظام اسلامی که برخاسته از انقلاب بوده است برای ما آشکار نیست.
رئیس قوه قضاییه افزود: تلاشهای زیادی در کشور صورت میگیرد اما همچنان تمام ظرفیتهای این انقلاب و آنچه در بطن مردمسالاری دینی و اختلاف آن با نظامهای سیاسی دنیا وجود دارد بهصورت کامل آشکار نشده و گاه میبینیم کسانی که خارج از این نظام هستند و از بیرون به آن نگاه میکنند، قضاوتشان بهتر از برخی افراد درون نظام است و به اهمیت نظام جمهوری اسلامی بیشتر واقف هستند.
آملی لاریجانی میزان بالای سرمایهگذاری دشمن برای اقدام علیه جمهوری اسلامی را حاکی از میزان اهمیت این نظام دانست و تأکید کرد: امروز جمهوری اسلامی به بالاترین نقطه اقتدار خود در طول چهل سال انقلاب رسیده و نقش فزاینده آن در منطقه و حمایت از مستضعفان دنیا بیش از هر زمان دیگری آشکار است. گرچه تلقی نظام سلطه از کمک ما به مستضعفان منطقه بهدرخواست ملتها و دولتهایشان، حمایت از تروریسم است ولی افکار عمومی جهان بر حقیقت امر واقف است و دوگانگی رفتار و نفاق در نظر و عمل کشورهای سلطه را نمیپذیرد. این مستکبران خود اقدام به پدید آوردن گروههای تروریستی نظیر داعش میکنند و با تجهیز این گروهها آنها را به جان مردم منطقه و جهان میاندازند اما کمک ایران به برادرانش در سوریه و عراق را حمایت از تروریسم میخواند.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه دشمنان در طول ۴۰ سال اخیر هرآنچه در توان داشتهاند علیه مردم ایران و نظام جمهوری اسلامی بهکار گرفتهاند، تصریح کرد: خوشبختانه مردم با حضور همیشگی در صحنه، تحت رهبریهای امام راحل (قدّس الله نفسه الزکیه) و مقام معظم رهبری (مدّ ظله العالی) از پیچوخم مشکلات و تهدیدها عبور کردهاند. امروز هم در نقطهای تاریخی قرار داریم که باید به خطرات، شگردهای دشمن و سوء استفاده او از ابزارهای نوین علیه ملتهای آزاده از جمله مردم ایران توجه کنیم اما این را هم بدانیم که جمهوری اسلامی همواره اقتدار خود را در منطقه و جهان نشان داده و امیدواریم که این مسیر تا ظهور حضرت حجت(عج) ادامه یابد و پرچم این نظام را به دست آن حضرت بسپاریم.
آملی لاریجانی با بیان اینکه این انقلاب با نیت خیر و تلاش مجاهدان و ایثارگران بنا شده است، حضور مردم و رهبریهای داهیانه مقام معظم رهبری را در شرایط کنونی تنها عامل عبور امن و سعادتمندانه از پیچوخمهای مشکلات و سنگاندازیهای دشمنان دانست و یادآور شد: شکر نعمت انقلاب، هوشیاری و توجه هرچه بیشتر نسبت به دشمنیهاست و مسئولان نیز باید ضمن دانستن قدر مردم و تلاش برای خدمتگزاری هرچه بیشتر به آنان، فراموش نکنند که تبعات خطای یک مسئول در نظام جمهوری اسلامی چند برابر تبعات خطای دیگران است و پیامدهای هرگونه سوء استفاده سیاسی، مالی، اخلاقی و اجتماعی از جایگاه و موقعیت شغلی توسط مسئولان نهتنها متوجه خود آنها خواهد بود بلکه موجب ضربه زدن به نظام، ایجاد خلل در مسیر پیشرفت کشور و مأیوس کردن همه مظلومان و مستضعفانی است که در کشور و گوشه و کنار جهان چشم امید به نظام جمهوری اسلامی دارند.
رییس دستگاه قضا در ابتدای این جلسه با تسلیت ایام شهادت دخت نبی مکرم اسلام(ص) حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا(س)، اهل بیت(ع) را اسوه همه مؤمنان، مسلمانان و بلکه همه آزادگان جهان دانست و تصریح کرد: شیوه زندگی، نحوه تلقی معارف، نحوه فکر و همچنین عمل معصومین(ع) در رفتار با خانواده و اجتماع، الگوهایی هستند که هر انسان مؤمن، مسلمان و آزادهای میتواند با عمل به آن مسیر سعادت را بپیماید.
رئیس قوه قضاییه افزود: حضرت زهرا(س) میان اهل بیت(ع) همواره مورد تکریم خاص بوده است. نبی اکرم(ص) و امیرالمؤمنین علی(ع) نیز در تکریم حضرت فاطمه(س) چه در مقام عمل و چه در گفتار، سخنان و رفتار ویژهای دارند.
آملی لاریجانی گفت: نحوه رفتار دختر گرامی پیامبر اکرم(ص) در خانه، نسبت به کودکان و نسبت به ولی زمان الگوی بسیار مهمی برای زنان و حتی مردان است زیرا شخصیّت آن حضرت فقط در زن بودن خلاصه نشده بلکه ایشان در قله عبادت و عبودیت جای دارند.
رئیس قوه قضاییه در ادامه با ذکر روایتی از عایشه همسر پیامبر درباره رابطه معنوی حضرت رسول(ص) و دخت گرامیشان که در کتب اهل سنت نقل شده است، گفت: در این روایت آمده است که هر زمان پیامبر(ص) قصد داشتند به سفر بروند، آخرین کسی که از ایشان جدا میشد حضرت زهرا(س) بود و اولین شخصی هم که پیامبر پس از بازگشت از سفر به دیدار او میرفت، حضرت زهرا(س) بود. این نشان از عظمت و قرابت روحی او و پیامبر(ص) دارد.
آملی لاریجانی با اشاره به روایتی دیگر از پیامبر(ص) که در کتاب امالی شیخ صدوق و برخی کتب دیگر ذکر شده است، اظهار کرد: بهحسب این روایت حضرت میفرمایند « فاطمةُ بَضعَةٌ منّی... و هی روحی التی بینَ جَنْبَیّ» یعنی "فاطمه پاره تن من و روح من در کالبد من است". این وحدت و یگانگی میان پیامبر(ص) و حضرت زهرا(س) نمیتواند مادی باشد بلکه یک اتحاد باطنی و قرابت روحی است که منشأ کرامت دخت پیامبر(ص) است. صرف رابطه نسبی حضرت زهرا(س) با پیامبر اکرم(ص) موجب این عظمت و جایگاه نیست زیرا افرادی از منتسبان به اهل بیت(ع) بودند که از این خانواده جدا شدند. مسئله اصلی، علو روحی است.
رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به روایتی دیگر که حسب ظاهر در کتب اهل سنت آمده است، تصریح کرد: روزی پیامبر(ص) وارد منزل دختر خود شدند و دیدند که حضرت زهرا(س) لباسی خشن از پشم شتر بر تن دارند و مشغول آسیاب کردن با دستاس هستند وقتی پیامبر(ص) این حال و وضعیت را دیدند اشک بر گونههایشان جاری شد خطاب به دختر خود فرمودند: «اصبری علی مرارة الدنیا»؛ "بر سختی و تلخی دنیا شکیبا باش". در ادامه این روایت آمده است که وقتی حضرت از فاطمه زهرا(س) جدا شدند، آیه شریفه «ولسوف یعطیک ربک فترضی» بر پیامبر(ص) نازل شد.
آملی لاریجانی افزود: یکی از آیاتی که بسیار موجب امید و اطمینان است آیه شریفه «إلّا من تاب و آمن و عمل عملاً صالحاً فاولئک یبدّل الله سیئاتهم حسنات» یعنی کسی که توبه کند، ایمان بیاورد و عمل صالح انجام دهد، خداوند بدیهای او را به خوبی تبدیل میکند، با وجود این، در روایات آمده است که آیه «ولسوف یعطیک ربک فترضی» یعنی خداوند به تو اعطا خواهد کرد بهگونهای که راضی شوی، از آیه پیشین بیشتر موجب امید و اطمینان است.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه علو روحی حضرت زهرا(س) و ارتفاع قدر ایشان بهحدی است که حاجت انبیای الهی در روز قیامت به ایشان خواهد افتاد، به ذکر روایتی از کتاب تفسیر فرات کوفی پرداخت و خاطرنشان کرد: از حضرت امام صادق(ع) روایت است که فرمودند «انا انزلناه فی لیلة القدر و اللیلة فاطمة». قرآن فقط الفاظی که ما مشاهده میکنیم نیست و کتاب مکنون نمیتواند فقط در جسم ظاهر شود. اگر به حقیقت انسانی و باطن آدمی توجه کنیم درمییابیم که هر کس عظمت و عمق روحی بیشتری یافت، احاطه بیشتری به امور پیدا میکند و کسی که به منتهای مدارج انسانی برسد در این صورت نزول حقیقت قرآن بر او تعجبآور نخواهد بود.
آملی لاریجانی همچنین با اشاره به ادامه روایت فوق که فرمودهاند «فمن عرف فاطمة حق معرفتها فقد ادرک لیلة القدر» هر کس حضرت فاطمه(س) را بهدرستی بشناسد لیلة القدر را درک کرده است، اظهار کرد: ادراک لیلة القدر مقام بسیار خاصی است و اهل معنا و عرفان اهمیت فوق العادهای برای آن قائلند. بر اساس این روایت، میبینیم که حقیقت لیلة القدر با حقیقت حضرت زهرا(س) متحد است.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه "ما شیعیان باید بهخاطر حب اهل بیت(ع) خدا را شاکر باشیم و قدر این نعمت را بدانیم"، بر لزوم ذکر اهل بیت و توجه هرچه بیشتر به معارف اهل بیت(ع) که طرق الی الله هستند، تأکید کرد.
آملی لاریجانی در بخش پایانی سخنان خود نیز با اشاره به نزول رحمت الهی در روزهای اخیر، از دستگاههای مسئول خواست که با توجه به شدت سرمای هوا و بارش برف و باران، نسبت به مراقبت هرچه بیشتر از زلزلهزدگان و هموطنانی که همچنان در چادر یا کانکس بهسر میبرند، اهتمام ویژهای داشته باشند تا این افراد دچار آسیب بیشتر نشوند.
بر اساس این گزارش، بحث و بررسی پیرامون لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق انسان و عبور دهندگان افراد غیرمجاز از مرز در دستور کار امروز مسئولان عالی قضایی قرار داشت که موادی از آن به تصویب رئیس قوه قضاییه قرار گرفت.
نظر شما