مهدی چمران در گفتگو با خبرگزاری مهر گفت: الان جلسات مشورتی را به صورت «اتاق فکر» پیشبینی کردهایم که هر ۱۵ روز یک بار با حضور شخصیتهای سیاسی موثر در جبهه اصولگرایی و حتی آنهایی که در انتخابات سال گذشته کاندیدا شدند، برگزار میشود. ما بیش از ۶ نوبت با آقایان رئیسی و قالیباف و دیگران، جلسه برگزار کردیم.
وی درباره مسائل مالی این تشکل گفت: یکی از مشکلات ما، مشکلات مالی است. ما جایی را برای تأمین منابع مالی نداریم. در شورای مرکزی جمنا پیشنهاد شد برای اینکه اعضا احساس مسئولیت و وابستگی بیشتری داشته باشند، حق عضویت بدهند. اتفاقا هفته گذشته لیست افراد شورای مرکزی را جلوی اعضا گذاشتیم و در خواست کردیم هر چقدر دلشان میخواهد حق عضویت بدهند. یک حداقلی تعیین کردهایم اما حداکثر را آزاد گذاشتهایم. البته اگر کسی کمکمان کند، خوشحال میشویم؛ منتهی کمکی که فقط برای کمک باشد؛ چیز دیگری نباشد(با خنده)!
ما خیلی عملگرا بودیم
رئیس سابق شورای شهر تهران، درباره ارزیابی خود از عملکرد شورای شهر پنجم نیز گفت: من فکر میکنم ما خیلی عملگرا بودیم اما الان بیشتر حالت تبلیغگرا هستند و بیشتر سخنرانی و نطق دارند اما ما بیشتر بر اساس برنامه کار میکردیم. ما عملیاتی فکر میکردیم. ما هفتهای یک روز را برای نطق قبل از دستور گذاشته بودیم تا یک نفر هم بیشتر سخنرانی نکند اما الان فضا فرق کرده است؛ فضا بیشتر تبلیغاتی است تا عملکردی. خود دوستان هم میگویند، ما نیامدهایم مدام مصوبه تصویب کنیم؛ انشاالله که موفق باشند و ما هم برای آنها آرزوی موفقیت میکنیم.
وی افزود: اینکه میگویند ما ویرانه گرفتیم، فکر میکنم بی انصافی و دور از واقعیت باشد. مردم تهران میبینند که شهر تهران، ۱۲ سال پیش در چه وضعیتی بود و الان در چه وضعیتی به سر میبرد؛ اگر میخواهیم اسم این را ویرانه بگذاریم، دیگر بحثمان مشخص میشود(با خنده). گفته میشود ۹۰ و چند درصد اعتباراتی که ما(شورای شهر چهارم) برای بودجه سال ۹۶ پیشبینی کرده بودیم، تحقق پیدا کرده، خب اگر تحقق پیدا کرده باید خرج شود؛ باید کجا خرج شود؟ اعتبار برنامههای فرهنگی مثل مساجد و اماکن مذهبی و مدارس که قطع شده و گفته اند چنین مواردی اصلا به ما ارتباطی ندارد! پروژههای عمرانی و اجتماعی هم که خوابیده است. اینکه اعتبارات کجا خرج میشود، خودش یک سوال است که باید درباره آن پاسخ داده شوددرباره فعالیت شهرداری در دوره قبل هم بسیار سیاهنمایی میشود. نمیدانم این چه رسمی است که هر کسی سر کار میآید، میگوید «من ویرانه تحویل گرفته ام». این رسم خوبی نیست که ما قبلیهای خود را بی جا و بی جهت بکوبیم و از بین ببریم.
وی درخصوص این ادعا که نجفی به دلیل فشارهای بیرونی مجبور به استعفا شده است، گفت: البته من دلیل اصلی این استعفا را همانطور که خود ایشان(نجفی) اعلام کرد، بیماری میدانم و واقعا از شنیدن این مسأله ناراحت شدم و برای ایشان آرزوی سلامتی میکنم اما شما ببینید، چه کسی میخواهد با فساد مبارزه نشود؟ آیا قوه قضاییه میخواهد با فساد مبارزه نشود؟ خود قوه قضاییه باید علمدار مبارزه با فساد باشد. اگر منظورشان دولت است، خب دولت هم میخواهد با فساد مبارزه شود. اگر ملت فشاری آورده است، ملت که نمیتواند برای تغییر شهردار فشار بیاورد. به عقیده من، به دلیل کمکاری در شهرداری، فشار روانی در سطح شهر وجود داشت. فضای عمومی که در شهر داشتیم و هنوز هم داریم، میتواند در نوع خود در این استعفا تاثیرگذار بوده باشد.
چمران درخصوص پرونده موسوم به «املاک نجومی» نیز گفت: در ضمن من و قالیباف در زمینه املاک، دوتا نامه به رئیس قوه قضاییه نوشتیم تا موضوع روشن شود. دادستان کل کشور و دادستان تهران با استناد به گزارش کارشناسان رسمی، به طور مشخص اعلام کردند از کل ۲۷ هزار ملکی که شهرداری در تمام این سالها به تعاونیها، جهاد کشاورزی یا جاهای دیگر واگذار کرده، فقط در ۱۲ مورد، طرفهای دریافتکننده ملک یا زمین، کمتر پول پرداخت کردهاند. به این ۱۲ مورد هم نامه زدند و خواستند که بقیه پول را واریز کنند. کل تفاوت قیمتها هم زیر ۴ میلیارد تومان بوده است. حدود ۲ میلیارد تومان برای حقالزحمه کارشناسیها پول خرج شد و در حدود ۴ میلیارد تومان هم پول بازگشت داده شد. ۴۰ نفر از کل ۱۸۰ اسمی که عنوان شد هم اصلا معاملهای با شهرداری نداشتند. گزارشهای نجفی از عملکرد شهرداری هم به دادگستری داده شده و کار خوبی هم کرده است. اگر هم ما جای ایشان بودیم، همین کار را میکردیم. خوشحال میشویم مسائل روشن شود.
نظر شما