رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد بیان کرد: در فضای مجازی برخی واژهها بکار برده شده که مقولهای دیگر را تداعی میکند و درست نیست، در واقع به دلیل حفظ شان شهر مشهد مقدس و به دلیل اینکه شام شهادت امام محمد باقر(ع) است اجراهایی که در واقع فضا و محیط شادی همراه با موسیقی دارند را نخواهیم نداشت و برگزار نخواهد شد؛ روز دوشنبه هم شهادت مسلم بن عقیل و شب شهادت است و به روال مرسوم اجرایی نخواهیم داشت. گروههای اجرای تئاتر نیز باید مسائلی را رعایت کنند و در مجوزهایی که به گروهها اعطا شده آمده که باید نکاتی مانند ساعات شرعی، هنگام اذان، هنگام شهادت را باید رعایت کنند.
استادی خاطرنشان کرد: تیم جدیدی که وارد فضای فرهنگی میشود به دنبال آن است که نه سلیقه بلکه سیاستهای فرهنگی را به شکل دقیقتری عملیاتی کند، ما هم به دنبال این هستیم که سیاستها و راهبردهایی که در مجموعه اداره کل ارشاد خراسان رضوی تببین میشود را در تولیدات مدنظر قرار بدهیم.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد با اشاره به اینکه در سیاستگذاری فرهنگی ارزشها، تاریخچه، فرهنگ و آداب بومی مورد توجه قرار میگیرد گفت: انتظار داریم آنچه در مشهد در عرصههای مختلف هنری تولید میشود، مبتنی بر اصول همین سرزمین باشد، بر همین اساس اولویتهایی را تعیین میکنیم و انتظار است که به دلیل وجود مضجع شریف حضرت رضا(ع) بتوانیم همان فرهنگ و ارزش بزرگ و جهانی حضرت را مطرح و ارزشهای دینی را به زبان هنر منتقل کنیم.
استادی با اشاره به اینکه اگر مبانی معرفتی را فرآوری و این مفاهیم را به زبان هنر در یک قالب جهان شمول منتقل کنیم به معنای قشرینگری و سطحینگری نیست اظهار داشت: در تئاتر مشهد هم به دنبال این هستیم که با همین رویکرد فراگیر بتوانیم مبانی و مفاهیم همین آب و خاک و سرزمین را که به شدت جنبه اسلامی و ایرانی دارد بتوانیم با زبان خلاق هنرمندان بیان کنیم.
وی با بیان اینکه مشهد دارای طیف وسیع زائر و تنوع و تکثر فراوان فکر است گفت: اما تئاتر نباید متعلق به یک گروه محدود باشد، ما به دنبال عمومیسازی آن هستیم، یعنی فضایی که همه اقشار استفاده کنند، یکی از سیاستهای ما این است که گروههایی که شاید با تئاتر قهر هستند، به این فضا ورود کرده تا از این طریق «اقتصاد تئاتر» به گردش بیفتد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهدمقدس با اشاره به اینکه شورای نظارت بر نمایش، وظیفهای ذاتی دارد ادامه داد: این شورا فرایند بررسی نمایشها و صدور مجوز را طی کرده و در واقع یک گردش کار قانونی دارد، شورای نظارت براساس چارچوبهایی خاص، نمایشهایی را میبینند، وزارت ارشاد وظیفه هدایت و نظارت دارد، جنبه نرمافزاری نظارت این است که بتوان کارها را هدایت کرد. در حال حاضر به دنبال تقویت شورای فعلی هستیم که جزو نخستین دستور کارهای ما است تا این شورا وسیعتر شود.
وی تصریح کرد: یکی از برنامههایی که داریم این است که برای هر اجرای تئاتر، تقویم اجرای آن نمایش را لحاظ کرده و این جزو اصلاحاتی است که انجام میدهیم، هرچند این الزام وجود ندارد اما برای کمک به هنرمندان این اقدام را صورت میدهیم.
استادی در پاسخ به برخی مسائل مطرح شده در مورد نمایش «دریاچه قو» بیان کرد: بازبینی این کار در دوره قبل انجام شده و ما نیز بنا نداشتیم برخورد سلبی با آنچه که قبلا مجوزش صادر شده داشته باشیم تا مبادا ذهنیتی ایجاد نشود، هرچند تذکراتی از سوی شورای نظارت در متن مجوز نمایشنامه صادر شده است؛ از جمله اینکه در بخشی از این نمایش حرکات فورمیک وجود دارد و با خود واژه باله موافق نیستم.
وی ادامه داد: در متن مجوز قید کردیم که اجرا نباید به این سمت حرکت کند و بر این مبنا، تذکر کتبی امروز برای نمایش صادر شده که در مورد این نکات دقت بیشتری بشود، بدیهی است که اشتباهاتی به صورت غیر عمدی در طول نمایش شکل بگیرد اما ما وظیفه نظارت داریم و بلافاصله تذکر دادیم، خوشبختانه گروهها هم همراه هستند و تذکرات را اعمال میکنند. اگر گروهی این تذکرات را اعمال نکند، قطعا مجوزی که صادر شده میتواند لغو شود، تا به امروز نگاه ما این نبوده و امیدواریم گروه اجرای دریاچه قو هم تذکرات را رعایت و مدنظر قرار دهد تا اجرای خودش را داشته باشد.
نظر شما