تحولات منطقه

قدس آنلاین :مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خلیل آباد با بیان اینکه بخش کشاورزی مهم‌ترین بخش این شهرستان محسوب می شود، گفت: همه ساله حدود۵تن پسته خشک در شهرستان برداشت می شود.

تولید سالانه ۵ هزار تن پسته خشک در خلیل آباد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

مجید طاهرپور در همایش کاربردی مدیریت باغات پسته با حضور باغداران پسته شهرستان های خلیل آباد، بردسکن، فیض آباد، بجستان و کاشمر، اظهار داشت: شهرستان خلیل آباد با داشتن حدود ۴۳۰۰ هکتار باغات پسته بارور و غیر بارور یکی از مناطق تولید پسته در استان محسوب می شود.

گزارش قدس آنلاین، به نقل از سایت جهاد کشاورزی، حاکی است؛ وی با بیان اینکه همه ساله حدود ۴ هزار و ۹۴۰ تن پسته خشک در شهرستان برداشت می شود، خاطرنشان کرد: اکبری، اوجی، کله قوچی، احمد آقایی، فندقی و... از جمله ارقام پسته شهرستان خلیل آباد است.

مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان خلیل آباد با تأکید بر اینکه اقدامات مهمی در راستای تولید محصول سالم برای این باغات انجام شده است، تصریح کرد: مبارزه زمستانه با استفاده از یخ آب و شخم زمستانه، کاهش مصرف سموم شیمیایی و استفاده از سایر روش‌های غیر شیمیایی از جمله اقداماتی است که در راستای تولید محصول سالم انجام می گیرد.

وی با اشاره به اینکه چوب‌خوار پسته که یکی از آفات مهم پسته محسوب می شود، اذعان کرد: برای مبارزه با آفت چوب‌خوار پسته با استفاده از تله های فرمونی توانسته ایم این آفت را کنترل کنیم و حتی می توان گفت امسال هیچ‌گونه سمی در جهت کنترل این آفت استفاده نشده است.

طاهرپور پسیل پسته را یکی دیگر از مهم‌ترین آفات پسته دانست و عنوان کرد: با استفاده از کارت زرد، تقویت و تغذیه گیاهی و محلول پاشی این آفت کنترل شد به‌طوری که کمترین میزان مصرف سم در باغات وجود داشته است.

وی همچنین در ادامه تشریح کرد: برگزاری کلاس های آموزشی در تمام نقاط پسته خیز شهرستان از دیگر اقدامات در جهت تولید محصول سالم است که باعث شده بهره برداران و کشاورزان با روش‌های کنترل آفات و نحوه کود دهی باغات پسته آشنا شوند و عملکرد آن‌ها افزایش پیدا کند.

این مقام مسئول بیان کرد: توجه ویژه به بحث تغذیه گیاهی مثل چالکود، محلول‌پاشی های به موقع و استفاده از عناصر مورد نیاز گیاه مثل کلسیم که باعث تقویت گیاه و در نتیجه مقاومت آن در برابر آفات می شود.

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی مهم‌ترین بخش در شهرستان خلیل آباد محسوب می شود، تأکید کرد: شهرستان خلیل آباد نیز از جمله شهرستان هایی است که محصولات تولید آن نظیر انگور، کشمش، پسته، انار و زعفران غالباً تجاری و صادراتی هستند.

طاهرپور با تأکید بر اینکه در تلاش هستیم که علاوه بر اقداماتی که در سطح شهرستان انجام می شود در جهت ارتقاء دانش کشاورزان و بهره برداران گام های مؤثری را برداریم، ابراز کرد: یکی از این مراحل استفاده از نخبگان بخش کشاورزی است و نشست امروز نیز در این راستا برگزار شد و امیدواریم با تبادل اطلاعاتی که صورت می گیرد گامی در جهت تقویت محصول پسته شهرستان برداشته شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.