به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، حجت الاسلام علی انصاری ظهر روز یکشنبه در شورای نماز استان قزوین در استانداری اظهار داشت: ریشه بسیاری از مشکلات کشور و بی اخلاق ها در جامعه، دور شدن از تعالی الهی و بحران معنوی است که برای ترویج تعالیم دینی و ترویج نماز در بین نسل های جدید، راه های مختلفی از جمله حضور مبلغان در مدارس وجود دارد.
وی افزود: فعالیت فرهنگی نیازمند تلاش و کوشش بسیار است چراکه فعالیت فرهنگی در مغز و عمق دانش آموزان نفوذ می کند و موجب رشد و تعالی آنها می شود؛ عدم مهندسی فرهنگی دینی در استان قزوین احساس می شود و نیاز به فعالیت بیشتر است.
معاون پرورشی آموزش و پرورش استان قزوین گفت: آموزش و پرورش به تنهایی قادر به فعالیت در این حوزه نیست و نیازمند مشارکت تمام دستگاه ها است و همه باید به کمک آموزش و پرورش بیایند تا شاهد ترویج نماز به شکل شایسته باشیم.
انصاری اضافه کرد: طرح آموزش عملی نماز در ۶ پایه در استان قزوین اجرا می شود که ۱۱۶ هزار از دانش آموزان را پوشش می دهد.
وی خاطرنشان کرد: طرح «تقلید و مرجع شناسی» در پایه سوم و نهم پسران از جمله طرح هایی است که دنبال می شود و ۱۸ هزار و ۲۳۰ نفر را پوشش می دهد و مشارکت صدرصدی اولیا در این زمینه وجود دارد که این طرح از جمله طرح های پایلوت در استان قزوین است.
معاون پرورشی آموزش و پرورش استان قزوین بیان کرد: ارائه آموزش اولیه و ابتدایی، برگزاری مسابقات نماز و احکام و شرکت ۷۰ هزار دانش آموز در تمام مقاطع در این مسابقات، ساماندهی ائمه فرهنگی از جمله ۹۰۰ فرهنگی، جذب ۲۹۳ نفر روحانی، ارائه آموزش تخصصی نماز توسط ۱۲ مدرّس و برگزاری ۱۳۵ همایش نماز با پوشش ۱۰ هزار نفر از جمله فعالیت هایی است که در حوزه نماز صورت گرفته است.
انصاری با بیان اینکه فعالیت های دینی و فرهنگی در مدارس استان قزوین کمرنگ تر دنبال می شود، یادآور شد: ۱۷ درصد دانش آموزان انتقاد کردند که چرا فعالیت های دینی و فرهنگی در مدارس برگزار نمی شود.
وی با اشاره به زیرساخت های نمازخانه های مدارس استان قزوین مطرح کرد: یک هزار و ۵۵۶ واحد آموزشی در این استان وجود دارد که دارای یک هزار و ۶ واحد نمازخانه مستقل بوده و ۹۶ درصد مدارس استان نیز دارای نماز جماعت و تعداد ساختمان های فاقد هرگونه نمازخانه دارای ۱۸۰ باب است.
معاون پرورشی آموزش و پرورش استان قزوین تشریح کرد: ۱۳۳ هزار متر مربع مدارس فرش و موکت و ۴۴۷ جامهری در مدارس در کنار سایر نیازمندی های نمازخانه ها درخواست داشته ایم و امیدواریم افتتاح نمازخانه های مدارس در دستور کار قرار گیرد.
انصاری مطرح کرد: ۷۰ درصد از مدارس استان قزوین از حضور روحانیون محروم است و با توجه به اینکه هزینه ایاب و ذهاب این روحانیون به صورت میانگین شامل ۱۵ میلیون تومان در ماه است، از مسوولان درخواست داریم تا حمایت های لازم در این بخش صورت بگیرد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین هم در این جلسه بیان کرد: خانواده ها نقش مهمی را در تربیت دینی دانش آموزان برعهده دارند و مدرسه به عنوان خانه دوم است.
مریم بیدخام مطرح کرد: برای ترویج فرهنگ نماز در مدارس، توصیه داریم تا جلسات آموزشی برای اولیا و مربیان با محوریت نماز برگزار و اجرای طرح «تقلید و مرجع شناسی» برای متوسطه اول و دوم توسط اولیا تکرار شود.
وی اضافه کرد: در سطح کشور، مجموع روحانیونی که برای مدارس فعالیت می کنند محدود است و برای جبران این کمبوده می توان از ظرفیت های مربیان و معلمان در این زمینه استفاده کرد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین اضافه کرد: در صورت ارائه طرح «کارشناسی در حوزه تربیت دینی و راه های جذب نماز» آمادگی لازم برای حمایت از آن را داریم.
نظر شما