به گزارش قدس آنلاین، سردار علی فدوی در بیست و پنجمین همایش ارگانهای دریایی با بیان اینکه "بهکوری چشم دشمنان انقلاب اسلامی امسال ۲۲ بهمن متفاوت داشتیم"، اظهار کرد: باید همه مجموعههایی که در دریا مسئولیت دارند به وظایف و تکالیف خود عمل کنند. نگذاریم موانع و مشکلات و منافع حقیرانه اشخاص منافع کشور را تحت تأثیر قرار دهد.
وی ادامه داد: ایران کشور بسیار بسیار بزرگی است و تأثیرگذاریهای بسیاری در حوزههای مختلف داشتهایم و میتوانیم تأثیرگذاری در دریا داشته باشیم.
وی تصریح کرد: در مواقعی شاهد بودیم مجموعه حاکمیتی در حوزه دریا اعمال حاکمیت نکردهاند که در این صورت دنیا به ما میخندند. میگویند "اینها باید در حوزهای که اعمال حاکمیت کنند، چرا نمیکنند؟".
وی با یادآوری اینکه مجموعه حاکمیتی برای کشتیهای مرسک و آلپاین حاکمیت نکرد، گفت: الآن روی خلیج فارس پرواز کنید میبینید که هیچ کشتی ملزم به رعایت محیط زیست نیست، لکههای بزرگ کشتی خلاف مقررات در خلیج فارس ایجاد میشود و کسی به کسی نیست.
وی افزود: وقتی توسط مجموعه چنین کشتیهایی اعمال حاکمیت میشود باید مجموعه حاکمیتی از چنین اقداماتی حمایت کنند.
فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با یادآوری اینکه همه مسئولان کشور بهجز رئیسجمهوری از یک طرح گردشگری در کیش حمایت و پشتیبانی کردند، اظهار کرد: این در حالی بود که با تغییر مدیریتی در کیش این مجموعه به خاک سیاه نشسته است. نمیشود توسعه دریایی پیدا کرد و با یک تغییر مدیریت همه اقدامات انجامشده بیاثر شود.
فدوی با ابراز اینکه مسئول کیش تغییر کرد و یکی دیگر آمد و بهمحض انجام این تغییرات همه چیز به هم ریخت، گفت: در خلیج فارس در سختترین وجه ممکن اعمال حاکمیت کامل را کردهایم، ۱۰ سال است بر اساس مصوبه شورای امنیت ملی از آبراهی که ما مشخص کردهایم عبور میکنند و جرئت نمیکنند از این مسئله تخطی کنند.
وی با تصریح به اینکه "بهلحاظ اعمال حاکمیت آمریکاییها از ما تمکین میکنند"، افزود: بر اساس مصوبه جدید شورای عالی امنیت ملی که از طریق قرارگاه خاتم(ص) به ما ابلاغ شده، تمام کشورها از جمله آمریکا، انگلیس و نیوزیلند ملزم هستند از آبراهی که ما مشخص کردهایم عبور کنند.
وی با بیان اینکه اعلام این مسئله را باید سازمان بنادر و دریانوردی انجام دهد و روال اداری و بین المللی نیز همین است، اظهار کرد: در گذشته یک کشتی هندی را گرفتیم که علناً مخازن تعادل خودش را در منطقه لاوان خالی کرده بود، اما به چه سرنوشتی دچار شد. جالب بود سریع رها شد اما دو سال کشتی ایرانی توقیف هندیها بود آنهم بهدلیل موضوع باطل تحریمها.
فرمانده نیروی دریایی سپاه با تأکید بر اینکه "از طریق هوا و دریا هرگونه تخلف در حوزه محیط زیست را رصد و آن را مستندسازی میکنیم"، افزود: اعمال حاکمیت را نمیتوانیم اجرا کنیم، چراکه باید سازمان بنادر و محیط زیست این کار را انجام دهد. آنها حکم بدهند ما بهسرعت آن را انجام میدهیم.
نظر شما